1,5 kg vitkål
1 kg nötfärs
250 g keso, avrunnen
2 ägg
3 dl grädde
1 msk lökpulver
1 tsk örtsalt ( jag tog persilade & salladskrydda)
1 krm vitpeppar
1 msk buljongpulver
5 dl vatten
Sås:
3 dl spad från puddingen
4 dl grädde
(Jag hade även i lite kalvfond)
soya, salt, peppar
Sätt ugnen på 175-200 grader. Blanda nötfärs, keso, ägg, grädde och kryddor i en stor bunke. Stek den strimlade vitkålen och blanda sen med köttfärsen. Bred ut i en långpanna el annan stor form. Koka upp buljongpulver med vattnet och häll över puddingen. Grädda i 30 min, ta då ur 3 dl av spadet och fortsätt grädda puddingen i 15 minuter till. Ta spad och grädde och koka tills den reducerat till hälften.Smaka av med kryddor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar