torsdag 21 november 2013

Biff men bambuskott


 Biff med bambuskott
Marinad:
500 gram lövbiff, skuret i tunna skivor
2 msk vetemjöl
3 msk vatten
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk salt
Sås:
1 burk skivade champinjoner
1 burk bambuskott
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 tärning köttbuljong
2 msk kinesisk soja
2 msk Hoi sin sås
3-4 dl vatten
redning (vetemjöl + vatten)
Rör ihop marinaden med köttet och låt stå i minst två timmar eller över natten.
Stek köttet i lite olja på högsta värme. Lägg i vitlöken och sojan och rör om. Häll på vattnet, sherryn, Hoi sin och buljongtärningen. När det kokat upp så lägg ner champinjonerna och bambuskotten. Koka ett par minuter och red sedan såsen. 
Testade ny maträtt igår. Den var god, men inte nån wow effekt på mig. I helgen ska jag nog testa en maträtt med cocacola, spännande va???


Lillkillen var så duktig hos tandläkaren så jag bjöd ut han på cafe. Kanske inte det bästa för små tänder, cocacola och bulle. Men vi går nästan aldrig ut och fikar på cafe. Så det blev lite speciellt.


Köpte rosor på blomsterlandet i fredags och ingen nickar än och det har snart gått en vecka. Idag är det grand finale på bamsegympan och då följer både jag och Johan med på det. Funderar om vi ska dra ner på stan en sväng nu på fm, men Albin är ju "så där" road av affärer............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar