lördag 30 juni 2012

Filmkväll....

Filmval nr 1
Börjar med denna som jag inte sett förut. Och avslutar med en film jag såg på bio med grannen Helena. Om jag inte somnar förstås.

Filmval nr 2

Fotbollen gick bra för HK-99 dom vann med 13-1. Men jag tror att dom kommer att ha jäkligt ont i kroppen imorgon. Johan hade ju rejält ont redan idag efter matchen, vilka atleter!! Haha.... Nej ut och rör er lite mer!!
 Kom hem med en smart tv iaf från Västerås. Men inga klänningar eller tunikor =(( Indiska finns ju inte på det nya köpcentrat och fanns inte tid heller att åka in på stan. Så billig vända för min del, tur det. Mer pengar till semestern.
Tar väl evighet att lära sig att använda denna tv.

Är så sugen att göra ett stopp i Lysekil, det är så mysigt där. Sitta på klipporna och äta färska räkor i solnedgången............. Jag och Johan bodde där för 3 år sen tror jag, vi hade fått låna en husbil. Så vi bodde nog där 3-4 nätter.

Hur mysigt som helst!!!


fredag 29 juni 2012

T G I F




Fy sjutton va skönt att det är fredag och ledig helg!! 2 v kvar att jobba innan semester och dagarna, veckorna segar sig fram. Har aldrig känts så här segt. Ser verkligen framemot 7 lediga veckor med familjen.

Idag blir det en tripp hit på em.
Idag tar vi en tripp till Västerås för lite shopping.Media Markt och Ikea står nog högst på listan. Kanske kommer hem med ny tv??

Min pollen allergi har då verkligen blommat ut nu, så tydligen är det gräs jag känner av. Är höga halter av det nu, kliar och svider. Nä så regn för mina ögon är bäst!!! Eller vistas inomhus!!Toppen!! Ska hänga på låset till apoteket idag. Och Ludvikafesten har dragit igång igen för i år. Nån som ska ner??? Inte jag, känner inte alls för det. Så jag myser hemma med Albin istället. Vi ska bara ner på lördag och heja på HK-99 som ska spela mot damlag IFK Ludvika -74 på Stensvedens fotbollsplan. Det kan ju bli hur roligt som helst. Sen fortsätter väl grabbarna festandet på kvällen. Jag och Albin ska nog äta godis, han är precis lik mig och älskar chips. Mumsar i sig fast dom är rätt starka, min favorit just nu är Hot sweet chili.


Ska även ladda hem nån tjejfilm, med text!! Lyckades ta hem en film utan text härom dagen. Går väl bra det med, men allt fattar jag inte. Först får vi väl se på lite barnprogram =))

Hittade massa snyggt på indiska hemsida. Jag som inte skulle shoppa nå mer!! Kanske kommer hem med nå nytt ändå =)) Nån av dom här?? Första semester dagen ska våra garderober rensas, så det behövs nog lite påfyllning.




Essie tunika multi



Katinka eco tunika svart


Kine klänning svart

Raija kurta tunika turkos

torsdag 28 juni 2012

Husmor, Hår och Hjälp!!!!

Husmor som jag är, måste jag ju ha ett förkläde.
Idag fyndade jag ett sött förkläde på Åhlens. Hade inget sen förut och jag tycker att det är lite fint att ha ett. Så då slog jag till. Köpte även Love & Toast Shower creme som doftar gudomligt!!

Idag hade klippning på Hair Fashion. Blev lite nervös, nytt ställe och så skulle en kille klippa mig. Men jag blev så nöjd!!!Så nu har du en frisyr igen sa han när jag gick därifrån, haha. Ja har ju haft luggen med hårspännen säkert nu en månad för den har varit så lång, men jag ville inte vara där och hacka själv heller. Så dit ska jag absolut gå nästa gång med och inte blir man pank heller. 

Har försökt att göra en fotobok idag på morgonen, men så fort jag kopplar min iphone till datorn så blir det bara strul. Helt plötsligt var alla kontakter och gamla foton tillbaka, men så tryckte jag på nåt och allt fösvann igen även dom nya fotona. Men lyckades få fram dom nya men så försvann dom gamla igen. Fattar ingenting. Gillar inte itunes alls eller så är det jag som fattar noll!!! Är det nån som kan detta??? Hjälp!!! Jag måste ju få in bilderna i datorn på nå vis!! GAH!!!!!!

onsdag 27 juni 2012

Ingen sovmorgon idag inte.....

Barnprogramsmys.

Ja idag var det inte tal om sovmorgon, fast Johan bytte blöja och gav välling innan han stack till jobbet. Så ville inte Albin somna om, hade ju varit skönt att sova lite längre än 06 eftersom jag har 2 nätter nu. Ikväll innan nattskiftet ska jag iaf ut på middag med Karolina och Lina, blir Hong Kong City. Längesen jag åt där.
Så det ska bli trevligt. 

Igår var jag och beställde Attract gåband/löpband på stan, har just nu för halva priset. Vilken tur att jag bara gick in där och frågade om priset. Så det fick bli testing där i butiken, trots att den stod i skyltfönstret. Kändes otäck nästan, men hon sa att man vänjer sig rätt fort. Vi får hoppas det. Annars skulle väl inte så många prata gott om den. Men idag får det bli utomhus promenad i solen......
Glad sommar choklad från Åre till förskola fröknarna.
Har hört mycket gott om denna choklad men har aldrig ätit av den själv. Men smaker som hallon, hjortron, lingon och blåbär kan väl inte smaka illa. Så det får Albin ge dom imorgon så dom hinner äta lite innan semestern.


tisdag 26 juni 2012

Ledig tisdag!!


Dagen började med sovmorgon ända till 8, halleluja va skönt!!
SEn efter frukost hade vi bokat besök på Östansbo förskola, där Albin ska vara 3,5 dag v28. Skönt att ha träffat dom lite före och sett lite ansikten. Albin fann sig bra där, ville även bli kvar där. Ett gott tecken. Så jag kan nog vara lugn, han har ju varit lite klängig när vi lämnat honom. Men ogår så var han överlycklig när han kom till förskolan, hade varit borta i 1 vecka därifrån.

Har skickat en massa tradera mail nu, så bara vänta in pengar och skicka en del paket. Blir nog en promenad nu, passa på när det är uppehåll. Sen får vi se vad resten av dagen erbjuder. Hörs kanske senare.

fredag 22 juni 2012

Våran älskling......

På väg till sommarstugan.
Hann iaf träffa Albin 1 timme idag, innan det var dax för mig att åka och jobba. Och Johan och Albin for till Björbo. Men åh va jag längtade efter Albin på förmiddagen och jag trodde han aldrig skulle komma hem. Men imorgon får vi mysa lite mer. Dom hade haft det toppen bra på kryssningen och Albin hade charmat hela båten, blivit fotad av kineser,haha. Så han har nog showat!! Min mamma hade shoppat lite åt Albin på båten, happy!! Älskar Lundmyr of sweden kläder och allt jag köpt har han vuxit ur. Hoppas dom även har det sortimentet på Silja Europa när vi åker till Finland för då ska även jag shoppa.
Nya kläder från Lundmyr of sweden.
Nu åker klänningen av och onepiecen åker på. Intar även soffan och kollar på film, äter chips och fiser!!!

torsdag 21 juni 2012

Nya kryddor.....

Påfyllning till kryddlandet.
Vårat enorma kryddland!! Rabarber, persilja, gräslök, mynta och citronmeliss.

Härligt väder ute och man skulle ha solat istället, men jag har städat huset. Hann med en sibylla lunch och klänningsköp. Vi får se om det blir en motions runda innan fyrhjulingsäventyret som Johan har fått bestämma.
Men va ovant det är när Albin är borta, så himla tyst och tomt. Saknar han........

onsdag 20 juni 2012

Lite nytt i garderoben..

Hoppsan kerstin vad god drinken var, kommer att drickas fler gånger under sommaren!! Testa den om ni gillar mojitos!!! Har fått sms uppdateringar från våran gullunge hela em, han verkar hade det bra på båten. =))

En ny onepiece till Albin.
Tycker detta mönster är hur snyggt som helst!! Funderar på sånt tryck till mattor att ha vid sommarstugan.

Denna ska jag köpa till mig själv.
Hittade denna till mig själv men köpte inte den än, men ska göra!! Prova den och den var snyggare på än på bilden. Har ju fått löneförhöjning, så då kan jag unna mig denna. Hade tänkt att inte slösa allt för mycket pengar nu innan semestern. Har ju tänkt mig att åka förbi Ullared när vi ändå är i krokarna. Men en klänning kan man alltid handla extra!! Eller hur!!

Mynta....

Rabarbermojito Receptbild - Allt om Mat
Hur god är denna då??

Ingredienser

Mojito

1/2lime
6 clhavanna club Anejo Blanco, (rom)
6myntablad
2msk+1mskrabarbersirap
is
sodavatten

Garnering

limeklyftor
myntablad

Rabarbersirap

250 grabarber
1 1/2 dlströsocker
1/2 dlvatten

Tillagning

1. Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut.                      
2. Häll saften i en kstrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.                                                                                          
3. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.
4. Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med ­limeklyftor och myntablad.

Jag och Johan ska ju på piren ikväll och avnjuta skaldjursbuffe =)) Så jag tänkte fixa en fördrink åt oss och då får det bli en rabarbermojito. Hade även tänkt lite jordgubbar och denna lät sååå gott, men det blir kanske lite för mycket mynta. Så det får bli en annan dag. Annars bjuder dagen på massa mys med Albin, sen hade jag tänkt mig lite jogging och annat fix.......

Älskar mynta!! Så fräscht!!



Jordgubbar med mynta & citroncréme
Ingredienser:
1 liter jordgubbar
2 dl strösocker
1 dl myntablad
Citroncréme
1 st citron
2 dl créme fraiche
2 msk strösocker
Gör så här:
Mixa socker och mynta till ett grönt socker. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Vispa creme fraiche, socker och citronskal till ett fast skum. Snoppa jordgubbarna. Servera myntasockret och citroncrèmen bredvid att doppa jordgubbarna i.

tisdag 19 juni 2012

Säljar stim!!

Har kommit in i nå sälja allt stadiet just nu!! Började med loppisen i lördags och fortsatte idag både på Tradera och Facebook. Lite märkes kläder som Albin växt ur och bärselen och boxnings grejer. Bärselen och boxnings grejerna nappades på engång. Kul!! Även ett plagg på tradera har jag fått bud på. Sa åt Johan att jag inte hade ork till att lägga ut något av det som blev kvar i lördags men, för det tar ju lite tid att lägga ut samt allt jobb runt om. Det ska fotas och skrivas.Men kunde inte låta bli heller, äsch gör ett försök tänkte jag. Och även ett bra sätt att hålla sig vaken på jobbet. :)) Åkte iväg med en del grejer till björnhyttan idag men det var så himla mycket folk där, så jag kastade bara en del.

måndag 18 juni 2012

Välkommen midsommarveckan.....

Gräsklipparen blev en favorit. 
Ny vecka nya tag tar vi här och nu. Restaurangbesök, gatufest och jobb väntar denna vecka. Mys med Albin som blir borta 2 nätter också, så han får vara hemma från förskolan på onsdag fast jag jobbat natt, så jag får lite extra tid med han. Ska även åka och jobba då han kommer hem från kryssningen, men hoppas att jag hinner träffa honom iaf, för sen drar grabbarna till stugan en natt och kommer hem på midsommardagen. Fixa present till pappa som fyller år på midsommarafton. Även kika på nåt till fröknarna på förskolan tänkte jag.


Det ser ut som gräsklipparen även gick lös på min Gerbera jag fick av Lina  i lördags, men det var Albin själv som lekt älskar älskar inte med den.


Ha en bra dag alla goa vänner och läsare, kärlek!!!

söndag 17 juni 2012

Firar dag.....

Våran gullunge 1,5 år idag!!
Idag blir Albin 1,5 år och jag rökfri i 5 år, det firar vi med att han och jag myser runt och leker i våra onepiece. Inga måsten bara vara, härligt. Och vi började dagen med att sova till 08.30 bara det var ju en bra start på dagen. Det var välbehövligt för oss alla. Johan är ute med grabbarna och åker fyrhjuling, jag och Albin hade tänkt att åka till kupolen och shoppa upp loppis pengarna idag, men det ger vi sjutton i och myser hemma istället. Kanske tar en promenad senare eller så skiter vi i det med. Viktigt att vi mår bra nu. Och skiter i alla j-a måsten för ett tag.
Skaldjursbuffe ala Lustikull!!
Älskar räkor och kräftor!!! Så istället för att shoppa kläder för loppis pengarna, går nog jag och Johan på skaldjursbuffe på Piren på onsdag istället. Albin är ju på kryssning då. Sen har vi tänkt att ta ett fyrhjulings äventyr antingen på onsdag eller torsdag, är ju inte ofta vi gör något sånt nuförtiden.

Sportarmband gymarmband passar bla Iphone 3o4 HTC mfl
Denna har jag skaffat mig nu för mobilen, så slipper jag hålla i den när jag går/ joggar.
Min app i mobilen för träningen (runkeeper) visar fel km antal när jag har den i vagnen. Så nu blir det annat. Så träningen tar jag i tag med nästa vecka!!

fredag 15 juni 2012

Inför vintern träning......


Är ju helt emot eller inte alls intresserad av tränings maskiner, men har nu kommit på att "hur sjutton ska jag träna i vinter". Så jag har bestämt att skaffa mig ett gåband/löpband ifall jag blir nöjd med kusinens, ska testa hennes Attract nån dag nu. Har ingen lust att jogga i snö, slask och halka. Och gym hatar jag.

Har nu plockat ihop loppis prylarna och packat bilen full. Känns sådär, väder prognosen har ju visat regn hela veckan, kommer väl inte en kotte. Ja skit samma!!!
Hade inte jag bokat loppisen så hade vi dragit till stugan och bara varit, känner att jag behöver det nu. Och det är 1 månad kvar att jobba, blääää.
Känner mig stressad, hinner inte med nånting. 
Man ska träna, helst träffa vänner, umgås med familjen, vara glad och trevlig på jobbet, det ska städas och vara snyggt hemma, ja listan är ju hur lång som helst........
Och det känns som jag bara är irriterad mest hela dagen och dagarna bara rusar på. Jag går upp och jag går och lägger mig, som ett hamster hjul snurrar det bara fortare och fortare. Det kanske blir bättre i juli, har ju varit en del nu i juni och är, månaden är ju inte slut än.

tisdag 12 juni 2012

Sagt upp mig.....

Sagt upp mig på viktväktarna, känner mig inte motiverad att vara kvar där nå mer för denna gång. Det är ett bra sätt att gå ner i vikt med på alla sätt och vis.
Men jag känner att varför ska jag stå och betala 400 kr varje månad för att enbart väga mig 4 ggr/månad. Jag lagar varken viktväktar mat eller räknar points, har inte gjort det på säkert 2-3 månader. Jag kör mitt eget sätt och det har funkat hittills. Himla massa motion, sopplunch och vanlig mat på kvällen.
Ja jag kanske går upp allt, vem vet. 
Men jag tänker fortsätta min egen väg, antingen går det bra eller dåligt. Mitt val.
Är inte framme på drömmvikten än men jag har inte så långt kvar heller. Men jag kommer att lyckas nån dag.
Ni får väl hojta till om jag börjar bli allt för fet =))
Hej hopp!!!


måndag 11 juni 2012

Uppe med tuppen och veckans tips

Fördelen med att gå upp med tuppen är att man hinner ju en himla massa grejer på fm. Men då är jag nog helt slut ikväll med.Halv sju bestämde sig Albin att vi skulle kliva upp, yeah!! Happy day!! Men då hann vi med att veckohandla idag istället för imorgon, då får det bli stor städning för hela slanten. Men när man nästan hänger på låset till mataffären och kommer med sin handlingslista, så har dom ju inte hunnit få fram alla grejer som man just ville ha denna vecka. Så allt blev inte med hem, får väl springa in igen sen.
Lördag blir det loppis.
På lördag ska jag stå på loppisen på Hammarbacken, hoppas bli av med lite grejer. Mest är det barnkläder, barnartiklar men kan bli annat också. Hoppas att det blir uppehålls väder iaf. 

 Veckans tips:

Denna måste testas.



Har hört mycket bra om denna nagellacksremover. Nån som testat den?? 
Man stoppar ner fingret i burken och vips så ska nagellacket vara borta utan massa gnuggande och att hela fingrarna ska bli färgade. Det låter ju toppen!! Så det här får bli veckans tips fast jag själv inte testat den.



söndag 10 juni 2012

Veckans tips


Billig fetaost
Har snöat in mig totalt i ica basics salladsost, gillar fetaost som är riktigt krämig. Så måste ni testa denna och det gör ju inget att den är billig heller. Tror den kostar typ 14 kr. Och tydligen är det fler som gillar den för den är alltid slut. Så jag köper minst 4 fp varje gång.




Dyrare fetaost


Vill man lägga lite mer pengar på fetaost, så är den här precis lika krämig och god. Och förpackningen är stötte med. Men det skiljer knappt på smak heller, inte enligt mig iaf. Den här kommer jag inte ihåg vad den kostar men typ 40-50 kr fp.

Sköna söndag....

Grillad öring ala fiskad av Johan till middag.
Ska inviga grillgallret för fisk ikväll, vi har aldrig grillat en hel fisk förut. Men så kom Johan hem från stugan igår med 2 öringar, så då får vi testa det.

Hade tänkt att cykla till jobbet och hem idag, men när klockan ringde 06 så var jag såååå trött. Så ingen träning   
alls idag, kan vara bra med vilodag ibland. Tar och springer imorgon istället, har tagit några timmar komp imorgon för Albin har sommaravslutning på förskolan, men jag lämnar honom ändå samma tid och passar på att springa innan vi ska dit och lyssna på sång och sen fika. 
Typiskt att man jobbar kväll när det är något. Men så blir ju arbetsdagen lite kortare, inte helt fel efter en jobbhelg.

Vi blev iaf med akvarium igår, så snart får vi nya familjemedlemmar =))
Tillökning som tillökning!!
Dom ska då döpas allihopa sen, och alla får välja fiskar till akvariet. =))

Ikväll ska vi även försöka planera våran semester. 
Mycket man vill hinna med samtidigt inte för mycket heller så det blir stressigt. Vila ska man väl också göra och ha det bra. Men det borde vi hinna med på 7 v.
Bara 5v kvar att jobba innan det är semester. 
Så en lugn och skön kväll blir det här som alltid!!
Tjipp tjopp!!

lördag 9 juni 2012

Lördags shopping

Badkläder från Lingadore.
Från Campadre.


Slog till och köpte bikini från Campadre idag, kanske går bättre och beställa än prova i affärer. För det har inte funkat alls, annars får jag skicka tillbaka.

Idag tog vi en rejäl promenad hela familjen, ner till hammarbacken och hem igen. Så 10 km blev det idag. Johan tog bilen ner igen till loppisen för jag såg ett akvarium jag ville ha. Hoppas den är kvar, för isf har även vi snart husdjur!!!
Hade ett akvarium för flera år sen. Och jag tycker att det är så rogivande och mysigt.
Spännande sen åka ner och välja fiskar.


Snart lunch och sen iväg och jobba, ha en bra lördag!!!!

fredag 8 juni 2012

Vilken doft!!


Hela skogen bakom vårat hus och på våran skogstomt så kryllar det av dessa doftande blommor. Var ute och vattnade blommor och komposterade helgens födelsedags buketter och det doftade helt underbart!!!
Liljekonvalj är månadsblomma för Maj månad.

Hittade det här receptet på en av bloggarna jag läser och detta är ett måste för mig att testa. Ser ju hur gått ut som helst, har dock aldrig hört talas om Tabbouleh.Men det ser riktigt fräscht ut. Så nu får det här fina vädret hålla i sig så vi får grilla nån kväll och testa både det här och föregående inläggs recept. Är ju inte så förtjust i ruccola men kan väl ta nån annan sallad.
Tabbouleh.
Ingredienser:Bulgur
Ruccola
Mynta
bladpersilja
Avokado
Paprika
Pinjenötter
Dressing1½ citron
olivolja
salt
peppar
Gör så här:Koka bulguren enligt anvisning. Rör ihop dressingen genom att riva skalet från citronerna (zesten), pressa ut saften från en halv till en hel citron beroende på storlek. Tillsätt olivolja och salt och peppar och rör ihop. Blanda sedan ihop dressingen med den färdigkokta och nu avsvalnade bulguren. Hacka paprika, skär tomaterna i delar, rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått färg, hacka bladpersilja och mynta och blanda sedan ihop alltsammans med rucola och bulgurblandningen. Sist skär avokadon i bitar och blanda försiktigt ner i blandningen så att de inte blir mosiga. Voila, klart att serveras till vad man nu känner för, en bit kött, korv, fisk!