Albins vara utan blöja går så bra, så nu är han blöjfri på dagen men inte riktigt än på natten. Är så glad att det funkar så bra. Så allt med att bli fri från nappar och blöjor har ju gått "hej dundrande fint". Våran stora kille.
Här hemma håller vi på och rensar lite här och där för tillfället, garderober,skåp, förråd. Blir väl nå sånt idag med och sen ska jag nog testa ett nytt recept på bröd, vi har inte ätit lchf på hela semestern och det både syns och känns, urk urk!!! Men nu kör vi igång igen med det och tar nya tag, vi mår bäst av det.
24 skivor (á 132 kcal, 4 gram protein, 2 gram kolhydrater, 12 gram fett)
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt
Ser gott ut!! |
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar