Morotsrulltårta |
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
2 st fint rivna morötter
3/4 dl potatismjöl
3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
Glasyr:
60 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
4 dl floursocker
1 tsk vaniljsocker
Skal & saft av 1 st lime
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan i de rivna morötterna.
Blanda de torra ingredienserna noga i en skål och sikta ner i äggsmeten och rör sedan om försiktigt.
Häll ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda den på nedre delen av ugnen i ca 6 min. Ta ut kakan och strö över socker och lägg på ett nytt bakplåtspapper och vänd kakan.
Glasyr:
Börja med att vispa smör och philadelphiaosten krämigt. Sikta i floursocker och vaniljsockret och rör om. Sist häller du i skalet och saften av limen och rör runt till en jämn och krämig glasyr. Bred sedan ett jämt lager över kakan och rulla ihop till en rulltårta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar