fredag 8 juni 2012

Honung- och timjanstekta primörer

Åh va det ser gott ut!!
Är ju helt tokig i sparris och rödbetor , och jag såg det här receptet på tv härom morgonen. Så det här måste jag bara testa!! Och spännande blandning, rabarber har man ju bara tänkt i bakverk el saft iaf jag.


Antal portioner: 4
Ingredienser
4 st rabarber, halverade på längden 1 knippe grön sparris, skalad 1 knippe timjan, grovt skuren 3 msk flytande honung 4 st rödbetor 200 g ruccola 200 g färskost, naturell salt och svartpeppar att smaksätta med olivolja att smaksätta med smör att steka i 

Gör så här

1. Koka rödbetorna mjuka, skala dem och skär dem i klyftor.
2. Blanda färskost med lite skuren timjan, olivolja, salt och svartpeppar.
3. Stek sparrisarna i smör, i stekpanna.
4. Lägg i rabarberna och stek i ytterligare någon minut.
5. Häll på honungen och avsluta med skuren timjan.
6. Lägg upp på tallrik, tillsammans med rödbetorna och ruccola. Klicka på cremén och häll över honungssmöret från stekpannan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar