fredag 8 juni 2012

Vilken doft!!


Hela skogen bakom vårat hus och på våran skogstomt så kryllar det av dessa doftande blommor. Var ute och vattnade blommor och komposterade helgens födelsedags buketter och det doftade helt underbart!!!
Liljekonvalj är månadsblomma för Maj månad.

Hittade det här receptet på en av bloggarna jag läser och detta är ett måste för mig att testa. Ser ju hur gått ut som helst, har dock aldrig hört talas om Tabbouleh.Men det ser riktigt fräscht ut. Så nu får det här fina vädret hålla i sig så vi får grilla nån kväll och testa både det här och föregående inläggs recept. Är ju inte så förtjust i ruccola men kan väl ta nån annan sallad.
Tabbouleh.
Ingredienser:Bulgur
Ruccola
Mynta
bladpersilja
Avokado
Paprika
Pinjenötter
Dressing1½ citron
olivolja
salt
peppar
Gör så här:Koka bulguren enligt anvisning. Rör ihop dressingen genom att riva skalet från citronerna (zesten), pressa ut saften från en halv till en hel citron beroende på storlek. Tillsätt olivolja och salt och peppar och rör ihop. Blanda sedan ihop dressingen med den färdigkokta och nu avsvalnade bulguren. Hacka paprika, skär tomaterna i delar, rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått färg, hacka bladpersilja och mynta och blanda sedan ihop alltsammans med rucola och bulgurblandningen. Sist skär avokadon i bitar och blanda försiktigt ner i blandningen så att de inte blir mosiga. Voila, klart att serveras till vad man nu känner för, en bit kött, korv, fisk!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar