tisdag 3 september 2013

God söndags middag



Nya blommor på plats. Happy home!! Arbetsdagen gick bra igår. Lite virrig men kom in i det rätt fort ändå. Efterlängtad vad man och många kramar fick man. Så det var ju kul. Skönt att mjukstarta, ledig idag.
Gjorde en så god maträtt i söndags!! Kassler i ajvarsås. Jag hade:



500 g kassler
2 dl creme fraiche
1-2 dl grädde
1 dl ajvar 
salt och peppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl ost

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kasslern i ugnsform.Stek löken och blanda sen i grädde, ajvar och creme fraiche och smaka av med salt,peppar. Häll sedan allt över kasslern och strö på ostaen och in i ugnen ca 15-20 minuter. Såååå god sås. Passar med kycklingfile också men då måste den vara inne längre dock.



Matlåde tiden här igen.
Ajvar kassler och kokt blomkål till, mums. Skönt när den uppblåsta magen är borta igen.


Mitt toa sällskap, inte ofta man får sitta där för sig själv. Snart ska vi ta en sparkcykel tur till lekparken. Johan har ju turen att ha semester även denna vecka och han håller som bäst på och packar sin övernattningsväska. Han drar ut på lite fyrhjulings åkning. Och blir borta nån natt. Så då får vi klara oss själva jag och Albin. Intressant hur jag ska få upp Albin kl 06 imorgon bitti då det är dags för förskolan efter 7,5 v ledighet. Han har ju sovit bra mycket längre på mornarna annars. Interssant även hur trött i mössan man själv är.


Har anmält Albin till bamsegympa då han har så mycket spring i benen och vill ständigt hålla igång. Så det blir nog skoj för honom. Så den startar nästa vecka och är 10 ggr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar