torsdag 26 september 2013

Chips middag

Helgen närmar sig och många kanske köper hem en chips påse. Min största last är just chips. Försöker undvika att köpa hem chips men ibland så går det bara inte. Chips i maten låter väl lite galet men dom som ätit säger att det är galet gott. Tror det får bli en chips middag här på söndag när Johan kommer hem från sitt atv safari. Här kommer 2 varianter på chipsgratäng.

500 g fläskfile
1 pkt bacon
1 purjolök
1 burk champinjoner
200 g chips valfri smak
5 dl mjölk
5 msk mjöl
1 msk smör
riven ost
salt o peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filen och skär i lagom stora bitar. Stek filebitarna och lägg i en ugnsfast form. Hacka purjo och skär baconet i mindre bitar och stek dom tillsammans med svampen. Strö allt över köttet och sen på med chipsen. Koka upp mjölk, grädde och vispa i mjölet. Salta och peppra. Häll såsen över chipsen och ha på en massa ost. Låt stå i ugnen i ca 25 minuter.

c4

1 kg kycklingfile
1/2 purjolök
grillkrydda
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1/2 burk mango chutney
salt & peppar
grillchips

Skär kycklingen och stek den i smör.Salta och peppra och krydda rätt rejält med grillkrydda. Lägg över i en ugnsform. Strimla purjon fint och strö över kycklingen. Vispa grädden och blanda sedan försiktigt i creme fraiche och mango chutney. Bre smeten över kycklingen och täck sedan formen med ett lager grillchips. In i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter tills rätten fått fin färg. Sedan kan man ha en god sallad till.

Detta är inte nå lchf recept, haha!! Och nu står sängen i nya sovrummet. Men det kommer dröja innan allt är klart och innan bilder kommer. Vårat skrivbords projekt krånglas lite pga material, men vi kom på en lösning igår som kommer nog bli rätt häftig. Kanske blir även sänggavel i samma stil.............


3 blommor har också fått flytta in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar