onsdag 19 september 2012

Lyckad middag och paket

Raggmunk, bacon, rårörda lingon
Middagen blev lyckad igår enligt alla. Albin åt som bara den. Och så enkelt att laga. Pricken övet iet var egengjord rårörda lingon, så mycket godare än köpta!!!! Och fick även beröm för inlagda rödbetorna jag gjorde för för ett tag sen.

Raggmunk 4 port:

800 g potatis fast sort
4 dl mjölk
2 dl mjöl
1 ägg
bacon eller sidfläsk

Blanda ingredienserna till smeten. Riv potatisen grovt och blanda i smeten. Beräkna ca 1/2 dl smet till varje raggmunk. Bred ut eller platta till raggmunken med stekspaden och stek några minuter på varje sida.

Linneduk till matbordet.
Kom ett paket från Finland igår, alltid kul med paket. Det var förlovningspresent från mammas kusin och hennes dotter m familj. Jätte fin linneduk från Finlayson.
Ja nån kistbänk från lidl blev det inte den var ju gjord för dvärgar, haha. Eller passar bättre i ett barnrum, så vi tog en runda på andra ställen och kikade både på skoskåp och andra förvarings möbler. Men inget föll oss i smaken. 
Idag blir det att kurera förkylningen som kommit under natten, kände något igår kväll och nu har det slagit till.   Har ju 2 nätter nu inatt och imorgon innan ledig helg.  
Ikväll blir det fisk och skaldjursgryta, hoppas den blir god med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar