Våran lille prins och sen lite kryssnings foton.
Tittade på Mitt kök i morse och blev sugen att testa något nytt. Tommy Myllymäkis chili. Såg sjukt gott ut. Tycker att det är jätte kul att testa nya marträtter, men det vet ni väl....
Antal portioner: 4
Ingredienser
2 st gula lökar grovt hackade 4 st vitlöksklyftor skivade 1-2 st röd chili skivad med kärnor 2 tsk malen spiskummin 2 tsk malen koriander 1 tsk rökt paprika 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad fänkålsfrö 1 st lagerblad 2 msk tomatpuré 3 dl kalvfond Salt Olja till stekning 800 g högrev i tärningar
Gör så här
1. Bryn köttet i olja tills det har fin yta.
2. Tillsätt lök, kryddor och tomatpuré.
3. Stek ytterligare ngn minut och täck med vatten och kalvfond.
4. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt.
5. Smaka av med salt och servera med gräddfil och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar