lördag 30 november 2013

Christmas Night



Första gången jag varit på en riktig julkonsert och definitivt inte den sista. Vilken upplevelse. Julskivor i all ära men att höra detta live är en helt annan upplevelse. Rekommenderas varmt.


Alla tre hade grymt bara röster. Och alla tre berörde oss båda oerhört mycket. Det blev både skratt och tårar. Vi grät iaf till minst 3 låtar. Jessica sjöng en av sina låtar från senaste skivan och då grät jag första gången. Magnus sjöng "ave maria" med sån pipa så alla höll andan. Herregud!!!


Och "halleluja" ska vi inte ens tala om och den sjöng alla tre. Längtar redan till nästa års julkonsert. Eftersom bilderna från scenen blev så där så tog jag lite bilder av dom när dom skulle skriva autografer.

Fina Jessica



Fina Magnus och Sonja
Nu ska jag ladda till nästa konsert som smäller av imorgon i Leksand, Jerry William och då är det Johan som följer med. Ps, lampan jag skulle köpa på Ikea är GIVETVIS sluuuuut!!!!! Varför ska alla ha samma grejer som jag jämt!!!

torsdag 28 november 2013

Glossybox November



Dax för glossybox att dimpa ner i lådan, den kom igår. Låg och läste clossy magasinet igår kväll. Denna gång var det svenska modehuset som designat utseendet på boxen, riktigt snygg!!



Då ska vi se vad boxen innehöll denna gång....

1: Batiste torrschampo xxl volume
2: Botanics lermask
3: Naobay universalcreme
4: Emite makeup ögonskugga
5: Emma S Deodorant

Längtar redan till nästa månadsbox och då kommer ordinarie box och "bonus" jul/nyårsboxen, wiiiieeee.
Nu till verkligheten, ska packas Albin helgväska till mormor & morfar. Och jag ska också se över jobb/kurs/konsert kläderna till imorgon. 

onsdag 27 november 2013

Mars krispies



Har kommit in i julgodis dimman. Har gjort godis i 3 dagar nu och Johan frågade nyss hur mycket vi ska ha. Det var sista idag, men dom ska inte ätas av än, sa jag!!! Bara av spillskålen........


Så idag gjorde vi "mars krispies" hur enkla som helst att göra. Få se om dom smakar gott men det tror jag. Dom är på stelning än så har ej hunnit testa.

4 mars choklad bitar
90 g smör
50 g rice krispies

Smält smör och chokladen på svag värme till jämn smet. Ta av kastrullen och häll i rispuffarna. Fördela lagom stora bitar på bakplåtspapper och låt stelna. Jag fick nog ca 30-40 bitar.


Idag fick jag hjälp med godiset av självaste Albin. Fast han åt mest av rispuffarna. Nu fortsätter rallybils körningen här på hans rum. Alla möjliga billjud surrar omkring mig så jag knappt kan tänka vad jag skriver.........


tisdag 26 november 2013

Snöbollar



Favorit chokladen just nu, inte allt för nyttig. Vitchoklad med kokos och mandel. Den är super billig på MM nu, bara 10 kr. Har nog snart köpt 10 st.


Gjorde favorit julgodiset från förra året nu idag. Mums så gott!! Farligt gott!! Ett måste om ni gillar kokos och vitchoklad. Lova att ni testar......


1 1/4 dl vispgrädde
200 g vitchoklad
3 dl kokos
finrivet skal från 1 lime
(kokos till garnering)

Koka upp grädde i en liten kastrull och blanda sedan i grovhackad choklad och låt smälta under omrörning. Blanda i kokos och limeskal och låt stå i kylen i ca 2-3 timmar.
Rulla små bollar av smeten och rulla i kokos. Förvaras i kylen.

Sen tycker jag att dom är så söta med.

Date med rådjur och tjejgänget



Kastade ut Johans farsdags blommor igår och lite andra blommor. Och idag hade vi påhälsning av rådjuren. Både dom och jag och Albin blev rädda. Dom var ju nästan inne, haha. Så vi åt frukost ihop kan man säga.


Tror vi ska passa på och städa idag och kanske göra mer julgodis. Och försöka kurera Albin från sin förkylning. Men verkar som han är bättre idag än igår.


Ikväll har jag date med denna efterlängtade gäng. Sist vi träffades var i maj el juni. Alldeles för längesen!!
Och så fick jag ledigt nyårsnatten, vilken lycka!! Så "Amaronevinet" kommer att testas då mina vänner. Tack Lina för att du tar min natt, så jag får vara med min lilla familj då!!!




måndag 25 november 2013

Skumtomtefudge


Dofta ljuvligt!!
Gjorde skumtomtefudge igår em efter jobbet. Enkelt som attan och fort gick det med. Men frågan är om det kommer finnas nåt kvar i December. 

12 skumtomtar
50 g smör
1 dl grädde
2 dl socker
150 g vit choklad

Blanda allt utom chokladen i en kastrull och smällt det på svag värme. När allt blivit slät smet ska du låta det småkoka i ca 10 min under omrörning. Blanda sedan i chokladen och rör om tills smeten blir blank. Ta kastrullen från plattan och rör lite till och låt svalna något. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form ca 15*20 cm och låt stelna i kylen.

Godiset förpackat i cellofan.
Idag har vi en rejält förkyld kille här hemma. Hoppas vi andra i familjen klarar oss från förkylningen denna vecka iaf, för vi har så mycket kul att se framemot i helgen. Nej nu ska jag kika efter recept på mer julgodis, har ni nå favoriter som ni gör?????


Ibland är inte Albin alls villig att vara med på foton, så han bjöd på en rövbild igår. 

torsdag 21 november 2013

Biff men bambuskott


 Biff med bambuskott
Marinad:
500 gram lövbiff, skuret i tunna skivor
2 msk vetemjöl
3 msk vatten
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk salt
Sås:
1 burk skivade champinjoner
1 burk bambuskott
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 tärning köttbuljong
2 msk kinesisk soja
2 msk Hoi sin sås
3-4 dl vatten
redning (vetemjöl + vatten)
Rör ihop marinaden med köttet och låt stå i minst två timmar eller över natten.
Stek köttet i lite olja på högsta värme. Lägg i vitlöken och sojan och rör om. Häll på vattnet, sherryn, Hoi sin och buljongtärningen. När det kokat upp så lägg ner champinjonerna och bambuskotten. Koka ett par minuter och red sedan såsen. 
Testade ny maträtt igår. Den var god, men inte nån wow effekt på mig. I helgen ska jag nog testa en maträtt med cocacola, spännande va???


Lillkillen var så duktig hos tandläkaren så jag bjöd ut han på cafe. Kanske inte det bästa för små tänder, cocacola och bulle. Men vi går nästan aldrig ut och fikar på cafe. Så det blev lite speciellt.


Köpte rosor på blomsterlandet i fredags och ingen nickar än och det har snart gått en vecka. Idag är det grand finale på bamsegympan och då följer både jag och Johan med på det. Funderar om vi ska dra ner på stan en sväng nu på fm, men Albin är ju "så där" road av affärer............

onsdag 20 november 2013

Lilla snigel akta dig.......



En ny betongfigur har fått flytta till stenpartiet på baksidan. Äntligen hade dom dessa figurer på Biltema. Nästa gång köper jag fler. Tycker dom är så söta och inte kostar dom mycket heller. Hade tänkt att köpa några sammetsklädda galgar med men tydligen tycker fler än jag om dom, för dom var helt slut i alla färger. Fågelbadet har spruckit totalt, men jag kunde spara en av fåglarna, så den skyddas av grodan.




Idag är det dags för Albins första tandläkare besök och han har sagt att han tänker inte visa sina tänder, haha. Börjar bra.


söndag 17 november 2013

Våran vinkväll



Då var det dags för vinkvällen igen igår. Och nu ska vi även öppna ett konto och spara pengar varje månad och så småningom åka på nån resa. Hur kul som helst!!!
Maten för kvällen var vitlöksmarinerad fläskfile, potatisgratäng och efterrätten var fryst vaniljvisp med daimkulor. Allt var så gott!!


Bitte hade köpt ett rödvin till maten och den kom från Australien och hette "Lindemans Bin 45". Gott vin som passade till maten men även som sällskap. Jag köpte ett rödvin också och den hette " Cantina Zaccagnini från Italien. Den var lite kryddig och sträv i smaken.


Till efterrätten hade Helena köpt ett mousserande vin som var lite åt det söta hållet, jätte gott. Den hette " Asti Araldica" tips till nyårsafton ifall man inte tycker om torra el halvtorra bubbel. Sen det sista vinet som vi drack hade Therese köpt, ett rödvin med namnet " Briccotondo" från Italien som skulle passa som sällskaps vin. Den var god men vi tyckte att den passade "så där" som sällskapvin.  En mycket ttrevlig kväll och längtar redan till nästa gång som blir i Januari. 

lördag 16 november 2013

My tools my rules



Albin och Johan shoppade loss på "jula" igår och jag stressade runt på kupolen och letade efter fördelsedags present. Albin fick sig en t-shirt som genast skulle sättas på. Jag storshoppade på ikea för hela 38kr. " förpackningar värmeljus.


Kikade runt lite på nya "bolaget" på ikea området igår och köpte oss ett amarone vin. Har hört så mycket gott om alla dessa amarone viner och nu slog vi till. Den var inte så där jätte dyr, 159 kr tror jag den kosta. Dom hade lite roligare utbud än här hemma, fast jag hann inte kolla nå mycket. För Albin sprang runt och jag blev bara stressad.


Nu kanske små fåglarna får ha sin mat lite ifred, men har sett att skatorna är där ändå. Men nu får dom inte med sig hela bollen iaf.


Älskar denna stjärntröja, så mjuk och skön. Har den i en annan färg också. Ikväll är det dags för vinkväll och nya viner ska testas och ikväll är vi hos Bitte.

torsdag 14 november 2013

Mera bakat och förbereder advent



Ja jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över mina macarons. Smeten flöt ihop och den andra plåten ville dom inte ens lossna från bakplåtspappret. Haha tror vi skippar dessa till barnkalaset. Verkar ha kommit i nå bakstadie just nu, men imorgon skippar vi det och drar på shopping hela familjen.


Men dom är svin goda kan jag lova!! Men det klart kan väl inte bli annat med smör och socker. Jaja ska nog testa att göra dom nån mer gång men inte detta året.


Nåt som jag är mer nöjd med är dagens shopping från Rusta. En adventsljustake med fårull till sovrummet. Får nog ta bort ullet så inte Johan får en allergiattack. Tänkte att det är lika bra att köpa redan nu för väntar jag längre så brukar jag ha oturen att vissa grejer är slut. Men jag har bara testat den och nu ligger den i garderoben och väntar på advent. är så laddad till advent, vi ska göra pepparkakshus, gå på julskyltning, dricka glögg, pynta och lyssna på julmusik.

onsdag 13 november 2013

Torsk a la " jansson"



Idag på em bakade vi mini muffins med vit choklad och dom ska sen dekoreras till cupcakes när det är dags för 3 års kalas. I år ska allting provbakas och smakas innan kalaset. Det gjorde jag inte sist och var missnöjd med vissa saker. Men det är ju så när man vill krångla till det och nu kör vi enkelt istället och då kanske det blir bra. Funderar om jag ska testa macarons, dom ser ju så söta ut. Sen tror jag att vi kör med cake pops också.


Får ursäkta bilden, glömde fota innan och kom på det när jag gjorde i ordning Johans matlåda. Sorry!!! Men testade ny torskrätt idag med janssons frestelse smak. Så fort julbords tider börjar närma sig så börjar jag drömma och längta efter janssons frestelse. Det är bland det godaste jag vet. Skulle bara kunna äta det. Så därför var jag extra nyfiken på denna rätt. Och den var inte så dum. 

jag hade 
400 g torsk
1 ask ansjovis
3 dl grädde
salt & peppar

Lägg torsken i en ugnsform. Hacka ansjovisen och lägg på torsken. Koka ansjovis spad och grädden i ca 10 min, så den tjocknar till lite. Sen häller du det över fisken och ställer in i ugnen i ca 20 minuter i 200 grader. Vill man kan man ha på lite ströbröd.

Morgonmys och grodor ur mun.....



Morgonmys med Albin som inte kom in till mig förren 07.52!! Jippiie hurra. Så underbart med sovmorgon, det har man inte haft på länge. Och skönt eftersom jag ska jobba i natt.



Tänkte baka mini muffins idag, men nu ser vädret ut att bli bra idag, så vi ska se till att vara ute en del. Men väntar ett tag, har hört att det är halt ute.


Detta pluppar ur så mycket ur denna lilla mun, både bra och mindre bra grejer. Igår hängde vi tvätt i källaren och Albin försökte sätta igång avfuktaren men den startade inte så då sparkade han till den och sa" jävla skitgrejer" hm den lilla snappar upp allt. Undrar vad han berättar för historier på förskolan???? Och värre blir det väl!! Men det kommer mycket bra ur han med, nyss sa han "jag älskar min mamma"

tisdag 12 november 2013

Bregottkakor



Har bakat så enkla kakor idag. Skönt utan krångel ibland och skönt att man lyckas med. Men dessa var det svårt att misslyckas med faktiskt. Nu blev jag även sugen att göra julgodis, men det kanske är för tidigt........

Så söta formar från Ikea (förra året)
1,5 dl socker
300 g bregott 
2,5 dl maizenamjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0ch jag hade även i 1 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser och klicka i formar. Grädda i 175 grader i ca 15 min. Voila!! Klart



Jag var tvungen att provsmaka en, snart så ska jag väcka Albin och då kommer riktiga domen. Men jag tyckte dom var goda, även smeten var slurpande god!!

måndag 11 november 2013

Veckorna rusar fram......



Ny vecka med fotografering för Albin och skönt att snorigheten mest var i fredags. Så inga röda näsor på foton. Annars innehåller veckan bara jobb och dagis, men helgen bjuder på vinkväll, atv tävling och barnkalas. Så hela familjen har något skoj att se framemot i helgen.


Tycker det är kul när man har grejer att se framemot och nu är det en hel del framöver. Känner mig i nå slags lyckorus än av dessa biljetter jag vann till julkonserten. Och vännen jag bjöd med blev så glad att hon rös. Så det kändes extra bra och dessutom älskar hon Magnus Carlsson.


Nu ska jag  försöka röja lite här hemma, kolla vilka kläder som Albin ska fotograferas i och kolla om det finns nå lunch hemma. 
Väggord: De ord du säger idag


söndag 10 november 2013

Fars dag och annat skoj



Så här såg våran kväll ut igår. Smörgåstårta ala lchf, Åre choklad med smak av whiskey och presentkort på thaimassage fick Johan. En mysigkväll. Och tårtan blev så goood!!

Sen igår kväll när jag gått och lagt mig fick jag se en glad överraskning, jag hade vunnit biljetter till " Christmas Night" med Magnus Carlsson, Sonja Alden och Jessica Andersson. Hur lycklig som helst!!
29 nov bär det av till Falun och dan efter till Leksand på Jerry Williams så den helgen kommer att gå i musikens tecken...... Och när man tokar till och vinner så blir det lite tokigt med barnpassning då Johan var redan uppbokad på annat håll. Men är så glad att man har mor & farföräldrar i närheten som "alltid ställer upp" tack mamma och pappa, nu får ni en helhelg med Albin =)

Hade velat bjuda alla min närmaste vänner med på det här, men tyvärr har jag bara en biljett över.