måndag 30 september 2013

Något att se framemot......



Har hänt lite i sovrummet när jag varit på jobbet. Nattdukshyllorna har kommit på plats. Även tavellisterna har kommit upp, även bygget av skrivbordet har kommit igång. Så nu är jag ute efter kopparfärgade fotoramar till Ylva Skarps tavlorna. Måste ut på stan och leta imorgon.


Är så lycklig att vi bokat biljetter till denna musikal, har sett den några gånger. Filmen är från 80 talet. Trodde jag skulle gå med nån tjejkompis men Johan ville se den till min förvåning och ville även ha en helhelg i Stockholm. Är inte alls likt honom. Han kanske var sjuk igår. Så i februari bär det av till storstan. Längtar så mycket!!! 

Nej nu ska trattisarna läggas på torkning och pyjamasen ska av. Jobbskift på em.

söndag 29 september 2013

Glossybox September



I fredags fick jag min glossybox och denna gång innehöll den:

1: Weleda millet nourishing schampo (nylansering) ekologiskt schampo med macadamianötolja, extrakt från hirsskal och salvia som rengör hår och hårbotten samtidigt som den vårdar på djupet. Hjälper ävenatt bevara hårets spänst.

2: Bellapierre Cosmetics mineral shimmer powder. Vackert shimrande mineralpuder som är långvarande och skonsam mot huden. Kan mixas med dagkräm, läppbalsam för extra shimmer och användas som highlighter.

3: Trind nail balsam. Nagelbalsam som hjälper till att återskapa fuktigheten i nageln och hjälper den att inte torka ut.

4: Balance me  shine on tinted lip salve (nylansering) läppglans med fin hint av färg. 100 % naturliga ingredienser som samtidigt vårdas av kakao, mango och kokossmör. Fräsh doft av essentiella oljor.

5: Loccitane almond shower oil. Härlig och mjukt skummande duscholja som är rik på mandelolja. 

Bonus produkter var 2 filmer från film2home.se "ego och the great gatsby" och vi som varir trogna kunder i över ett år fick även en chokladkaka från Anthon Berg. Och en ögonmask.


lördag 28 september 2013

Ostkroks "Cheezballz "gratäng



Ingredienser

Såsen: 
4 msk smält margarin 
4 msk mjöl 
7 dl mjölk 
1 ½ dl crème fraiche - vitlök 

Gratängen: 
1 påse cheeseball 
500 g fläskfilé i skivor 
6 champinjoner 
100 g gratängost



Gör så här

sätt ugnen på 200 grader.
Gör såsen under tiden den blir varm. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en fast sås. Häll i mjölken och crème fraichen och vispa samman till en lagom tjock sås.

När det är klart så skivar du upp filén i cm-tjocka skivor och skiva upp champinjonerna. släng på en stekpanna med smält smör och bryn filén med salt och peppar. tar två omgångar att bryna filén. När första omgången filé är klar slänger du i det i botten på en smord form och hälften av champinjonerna och fyller halva formen med cheeseballs. Häll på halva såsen.

Under tiden så har du brynt andra omgången filé som du lägger på i nästa lager och sen på med cheeseballs, så det blir en liten kulle över formen, dom kommer sjunka ihop, sista champinjonerna på och såsen.

Toppa med osten och sen in i ugnen i 45 minuter. Första halva tiden med aluminiumfolie och sista utan, för att den inte ska bli för bränd. Lycka till!

Törs ni prova?? Och om ni gör det, tala gärna om det är gott!!


fredag 27 september 2013

Champagnebaren



Champagne och lyx kan man aldrig få för mycket av eller hur. Kul att testa något nytt en vanlig vardag. Och kul att det var mycket folk där med. Verkar vara populärt. Denna torsdag köpte man champagne glasvis vet inte om det går till så varje gång. Och champagnebaren är sista torsdagen i månaden. Tiden är 17- 20. Ville man kunde man köpa ostron till, men det testade vi inte. Dom såg för läskiga ut.
Champagnen som vi drack var:

Phipponnat royale reserve brut 85 kr/ glas.  Smak: elegant, fruktig, fräsch, syrligt torr och balanserad smak med tydliga äppel-toner, gräddig kola och aningen brödiga toner.

Andre Clouet 85 kr/glas.  Smak: torrt, mycket friskt, utvecklat, smakrikt vin med inslag av rostat bröd, choklad, vinteräpplen och grapefrukt.

Prosecco 50 kr/glas (mousserande vin) Smak: medelfyllig, fräsch och fruktig och insmickrande smak av citrus, päron, persika och mineral. Rik mousse med små bubblor och fräscht slut.

Den första och sista glaset var godast enligt mig och Louise.

Så tack Louise för en trevlig kväll med mycket prat, skratt och bubbel........

torsdag 26 september 2013

Sopplunch

Skulle hämta ut några paket och påklädda var vi när jag började leta efter nycklarna. Och ligger dom inte i min väska eller i nån krok i hallen så är dom till 100% med Johan till jobbet. Jajamensan!!!! Hm, bara klä av sig igen och då började jag med lunchen istället. Kräftsoppa och hembakt bröd ( icke lchf) fick det bli.

Vet inte än hur jag ska ha kuddarna. Men kommer att ha dom vita och beige och inte dom cerisa. Dom får hamna någon annanstans.


En liten skylt från Ullared fick hamna i fönstret. Nu kom bilnycklarna hem, så vi tar en sväng med bilen och hämtar paket. Sen senare ska jag ha en date på stan med Louise.

Ser sådär gott ut men den var god och enkel att göra.
2 stora morötter
1 ask kräftost
smör 
2 msk vetemjöl
1 l vatten 
2 fiskbuljong tärningar
2 dl creme fraiche
1 ask med kräftstjärtar
cayennpeppar, dill

Riv morötterna grovt. Fräs dom i kastrullen med smör och blanda i mjölet. Häll sedan i vattnet och buljontärningarna. Låt puttra en stund. Häll sedan i kräftosten och creme fraichen. Låt puttra en stund igen och smaka av sedan med dill, cayennepeppar. Hacka stjärtarna grovt och blanda i soppan. Klart att äta!!


Chips middag

Helgen närmar sig och många kanske köper hem en chips påse. Min största last är just chips. Försöker undvika att köpa hem chips men ibland så går det bara inte. Chips i maten låter väl lite galet men dom som ätit säger att det är galet gott. Tror det får bli en chips middag här på söndag när Johan kommer hem från sitt atv safari. Här kommer 2 varianter på chipsgratäng.

500 g fläskfile
1 pkt bacon
1 purjolök
1 burk champinjoner
200 g chips valfri smak
5 dl mjölk
5 msk mjöl
1 msk smör
riven ost
salt o peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filen och skär i lagom stora bitar. Stek filebitarna och lägg i en ugnsfast form. Hacka purjo och skär baconet i mindre bitar och stek dom tillsammans med svampen. Strö allt över köttet och sen på med chipsen. Koka upp mjölk, grädde och vispa i mjölet. Salta och peppra. Häll såsen över chipsen och ha på en massa ost. Låt stå i ugnen i ca 25 minuter.

c4

1 kg kycklingfile
1/2 purjolök
grillkrydda
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1/2 burk mango chutney
salt & peppar
grillchips

Skär kycklingen och stek den i smör.Salta och peppra och krydda rätt rejält med grillkrydda. Lägg över i en ugnsform. Strimla purjon fint och strö över kycklingen. Vispa grädden och blanda sedan försiktigt i creme fraiche och mango chutney. Bre smeten över kycklingen och täck sedan formen med ett lager grillchips. In i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter tills rätten fått fin färg. Sedan kan man ha en god sallad till.

Detta är inte nå lchf recept, haha!! Och nu står sängen i nya sovrummet. Men det kommer dröja innan allt är klart och innan bilder kommer. Vårat skrivbords projekt krånglas lite pga material, men vi kom på en lösning igår som kommer nog bli rätt häftig. Kanske blir även sänggavel i samma stil.............


3 blommor har också fått flytta in.

onsdag 25 september 2013

Vingar och Ylva Skarp



Blev en till topp från Kappahl, den är så skön!! Samma material som den med stjärnan och nu blev det med vingar. Kanske slår till på en tredje som är beige med stjärna. haha
Men burr va kallt det var i morse, är det inte lite väl tidigt??? Eller brukar det vara redan vid denna tidpunkt??


Skickat efter tavlor/vykort från Designconcept. Gillar Ylva Skarp, enkla men så snygga enligt mig. Finns tavlor, vykort, muggar, kuddar och nu även kommer tapeter. Hade tapeten kommit tidigare så hade den nog hamnat i vårat sovrum på ett eller annat sätt. Men ikväll kommer nog sängen att flytta till andra sidan av huset. 
Nej nu måste jag ta och koka bbqsås till kvällens middag "pulled pork". Och även baka bröd till den.....

tisdag 24 september 2013

Testing Testing

 
Ja så här roligt har vi,haha. Testar Johans nya dator. Fanns ju kamera i den så då tokade vi oss lite. Tanken var att åka till Grängesberg och handla lite mer saker till sovrummet, men dom klantade till och hade glömt att beställa hem det vi ville ha. Så det får bli imorgon istället, men vi gör det vi kan utan dom grejerna.
 
 

 
Nu får jag nog hjälpa till med sovrumsbygget istället för att sitta här. Och in med kvällen middag i ugnen, som blir kycklingpaj. Ha en bra kväll........

måndag 23 september 2013

Rena rama röran



Här ligger vi inte på latsidan. Helgen gick super fort förbi och ingen vila eller ro. Tapetsering och shopping och sova är det vi typ gjort. Imorgon fortsätter vi med sovrummet. Bilder kommer när allt är klart. Är mycket kvar men mycket roligt kvar. Allt piff. Kommer även bli en kontorsdel på ena kortsidan. och sovdel i andra.


Det är så rörigt på övervåningen nu så blää. Står en gästsäng (120 cm bred) mitt i hallen. Inte mycket utrymme över, lister överrallt och annat skit. Men det blir bra sen.


Igår så handlades det hurts, värmeljus, blommor, krukor, akvariebord, sänghyllor och Johan köpte en ny dator. Vi har inte hunnit packa upp den än, haha. Hann köpa mig en ny topp också igår. Den åker nog på på torsdag när jag och Louise ska njuta av lite Champagne.

fredag 20 september 2013

Fredagsmys!!!


kappahl
Jaha har ni fredagshumöret på plats?? Det har jag, äntligen ledig. Frisör besök i morse och sen hem och städa. Men hann in en snabbis på Kappahl. Var bara tvungen att ha denna "oversize topp", funderar även på en svart med guld vingar. Här är det tacomys ikväll med film. Men först ska det spacklas och tömma sovrummet på alla grejer. Tips på nån bra film?? Blir nog en bit ost med hjortronsylt med ikväll!! Mår lite bättre men fortfarande huvud fullt av snor, undrar vart det får plats egentligen.

Förresten så blev jag klippt av en elev (Matilda) idag som jag varmt kan rekommendera, hon är på Zynk varje fredag och det kostar ynka 230 kr. Det tar lite längre tid än vanlig klippning och sen ska en annan frisör gå igenom håret och se om det är bra. Men jag älskar när någon grejar med mitt hår så var det bara så skönt!! Hon är jätte duktig!!

Sitter och kollar på gårdagens lyxfällan och jag fattar inte hur dom kan med och skratta. Precis som det skulle vara kul att sitta i skiten?? Vilka nötter det finns.

torsdag 19 september 2013

Pepparkaka och en super duper överraskning


Lägg till bildtext
Hämtat hem gladfisen och nu busar vi i soffan. Mellis innan bamsegympan. Jag har legat i soffan hela dagen förutom när jag låg i badet. Skum ända upp till öronen, blir det när man sätter på bubblorna, haha. 
Vissa av er har ju sett foton på Johans fjällande fötter och nu har mina kommit igång rejält med skinnlossningen kan jag lova. Och många verkar ha fotfobi så då hoppar vi över fotbilder och jag tror minsann att mina fötter ser värre ut än Johans, hua hua!!! Kan nästa börja grina när jag ser dom och jag som inte vill ha strumpor på får konstant ha strumpor nu för annars lämnar jag skinnspår efter mig överrallt. Skrämmande, vad vad det i detta medel från JAPAN?????


Om man tittar noga ser ni vem som vunnit en väska och den söta hängaren/kroken???? JAG!!!!!!! Så roligt vilken överraskning, längesen jag vann något. Plötsligt händer det!!!


Nu är ju mina smaklökar ute på vift, tappar alltid smak och lukt när jag är förkyld. Men det lilla jag känner eller tror mig känna är nog bra. Albin säger att den var god.

onsdag 18 september 2013

Mungbönspastan


Mungbönspasta med köttfärssås
Kvällens middag, blev så gott!! Skönt att bara få sätta sig och äta (Johan var kock). Hade varken lust eller ork att laga mat. Vilade lite inför nattjobbet istället och tog nattningen av Albin. Johan tyckte att det här var godare än sjögräsnudlar, jag tyckte ju även att dom var goda. Imorgon kör jag pasta carbonara. Och när vi ändå håller på och testar så skickade jag efter mer mungbönspasta och även "svarta bönor spagetti". Vi kör inte strikt lchf, får jag lov att tillägga, utan liberal lchf.

Och förresten så var tryffelkakan så j-la god!!!!

Spännande
Vardagarna går så fort och snart är det helg så då passar det att ha med drinktips om nån skulle vara sugen. Kanske blir det sol eller ni kanske ska ha fest. Jag älskar mojito, har en fuskvariant hemma. Enkel verkar den också vara att göra. Visst låter den god, denna ska jag absolut göra nån helg eller bjuda någon på.



Melon Dollar Mojito
4 cl bacardi grand melon
1-2 dl vattemelon bitar
1/2 lime
en näve mynta
ca 1/2 msk råsocker
is
smultron läsk
Muddla vattenmelonbitarna, lime, mynta och råsocker i botten på ett glas. Fyll sedan upp med is och häll på bacardi grand melon. Toppa sist med smultron läsk och garnera med en kvist mynta.

Tryffelkaka



Började baka bullar och det gick helt åt h-vete rent ut sagt!! Humöret är väl inte topp och inte nå annat heller. Men försöker få något gjort iaf, fast helst skulle jag vilja/behöva ligga under täcket och vila. Går så där med en Albin här hemma. Men då fick vi börja med nåt annat så det blev tryffelkaka istället. Hur enkel som helst att göra, men våran blev en katastrof.


Medans jag vispa grädde hade Albin mangla över den med brödkavel. Och så skulle jag försöka dekorera haveriet så nu ser den ännu värre ut!! Haha. Smakar säkert bra.

Tryffelkaka: 
200 g smör
200 g choklad 70 % (jag hade 125g 86% choklad och 70g mjölkchoklad.)
Vaniljpulver
4 ägg 
1 dl socker ( stevia)

Smält choklad och smör på svag värme. Vispa ägg, socker, vanilj fluffigt och blanda med smör och chokladblandningen. Ta en springform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda ca 10 minuter i 200 grader. Låt stå kallt några timmar innan servering.


Min assistent i köket. Var nog mer i vägen idag än till hjälp. Även i hallen har han varit och röjt en del. Undrar när jag får tid/ork till att måla om hallmöblerna?? Fast det går väl fort bara man börjar. Men nu är sovrummet i fokus och igår planerade vi inför Ikea/Västerås besöket på söndag. Och då ska tapetseringen vara klar!! Tror ni på det??


tisdag 17 september 2013

20.00


Bamsefanstast
Med denna bild avrundar vi kvällen, blev iaf 12 bilder under dagen. Och jag är rätt slut nu, ska äntligen få lite lugn och ro. Albin sover och Johan är i garaget. Så nu väntar jag på Hollywoodfruar med en näsduk i näven och vattenglas i den andra näven. Hoppas på en piggare dag imorgon och så hörs vi då. Carpe Diem

Väggord: Vakna varje morgon

19.00



Fotat lite hur det blev i badrummet, men mysigare när det blir mörkare. Blev iaf jätte nöjd. Ska ta oss bad i helgen med underbara badskum, gött efter tapetsering. För äntligen blir det av om vi inte blir sämre i förkylningarna. Men nu är det bad dags här för mig och Albin!!

18.00



Nu är det dags att börja med maten. Tror alla börjar bli liiiite hungriga. Kycklinggratäng, blomkål/broccolimos och sallad. Ris till junioren.

17.00



😜😝😍💏👪❤Sitter och planerar helgen ❤💏👪👍😍😜😝

16.00



Äntligen en fighting polare. Så mamma får det lite lugnare......

15.00



Vinkar till morfar som varit här och fyllt på kakförrådet. Hade även med sig en skvallertidning till mig.

14.00


Lägg till bildtext
Älskar ju skönhets produkter av alla det slag. Men ibland så tröttnar jag på att använda samma saker hela tiden och nu när jag har Glossybox så blir det mycket nya/olika produkter som jag använder. Just nu använder jag dessa ansiktsprodukter. Och när dessa är slut så är det säkerkligen nya märken som jag kör...... Vad använder ni för märken/produkter.

13.00



Ute i god dit, första födelsedagpaketet/julklappen damp ner i postlådan. 3 månader precis idag till Albins 3 årsdag. Snorar vidare här med huvudvärk deluxe, men det var rätt kul med efit så jag är inte helt deppig. Sen om ni gillar efit har jag ju ingen aning om!!

12.00


Kycklinggratäng
Håller på och förbereder kvällens middag. Den ska nämligen stå några timmar. Kan inte ni dela med er av er middag, vad ska ni äta??? Skulle vara kul. Detta är nå nytt vi ska testa.

Bena ur 1 grillad kyckling
Koka upp i en kastrull:
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar (krossa den lite lätt)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Lägg köttet i en form. Häll såsen över köttet och låt stå över natten (om man har bråttom funkar det med ett par timmar. Och har man jättebråttom kan man gå vidare direkt)
Så långt kan man alltså förbereda. Värm sedan i ugn, 225 grader ca 15-25 min (beroende på hur kall rätten är när den åker in i ugnen, känn efter så den blivit varm i mitten!) 

11.00




Köpte mig lite förkylningsläsning och en ny orkide. En färg som jag aldrig haft förut. Lite batik över den. Så nu läsning och en latte.


10.00


På Lyviksberget
Nu kör vi!! Matshopping ❤

09.00



Albin har bäddat åt sig och sina små vänner på golvet. Mysigt!! Den bruna nallen är en vetekudde för barn som man kan både kyla och värma och lägga på onda ställen om barnet har ont. Mormor och morfar hade med sig den från Finland.

Vi kör en EFIT (ett foto i timmen) dag idag!! 08.00

                                                                         08.00
Första bilden idag
Som sagt så slog förkylningen till på mig igår. Kände att den sakta men säkert var på väg  på jobbet och idag är det tung huvud, snorig, halsen svider...... Många sjuka på jobbet av boende i helgen så då blir det så här tyvärr!! Vill inte vara sjuk. Då kan en efit dag pigga upp kanske.

måndag 16 september 2013

Ny vecka


små pajer och kräftor till gatu kräftskivan.
Fick börja morgonen med att handla frukost, allt får man tydligen fixa själv!! Jaja fick iaf sovmorgon så skönt!!Ny vecka och 1 kg lättare, går åt rätt håll. Denna vecka ska jag även klippa mig, äntligen. I helgen funderar vi på att börja tapetsera sovrummet eller dra till Stockholm 1 natt och gå på speedway.Vet inte vad jag har för manliga hormoner men jag älskar att kolla på speedway på tv och skulle nog vara kul att se live. Det ni visste ni inte om mig va??

gladfisen
Längtar till imorgon då jag och Albin har en ledig dag, pyjamasen åker nog inte av då. Har varit mycket denna helg både extra jobb och party och då blir man trött. Hoppas det regnar och är jätte kallt!! Haha. Längtar efter regn och rusk väder. Har ingen ork till att göra veckans matsedel så den får vi klura ut imorgon, men något nytt ska vi nog testa allt!!

fredag 13 september 2013

Bättre start på dagen idag


Bus med Casper vid lekparken.
Besökte 2 lekparker igår och vi fick även sällskap av taxen Casper och matte Louise. Dom hade med sig fika så det behövde vi inte tänka på. Igår var en skit dag för mig och Albin på humör sidan, men idag är en annan dag och idag är vi på topp. Och även fredags humöret är på plats trots helgjobb. Här är träningen och frukosten redan avklarat. Skönt!! Uppdatering: Fick sova 1,5 timme längre idag med ska det stå!!!

Albin letar efter goda recept i grannens kokbok.
är ute efter ett gott recept till helgens kräftskiva på gatan. Jag ska göra 2 mini pajar. Hittade ett gott recept i grannen Barbaras kokbok, men det blir för krånligt när jag gör mini paj. Men den ska jag skriva av och göra en annan gång.

Krabbsnittar
Dom här snittarna hade jag på min vinkväll och dom är jätte goda, jag hade inte granatäppelkärnor. Recept från Maria Montazamis bok.

4 port
6-8 skivor formfranska
1 burk krabba
2 salladslök som jag skivade
1 riven vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
2 msk majonnäs
1 dl riven parmesan
salt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Med hjälp av pepparkaksmått tar du ut formen som du vill ha på snittarna. Jag tog hjärtan. Häll av krabban genom en sil. Blanda alla ingredienser sen och fördela röran på snittarna. Gratinera i ca 10 minuter så dom får lite färg. Klart!!


Pajen som jag ska testa se.
Detta är kantarell och köttfärspaj från Tina Nordströms kokbok "Jättegott"

Pajdeg: 50 g smör  4 dl vetemjöl  1 1/2 dl mjölk  2 tsk bakpulver

Pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader och blanda alla ingredienser. Knåda till en smidig deg och kavla ut degen, klä pajformen (24 cm.)

Fyllning: 
1/2 l kantareller
2 gullök
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
salt & peppar

Fyllningen:
Rensa svamp, skala och skiva lök. Skala och krossa vitlöken. Sen ska svamp och lök fräsa tills det fått färg. Stek färsen och blanda sen med svamp och lökfräset. Häll i pajformen. 

Täcke: 
5 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost

Täcket: Blanda ingredienserna till täcket och bred över pajen och grädda i 20-30 minuter.