söndag 30 september 2012

Rosa var det.....

Olika företag som är med i kampanjen.
Blir så glad av rosa, så nöjd med både nya sjalen och handväskan. Och mer rosa blir det. Väntar in både strumpor och en ring i rosa. Men så är det ju Rosa bandet tid nu i Oktober.
2012
Varför inte inhandla lite rosa städ grejer, blir säkert mycket roligare att städa. Tror jag ska investera om jag hittar dessa!!! Så ut på jakt efter mer rosa. Love rosa!!!!


Så mycket snyggare i rosa.

fredag 28 september 2012

Happy Friday...............Glossybox

Metro Mode Edition
Då var den här dagen äntligen här, som jag väntat. Översta boxen är lyxboxen, som var utöver den ordinarie boxen. Lyckades norpa till mig denna, många blev utan.
Boxen innehåller:
1: Yves Saint Laurent concealer
2: Yves Saint Laurent Serum
3: Giorgio Armani body lotion & parfym
4: Opi nagellack
5:Goldwell hårspray & Mousse
6: Brazilian Peel (kemisk peeling)
Boxens värde är då långt över dom 239 kr som jag betalade.

Nu har jakten börjat på glossybox kartonger, då jag ska bygga en byrå att ha produkterna i. Fattas bara 2 till.

Ordinarie boxen,( tema Autumn care)
1: Cowshed handcreme
2: Figs & Rouge läppcerat
3: Anatomicals body scrub
4: Nouba solpuder
5: Balance me ansikts rengöring

Längtar till ledig dag nu så jag får testa och läsa mer om produkterna. Men jag är super duper nöjd!!! Hoppas även att mina värvade vänner Malin & Louise blir lika nöjda. 

Frukost och vintips

Frukosten
Det hade ju inte gjort nåt om vädret hade varit trevligare. Fick hämta in en liten ledsen kille i morse kl 05.30 men tur att han somnade om till 07. Sen blev det snurr i sängen minsann, tror han tom satt på mitt huvud och stundtals hade jag små fötter både i mun och ögon. Mys!!
Gårdagens middag blev kanon, oxrulladerna så möra och goda. Fick puttra ca 1,5 tim och fyllningen innehöll bacon, trattkantareller och lök. Yummi!! Chokladmoussen var också himla god. Det var min helg det, nu vankas det jobb. Fre kväll, lör kväll, sön dag & mån kväll.



Trapiche Malbec Oak Cask
Vinet var super gott.
Passar med nötkött och svamp.
Från Argentina. 79:-
Fruktigt och smakrikt.
Hej hopp för denna stund........

torsdag 27 september 2012

Helg för mig.........

Kör helg idag istället.
Dagens middag oxrullader,potatisgratäng, chokladmousse med björnbär rött vin till. Jobbar hela helgen så då blir mina lediga dagar mitt i veckan helg.

Albin fick nyss lekfrämmande av Nova & Nella då föräldrarna skulle på föräldramöte. Och Albin blev sååå glad, väntade ivrigt på dom redan vid dörren en halvtimme innan dom kom, så gulligt!! Så då får han busa av sig lite med tjejerna, då han varit hemma från dagis hela veckan och inte träffat andra barn alls. Men nu har då förkylningen blivit bra iaf. 

Har sålt 2 st kuddfodral på fb och är ute efter nya, men hittade inget idag på stan. Dom ska vara beige/ linnefärgade helst. Tycker jämt när man är ute efter något så hittar man inte det. Ha en fin kväll........

Skepp ohoj....

Galaxy, here we come.
Beställde en kryssning till mig och Johan igår som blir av i oktober. Eftersom vi är medlemmar i club one och har fått ihop massa poäng så fick vi en resa gratis. Så då passa vi på att ta en lyxigare hytt. Då ingår även frukost i ala carte.
Sen blir det kul att testa en båt man aldrig åkt med förut. Det ska bli mysigt.


Slog till med Deluxe hytt, med dubbelsäng.
Kul med ny tidning, kanske ska köpa idag och se vad det är. Har slutat helt med att läsa böcker, får ingen ro eller har svårt att koncentrera mig med böcker. Men älskar tidningar.

tailsweep.com
Ny tidning ute idag. 
Nu ska vi försöka få nåt gjort här, jag och Albin. Vad vi inte än. Ha en fin dag............................................

onsdag 26 september 2012

Missoni

T-shirt BH - 78% Polyamid,22% Elastan
Snygg bh
Hade tänkt att köpa nåt från Missoni kampanjen, men jag vet inte. Underkläderna var fina. Men vet inte om det finns nå storlekar kvar på Lindex. Här på Lindex var det inte lika stor åtgång på kläderna som på nätet, för på nätet är nästan allt slut redan. Tyckte att vissa av kläderna var lite för tjocka/tunga i tyget. Jag vill ha lätta kläder. Vi får se hur jag gör.
Har ju min lyx box att vänta på som ev kommer denna vecka.

Hipstertrosa - 78% Polyamid,22% Elastan
Snygga trosor
Ledig 2 dagar nu, vet inte riktigt vad vi ska göra. Troligtvis fortsätter vi måla inne dörrar. Att vara ute lockar inte ett dugg. Hoppas ni får en fin dag.

Ps. Uppdatering!!! Johan överraskade och köpte det fina setet till mig, love you!!! 

söndag 23 september 2012

Ananaspaj

Ljuvligt god paj
Älskar denna ananaspaj.

Pajdeg:

200 g smör
4 dl mjöl
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
Blanda ihop allt och kläm ut i pajformen. Låt stå kallt en stund.

Fyllning:
1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 burk (400g) krossad ananas
2 dl creme fraiche
Rör ihop allt och slå över pajskalet och in i ugn. 30-35 min i 175 grader.

lördag 22 september 2012

Lite gnäll, sen mys



Gäsp gäsp, solstrålen slog upp sina blå redan kl 05 i morse. Vilken härlig morgon och sen skitväder på det!! Toppen. Huvudvärk och sen bli väckt av gubben när han kom hem i natt, fast han sov i fåtöljen i loungen i natt. Haha =) Han var så trött att han inte orkade gå upp för trapporna, han kom upp i morse när jag tog in Albin till mig och försökte få honom att somna om men inte då!!

Sket fullständigt i både fångar och film och gick och la mig, så kl 21.09 låg jag redan i sängen. Kul fredag kväll. Nej nu har jag gnällt färdigt. Nu ska jag se fram mot kvällen och min och Johan mysmiddag.

Tänkte börja med shrimp saganaki till förrätt. Och mangopudding till efterrätt. Spännande. Varmrätten blir bara nå kött. Lägger mer känsla på för/efterrätten idag. Och Johan står för valet av rödvin.

Har aldrig testat shrimp saganaki
funderar på revben till varmrätt.



inte heller mangopudding

Vinet ikväll
Kanske en vända till kupolen i detta skitväder, ha en toppen dag. Det ska jag försöka ha. Puss





fredag 21 september 2012

Kvällsmys.....

Fredags blommorna på plats.
Skjutsat ner Johan på bowling och Albin ligger i sängen och kollar på filmen Rio, tar nog inte lång stund innan han sover. Han fick sova hos farmor, trodde han skulle vara förkyld idag eftersom han nys och snorade igår. Men ingen förkylning där inte, men han fick mysa med farmor & farfar ändå idag, tills jag vilat färdigt efter nattskiftet. Så han hade vaknat 05 där i natt!!! Hua det vill jag inte göra imorgon, vill sova iaf till 07. Jag kommer nog inte orka vara uppe nå länge själv idag. För lite sömn och huvudvärk från helvete. Ev fångarna på fortet eller filmen Laxfiske i Jemen står på tur.
Mysbrasan tänd.
Älskar hösten då man kan börja med brasa, sååå mysigt!! Och det var rätt mysigt att komma hem i morse då Johan tänt en brasa innan han åkte till jobbet. 
Hoppas ni får en fin kväll, kram

Vintips och en vinbok

Min Vinbok - Fyll-i-bok
Tänker skaffa mig en bok nån dag.
Har sett sånna på Nova Hem.
Min Vinbok - Fyll-i-bok
Sen fyller man i lite olika info om vinet.

Jag älskar rödvin och gillar att testa nya viner. Men är ju så glömsk så jag minns ju inte namnen jämt. Som idag var jag ute efter ett vin som Johan fick i födelsedags present och irrade säkert i butiken en halvtimme och försökte minnas namnet och utseende på flaskan men inte då. Då är det ju bättre att skriva upp namn, smak och annat.

Läser ju en blogg som heter matplatsen och där får man tips ibland, hon är även med i en DH ( Desperate housewives) gäng med grannar om jag fattat rätt och dom ses en gång i veckan och testar nya viner och äter lite. Jag skulle också vilja ha ett sånt gäng, äta lite & testa vin. Kanske inte varje vecka men 1 ggr/mån iaf. Så turas man om och är hemma hos varandra. Och den som man är hemma hos köper vinet och gör någon maträtt som passar med vinet. Rött, Vitt el Rose vilket som. Låter inte det skoj???? Är det nån som är sugen??
Om inte så får väl jag och Johan ha en vintestar klubb =))
Vi ska testa ett rödvin som heter Bourgogne på lördag.

Här kommer mina 2 tips på rödvin, båda kostar 99 kr flaskan och smakar gott!!
Per Morberg
Fruktigt & smakrikt
Från Chile
Valpolicella allegrini.
Kryddigt & Mustigt.
Från Italien

torsdag 20 september 2012

Happy Torsdag...

Lyckades få en!!!

Är man förkyld och härsken som en på jobbet säger, så får man unna sig lite extra lyx!! Eller hur. Metro Mode Edition Glossybox sålde slut på ca 1 timme, men  jag lyckades norpa åt mig en. Spännande att se vad som finns i den nästa vecka. Och sen kommer ju även ordinarie box med, happy nästa vecka. Ni som inte gillar krämer och annat förstår inte sånt =)) Min ordinarie box är gratis dessutom denna gång, då jag värvat Louise att börja prenumenera. Så då blev det billigt med =))

Och en legging älskare som jag är så har jag investerat ett par termoleggings tills i vinter, hur skönt är inte det. Även långkalsoger och fingervantar till Albin. 

Gårdagens fisk & skaldjurs grytan blev mer som en salig sörja, men jätte god!!! Mixade den för jag tänkte att lillkilllen skulle äta av den, men han åt några skedar bara. Men vi vuxna åt desto mer. Nu har jag ingen ork till att skriva ner receptet på bloggen, men om nån vill ha den kan jag skriva den en annan dag. Men hojta till isf. Men idag kör vi bara falukorv och makaroner. Och imorgon blir det nog kycklingburgare ala lustikull, då Johan ska ut på Lokes Kök med jobbet, JAG VILL OCKSÅ DIT!!! Tycker gott han kan bjuda ut mig dit, eller hur?????

Nu sopplunch och tv,innan hämtning på förskolan.

onsdag 19 september 2012

Omgjord box

Så här ska jag göra med mina kommande boxar, synd att jag har kastat  alla.
Googlat runt lite och hittade många som pysslat om sina glossyboxar till glossybyrå. Det ska jag göra bara jag får ihop 4 boxar, så kanske jag får lite bättre ordning på skönhetsprodukterna. Min kommer bli rosa.  Får inte plats på toaletthyllan  och i garderoben ligger dom huller om buller.

Nu har jag lagt Albin för att sova middag, så jag tänker lägga mig på soffan och glo på film. Mammalyx mitt på dagen =)) Försöka bota huvudvärken med.

Lyckad middag och paket

Raggmunk, bacon, rårörda lingon
Middagen blev lyckad igår enligt alla. Albin åt som bara den. Och så enkelt att laga. Pricken övet iet var egengjord rårörda lingon, så mycket godare än köpta!!!! Och fick även beröm för inlagda rödbetorna jag gjorde för för ett tag sen.

Raggmunk 4 port:

800 g potatis fast sort
4 dl mjölk
2 dl mjöl
1 ägg
bacon eller sidfläsk

Blanda ingredienserna till smeten. Riv potatisen grovt och blanda i smeten. Beräkna ca 1/2 dl smet till varje raggmunk. Bred ut eller platta till raggmunken med stekspaden och stek några minuter på varje sida.

Linneduk till matbordet.
Kom ett paket från Finland igår, alltid kul med paket. Det var förlovningspresent från mammas kusin och hennes dotter m familj. Jätte fin linneduk från Finlayson.
Ja nån kistbänk från lidl blev det inte den var ju gjord för dvärgar, haha. Eller passar bättre i ett barnrum, så vi tog en runda på andra ställen och kikade både på skoskåp och andra förvarings möbler. Men inget föll oss i smaken. 
Idag blir det att kurera förkylningen som kommit under natten, kände något igår kväll och nu har det slagit till.   Har ju 2 nätter nu inatt och imorgon innan ledig helg.  
Ikväll blir det fisk och skaldjursgryta, hoppas den blir god med.

tisdag 18 september 2012

Lite fint på trappen.

Ny handlade ljung på trappen.
Hann med att sätta ut lite ljung på trappan igår. Synd bara att det var skit väder då. Idag är det bättre så få se om mer grejer ska läggas ut där eller ändras om lite med ljus och lyktor. Idag har jag mer energi, sovmorgon till halv åtta. Wow!!! Och känner mig piggare överhuvudtaget idag, kände mig som jag skulle bli sjuk igår. Men inte idag, så hoppas det håller sig så med.
Lite mer välkomnande på trappen.
Skönt med en ledig dag, tror vi tar det lugnt idag. Ska bara storhandla och ta en promenad. Funderar även på att köpa en möbel på Lidl idag, är så trött att leksaker ligger huller om buller i vardagsrummet. Och då hade dom en möbel som man kan ha grejer i. Så då kan man gömma lite leksaker kvällstid iaf. Sen ska nya anslagtavlan sättas upp i köket och lite målning har jag kvar. Vore skönt att sätta tillbaka dörren till duschen, hm jag som bara skulle vara idag......jaja.
 
Tänkte planera en romantisk middag på fredag och fira (1 mån förlovade) Kan behövas lite romantik,jag har varit yber trött och Johan varit bortrest i helgen som var. Men vi får se ifall Johan ska ut med jobbet först. 


måndag 17 september 2012

Seg Seg Seg

Hm, Albin somnade om efter lite knölande vid 6-tiden och vakande kring 8 men inte sjutton är jag nå piggare för det. Måste vara detta regnväder som gör oss sega idag och helgens jobb. Men skönt att Johan är hemma igen iaf.

Snygga take away muggar skulle behövas sådana dagar som idag.
Känns som segheten kommer finnas med hela dagen eller så håller vi på att bli sjuka kanske?? Känner mig manglad närapå. Nej ut och hämta lite rolig reklam, det kan ju alltid pigga upp och så måste inköpslistan göras till imorgon.
Kommer från Sagaform.
Hoppas morgon dagen ser ljusare ut både ute och inne.

söndag 16 september 2012

Varför vänjer man sig inte????

Sitter och dricker kopiösa mängder kaffe pga tidig uppstigning här på lustikull 13, jag borde ju börja vänja mig. Albin har ju klivit upp kl 06 nu ett bra tag. Men inte då, lika trött varje morgon. Gäsp gäsp
Hade ju varit skönt med sovmorgon när jag ska jobba hela låna dagen. Tur iaf att jag gick och la mig efter halva filmen, blev så trött.

Vill sova längre.......
Lika bra att få något gjort då innan jobbet, så det får bli att klura ut nästa veckas matsedel här hemma. Tänkte göra raggmunk och testa ett recept på fisk & skldjursgryta.
Älskar både grytor och fisk/skaldjur.
Åt det på semestern och det var så gott.
Så här på hösten så gillar jag göra grytor. Så jag tror att förra årets Boeuf bourguignon och kreolska grytan återkommer på höstmatsedeln. Hojta till om ni har tips på goda grytor.....

lördag 15 september 2012

Mera rosa.....

Fick en rosa stjärna idag.
Whoop whoop fick en rosa stjärna idag på Tradera, man får det när man fått 50 omdömen som säljare eller köpare. Och nu har jag fått 50 bra omdömen som köpare/säljare. 
Sitter nu framför tv/dator och ska kika på körslaget och sen på film, Albin har precis somnat mätt på både pizza och pingu. Skulle behöva måla en gång till på det jag målade igår men orkar bara inte.

Frusen jordgubbscheesecake:

100 g färska jordgubbar
3 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
3 äggulor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
200 g biscotti, digestivekex eller cookies( typ Singoalla cheesecake)
ca 1 dl jordgubbssylt (gärna squeezy på flaska, enklare att spritsa ut)

Mixa jordgubbarna till puré. Vispa grädden. Vispa ihop färskost, äggulor, socker, vaniljsocker och salt i en separat bunke. Vänd i grädden och jordgubbspurén. Krossa kakorna grovt. Varva glassmeten med kaksmulorna och sylten i en form. Täck formen med plastfolie och frys glassen minst 5 timmar. Låt den stå framme i rumstemp en stund innan den ska ätas
Varför jag lägger ut en massa recept är även för att jag använder bloggen som min kokbok. Annars skulle jag glömma allt gott jag hittar. Ifall nån undrar =)

Man kan även små portioner med.
Ps. jag bara älskar Icas reklam, får mig att le =))

Krispig lök och mycket rosa

Var tvungen att testa om det stämde.
Lägg rå lök i isvatten och löken blir hur krispig som helst. Fast det visste ni kanske redan. Blev hur gott som helst i salladen idag på jobbet. Så det ska jag göra här hemma med. Hämtade Albin hos mor & far och for tillbaka till jobbet en stund så fick dom träffa Albin. Han hade inte varit där säkert på ett år. Så han blev bjuden på banan, vindruvor och saft av en boende så Albin var nöjd. Nu ska vi snart fara och hämta pizza.
Thumbnail 2
Ring från Malou
Hörs säkert senare när allt blivit lugnare i huset..........
Träningsstrumpa från Pinkoholic!

fredag 14 september 2012

Byte av handväska.......

Piffar upp denna regniga/gråa dagen med att byta väska. Och genast så blev dagen roligare/ljusare =))
Men va mycket saker/skit man kan ha i sin väska.
Mobilladdare
våtservetter
kortetui
2 nagelfil
1 nagellack
läppcerat
läppglans 
kalender
näsdukar
plastpåse
reklamblad
plåster
ipren 
kvitto
orderbekräftelse
gem
tandtråd
tandstickor
plast sköldpadda
jobbnycklar
hårnålar
handdesinfektion
handbok för lönesystemet på jobbet
binda

Tror Jag Fick Med Allt!!

En söt bok

Kunde inte motstå att köpa denna söta bok.
Åhlens har ju höstbokrea just nu och kika lite på den igår. Tyckte den var så söt och tilltalande på framsidan så jag kunde inte låta bli att köpa den. Och desserten såg ju smaskiga ut. Jag som sa för några inlägg sen att jag inte åt mycket bakverk,haha. Men den kommer att bli toppen nu när vi snart ska börja med våra egna "halv åtta hos mig" middagar.
Har precis förberett Johans matsäck till fyrhjulings åkningen, min kvällsmat till jobbet och Albins lunch. Synd att grabbarna får sånt skit väder idag, men resten av helgen tror jag blir bra för deras del med vädret. 



Ikväll efter jobbet och målningen här hemma har jag tänkt att se den här filmen, eller så får det bli imorgon kväll om jag inte orkar ikväll. Nån som sett den?? Bra?? Dålig??

torsdag 13 september 2012

Veckans tips

Här kommer en psykobild på mitt öga. Rynkor och ålderstecken bjuder jag så gärna på =) Måste säga att jag blev rätt nöjd med resultatet på mascaran. UPPDATERING: Den satt på plats även hela dagen, fast jag glömde bort att jag hade haft på mascara och gnodde ögonen. Även lätt att tvätta bort.
Den heter Clarins Instant Definition och var med i glossyboxen till er som ingen ville......
Så då fick jag ta och använda den själv!!!
Kommer med mer tips framöver när jag hinner testa alla produkter.

Nu är lunchen avklarad och dax för dagliga promenaden. En vända på stan och hämta Albins nya jeans.

En salig blandning på inlägget idag........

Kockarnas kamp
Älskar matprogram av alla möjliga slag, är ju mat glad med =)) Så jag hoppas att dom här 2 programmen blir kul att följa. Kockarnas kamp börjar ikväll. Bakar och äter bakverk gör jag väl inte så ofta, men ska nog kolla på det programmet ändå.

Hela Sverige bakar
Här hemma slog den minsta upp sina blå kl 06 som vanligt. Hade önskemål om att få sova till 07 men icke då!! Ögonen går i kors och kaffekopp nr 5 på gång. Tror vi ska slappa idag, förutom långpromenaden. Hela helgen ska jobbas, så då kan vi bara vara idag. På lördagkväll ska vi mysa med skumbad,pizza, godis och pingu för Albin och nån tjejfilm för mig.

Foto: NYHET! Vi är mycket stolta över att presentera vårt samarbete med METRO MODE där vi har tagit fram den lyxigaste GLOSSYBOXEN hittills – METRO MODE EDITION. Detta är den enda boxen där vi avslöjar de lyxiga varumärkena i förväg:  Yves Saint Laurent, Giorgio Armani, OPI, Goldwell och Brazilian Peel. Dock blir produkterna fortfarande en överraskning!

Boxen kommer ut för försäljning den 20:e september och kommer kosta 239 kronor. Denna box har det absolut högsta värdet hittills och finns endast i en mycket begränsad upplaga! Redan nu kan du registrera din email-adress så du får ett mail så fort METRO MODE EDITION är ute för försäljning. http://lp.glossybox.se/metro/

Låter det spännande? <3

OBS! Denna box säljs som en engångsbox separat utöver den vanliga prenumerationen och skickas ut v 39.
Hoppas kunna norpa åt mig denna box.
Nå lyx ska man väl få unna sig och den här vill jag ha  fast jga inte ens vet innehållet =) Vad unnar ni er för lyx????

Jag äter ju soppa på luncherna nu för det mesta för att få bort semester kilona och kör med viktväktarnas grönsakssoppa. Men man skulle kanske variera sig lite och testa denna. (Även dagliga promenader står på agendan.) Fast jag bara gått i 3 dagar så känns det redan lättare på nå vis. Även mannen i huset har börjat med promenader till jobbet.

4-6 port (beroende på om den serveras som förrätt eller huvudrätt)
2 msk margarin
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost (mjukost)
1 burk kräftstjärtar
2 dl creme fraiche
cayennepeppar efter tycke och smak
dill
Grovriv morötterna och fräs dem tillsammans med margarinet och vetemjölet i en kastrull. Späd med vatten och tillsätt sedan buljongtärningarna och låt det puttra en stund. Ha i kräftosten, creme fraichen och dillen och sjud på svag värme ytterligare en stund. Smaka av med cayennepeppar. Kör soppan slät med stavmixer. Hacka kräftstjärtarna grovt och häll ner dem i soppan och låt allt bli varmt.
kraft
Soppor är ju grymt gott.