Bus med Casper vid lekparken. |
Albin letar efter goda recept i grannens kokbok. |
Krabbsnittar |
4 port
6-8 skivor formfranska
1 burk krabba
2 salladslök som jag skivade
1 riven vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
2 msk majonnäs
1 dl riven parmesan
salt & peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Med hjälp av pepparkaksmått tar du ut formen som du vill ha på snittarna. Jag tog hjärtan. Häll av krabban genom en sil. Blanda alla ingredienser sen och fördela röran på snittarna. Gratinera i ca 10 minuter så dom får lite färg. Klart!!
Pajdeg: 50 g smör 4 dl vetemjöl 1 1/2 dl mjölk 2 tsk bakpulver
Pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader och blanda alla ingredienser. Knåda till en smidig deg och kavla ut degen, klä pajformen (24 cm.)
Fyllning:
1/2 l kantareller
2 gullök
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
salt & peppar
Fyllningen:
Rensa svamp, skala och skiva lök. Skala och krossa vitlöken. Sen ska svamp och lök fräsa tills det fått färg. Stek färsen och blanda sen med svamp och lökfräset. Häll i pajformen.
Täcke:
5 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost
Täcket: Blanda ingredienserna till täcket och bred över pajen och grädda i 20-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar