torsdag 31 oktober 2013

Pyssel eftermiddag



Idag råda jag bot på min ångest, har lovat Albin en pysseldag i flera dagar och äntligen blev den av. Hoppade över matlagning, köpte sallad till vuxna och pizza till Albin. Så skönt och Albin var så glad när vi äntligen satt i hans rum och grejade.


Inte den snyggaste pumpan men Albin var så nöjd. Min första pumpa, övning ger färdighet.


Placerad på framsidan
Köpte silkespapper på Ikea i tisdags och tänkte att vi gör egna pom poms och där samma sak som med pumpan. Första gången jag gör sånna och det blir nog bara bättre och bättre. Dom hänger iaf på Albins rum nu, han var mer road att bära ut alla julgranskulor från förrådet.

Gröna nyanser som passar hans rum. Får väl öva mer, tänkte man skulle pom poms som födelsedags dekoration. Vi får se hur det utvecklas.....


Sen tog vi mysbad, det var också längesen. Tror Albin var glad över att han äntligen fick som han ville, pyssel, mys och bad. Imorgon kanske jag kan få lite egentid och måla om lite ljusstakar. Annars blir det lugna kvällen här. Efterlängtat!!!!




onsdag 30 oktober 2013

Glossybox Oktober




Då har månadsboxen kommit igen. Och denna gång innehöll den:

1: Aco fotcreme
2: Monu primer 
3: Elizabeth Arden serum
4: Oceane make up remover pen
5: Sheer cover highlighter

Älskar serum, så den kommer att användas direkt kan jag lova. Och så kommer nog fotcremen testas i helgen. Nu ska jag lägga mig och läsa glossy magasinet!! Sov gott........

Långa dagar.....




Denna vecka innebär långa dagar för mig på jobbet och för Albin på förskolan och det märks. Vi blir ofta osams med nån i familjen. Jag känner mig stressad, man jobbar, hem och laga mat och sen i säng. Hinner inte mer. Alla trötta. Dom andra veckorna blir annat med både kortare dagar och nätter. Så dom känns bättre på nå vis, så nog känns det ibland att man jobbar heltid allt och man ska försöka få allt att stämma. Men jag skulle behöva mer timmar på dygnet så jag hade mer tid att pyssla, träffa vänner, ta hand om sig själv m.m. 

Hörs kanske senare, nu ropar kålpuddingen i ugnen.....

tisdag 29 oktober 2013

Min lilla mormor och jag


Idag har vi farit runt i hela Dalarna. Började i Fagersta (Pickaboo) sen mot Horndal men hamnade i Hedemora så då kikade in på Ica där som har en lchf hylla, men dom hade inte det jag ville ha. Sen gjorde vi ett nytt försök mot Horndal och det gick bättre och hittade inredningsbutiken "min lilla mormor och jag"


Väldigt liten men jätte mysig butik. Shabby chic men också mycket julsaker. Köpte en hjärtformad lykta
Och några julklappar. Lyckades kapa svansen på en prydnads katt också. Albin fika 2 gånger och stressade mig som vanligt. 

Albin somnade i bilen så vi drog till Borlänge för lite mat på Max och sen in på Ikea, fast jag ska dit med jobbet imorgon. Men då kan jag ju inte handla åt mig själv. Ska handla nytt porslin och annat till jobbet. Louise shoppade loss rejält på Ikea,(för 9kr) jag handlade en del pysselsaker som jag och Albin ska testa imorgon. Idag fanns ingen ork, dammsugning och matlagning fick räcka efter all shopping.

Tidig morgon och shopping



Hade väl tänkt mig något längre sovmorgon än, 05.30!!!! Men så blir det när Albin redan hade somnat kl 18!!!! Tack för det grabbar. Så nu är det frukost och sen göra oss i ordning för en shoppingdag med Louise. Blir inredningsaffärer och lite annat. En termos kaffe följer då med. Men shopping piggar ju alltid upp.


Nej dax att kolla över dagens outfit och få på lite smink. Sätta på mer kaffe med och göra färdkost till Albin....

måndag 28 oktober 2013

Godmorgon



Idag får ni baksidan av Albin, haha. Vi har lite frukostmys här innan det är dax för förskola och jobb. Imorgon är vi lediga och då drar vi iväg på en liten roadtripp. Idag har jag beställt tårta till Albins 3 årsdag, den kommer bli super duper. Och nu är stugan bokad till i sommar också. Tvättmaskinen är i gång och nu ska det lagas lunch och middag.


En jätte spegel har fått flytta in i sovrummet, kommer från Jysk. 300 kr!! Dom sålde 4 st speglar på 1 timme i lördags, så vi är inte dom enda i Ludvika med denna spegel. Nu ska den bara lite högre upp. Johan frågade i helgen om jag börjar bli klar med rummet. Nja inte riktigt har några detaljer kvar , men det behöver inte du bry dig om fick han till svar!!

fredag 25 oktober 2013

Kyckling och feber



Jobbar man helger så brukar vi ha lite helg på vardagen istället. Så det hade vi igår. Gjorde gratäng av rättika och sen gjorde jag kycklingrullader. Gott gott.

Köpte kycklingfile som jag skar till tunna skivor och fyllde med soltorkade tomater, stekt svamp och lite vitlöksfärskost. Och sen en skiva bacon runt rulladen. Sen la jag dom på gratängen och in ugnen i ca 30 min i 225 grader.



Sen hade vi massagespa. Båda fick 20 minuters massage och sen somnade jag på soffan. Albin vaknade när vi skulle gå och lägga sig och den kille hade över 40 i feber. Stackars lilla kille. Tycker det är så otäckt när han har hög feber. Nu på morgonen hade han 38, får hoppas att det inte ökar. 

Jaha hur många av er drar till Ikea i Borlänge idag????? Hade jag varit ledig så hade jag nog gärna åkt dit!!!

torsdag 24 oktober 2013

Cake pops



Ja nån konditor eller bagare blir ja aldrig, lyckas inte med nåt snart. Men det började bra iaf och slutade ja det ser ni snart.

ca 20 st

.1,25 dl mandelmjöl + 0,25 dl kokosmjöl (Eller ta drygt 1,5 dl mandelmjöl)
0,5 msk fiberhusk
sötning motsvarande 50 gram socker (välj själv vilken typ av sötning du vill använda, går att utesluta också!)
50 gram smält smör
1 dl vispgrädde
1 krm vaniljessens eller vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 ägg
Vispa sötning och ägg poröst, smält smöret. Vispa ner smör och grädde i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Häll smeten i en tårtstrut (vad katten heter det?? Ni vet en sådan man gardernan grädde på tårtor med?? Haha har tappat ordet!)
och fördela i pop-cake hålen (följ anvisningarna för maskinen) alternativt fyll en cakepop muffinsform och grädda i 175 grader tills de ser klara ut.
Ställ in de färdiga cake popsen i kylskåpet och gör sedan glasyren. Jag valde att smälta 100 gram choklad med 40 gram grädde, men man kan använda enbart smält choklad också. Efter 15 minuter, ta ut popsen och doppa pinnarna i glasyren och tryck sedan ner i popsen. Ställ in i frysen i ca 15 minuter innan popsen doppas i glasyren och strössel. 


Vet inte om jag hade för mycket smet eller så använde jag inte formarna rätt. Men kastade bort kartongen och bruksanvisningen innan jag läst dom, bra bra...



Snygga är dom inte men goda är dom iaf!! Och när dom ska stelna till trodde jag att den med hål skulle vara till men dom spretade åt alla håll, fick lov att ta trådkorgen till hjälp. Så om nån av er där ute har en sån här form, kan du vara snäll och tala om hur man gör???




Min lilla hjälpreda idag som åt cake pop dekorationer och diskade, Han är febrig idag så ingen gympa. Men det märks då inte att han har 39 i feber. Hoppas det släpper snart.

onsdag 23 oktober 2013

Finaste prinsen



Lillprinsen redo för lite prins & prinsessparty på förskolan. Skulle bli teater, glass och disco. Jag får däremot allt annat än party här hemma. Ska ta hand om tvättberg deluxe och försöka hinna ringa lite samtal med.


Blev ingen prinsdräkt, så en skjorta, fluga och byxor fick duga. Och så klart fina prinskronan som jag klippte till i morse. Vet inte om han hade satt på sig den heller om jag köpt. Man kan inte köpa allt, sen växer han ju ur så himla fort med. Får räcka med tomtedräkten som jag köpt.

tisdag 22 oktober 2013

Nytt till köket




Lite nytt till köket, en pajform i silikon. Tycker dom här med teflon beläggning blir så fula efter ett tag vad man än använder för redskap, iaf här hos oss. Och så får man nästan hacka loss pajdegen. Så jag hoppas denna ska funka bra nu.



Och när jag surfade runt på Lykkas hemsida hittade jag dessa formar "pop cakes" så nu ska det bakas pop cakes till alla möjliga tillställningar. Haha
Om inte annat kan det vara kul till Albins kalas.



Jag och Albin har haft den årliga "fotosession" stunden här hemma idag på eftermiddagen. Fyndade ny tomtedräkt på tradera förra veckan och idag kom den med posten. Så han ville genast sätta på sig den och då passade vi på att göra julkort. Får passa på när han fortfarande vill, fick även välja designen på korten själv.
Vårat gull!! Han ville själv gå lägga sig ikväll redan vid sju och inte äta så jag hoppas att det inte är nå sjukdom som knackar på, peppar peppar. Har har prinsfest på förskolan imorgon som han nog gärna vill gå på. Annars är vi lediga imorgon. Och sen ska vi hälsa på prinsessorna Nova & Nella på em.

måndag 21 oktober 2013

Röjarhelg

Gjorde en rätt god tortillatårta igår och man kan ju variera den på många olika sätt, men denna gjorde jag. Vi hade guacamole, oliver, salsasås och jalapenos som tillbehör.

En tårta räcker till 4 personer
4 st tortillabröd (tex Old El Paso Soft Flour Tortillas)
2 st kycklingfiléer
1 st gul lök
1/2 stor purjolök
100 g champinjoner
smör att steka i
1,5 msk jalapeños, hackade
1/2 burk Thick´n Chunky Salsa
100 gram philadelphiaost
15 st svarta oliver
1-2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Skär kycklingfiléerna i små tärningar, tärna löken, strimla purjolök och skiva champinjonerna. Stek kycklingen i smör. Tillsätt lök och champinjoner och låt fräsa. Blanda ner jalapeños, salsa och philadelphiaost. Smaka av med lite salt & peppar.
Lägg tortillabröden med fyllning emellan (som en tårta) på en plåt med bakplåtspapper. Täck även det översta lagret med fyllning. Garnera med oliver och strö osten över. Gratinera ca 15 min i ugnen tills tårtan blivit genomvarm och osten fått fin färg.


Vi har haft en riktig röjar helg, både uppe och nere. Uppe för att få mer ordning och plats och nere för att Johan vill ha större garage. Så han ska fixa en dörr från garaget intill matkällaren. Nu ser det väl ut som jag säljer ut hela mitt hem på facebook, men inte då!! Har bara väldigt mycket saker jag inte använder och även hittar gamla saker som ska målas om och börja användas igen. Och det går faktiskt skapligt bra, alla pengar kommer att gå till betalning av stugan som vi förhoppningsvis ska hyra nästa sommar på Gotland.


Skickade även iväg en thailändsk ljusballong/rislykta. Albin tyckte det var spännande. Vi skickade iväg många såna när vi var i Thailand. Undrar vart den hamnade??

Albin ute med Johan och skickar iväg lyktan.

lördag 19 oktober 2013

Ny matta




Mattan "gloria" har fått flytta in i sovrummet. Den är såååå mjuk så jag hade lust att ligga på den inatt och sova. Den kommer från Rusta. 
Idag ska det grejas i garage och källaren är det tänkt , inte alls lika kul som sovrummet. Var lite sugen på att åka till Romme på trav men det blev ju så kallt!!! Så då får det bli på tv istället......




Albin har haft lite pyssel morgon och gått bananas med glitterlim. Limmat fast både det ena och det andra. Så glitterlim var en hit att köpa.

fredag 18 oktober 2013

Hela familjen bidrar till helgpiffet



Igår städade jag huset då jag ändå hade en tid att passa på förmiddagen. Annars hade jag lagt mig och vilat efter nattjobbet. Känns bra nu inför helgen med rent hem och lite fräscha snittblommor i vitt och rosa. Så i kväll blir det fredagsmys. Hade tänkt gjort tortillatårta men ändrade mig blir rotsaker i ugn och egengjorda ribs då dom färdiga dissades helt av vissa i familjen. Har även grejat lite med sovrummet med foton och är nu ute efter en rund matta i vitt till sovrummet. Hittade en på rusta som jag vill ha.


Sen kommer vi till resten av familjen och deras piff bidrag till helgen. Både stor och liten grabb i detta hus är så duktiga att lämna spår i nästan alla rum!! Kul det är allt från pyjamasbyxor till kalsonger och annat. Fredagsmys!!!!
Hoppas ni får en fin helg, puss 

onsdag 16 oktober 2013

Klä på & klä av



Fick gjort lite trädgårds arbete på em. Krattade löv och fixade lite käk till fåglarna. Krattandet får fortsätta imorgon eller i helgen. Blev inte mycket till kvällsmys då alla utom Albin var på möten. Albin fick mysa med farmor en stund. Och då Albin skippade vilan idag var det bara att hoppa i säng, då vi kom hem. Läsa saga och bums så sov han och Johan hann hem men missade andra delen av mötet eftersom jobbdax för mig.


Vet inte hur många gånger Albin gick in och ut, klädde nog av sig iaf 2 ggr. Han är hopplös inomhus vill helst vara naken. Får klä på honom flera ggr/dag om vi ska nånstans. Gör alla ungar så??? Vill helst inte ha kläder ute heller. Konstigt att han har kläder på på förskolan när jag hämtar han. Nu är vi väldigt varma av oss alla 3 men nog vill man väl ha kläder på iaf.

Och mitt nya citat är: Jag shoppar inte sakerna kommer till mig!!! Den är ju bara för härlig och passar mig perfekt........

tisdag 15 oktober 2013

Shoppingdag


Moments in life
Nya tavlan från borett kom idag. Momenst in life heter den och kommer från House doctor. Så den flyttade in i sovrummet på en gång. Johan har inte ens sett den än. 
Idag har vi haft lite mysshopping med Annelie. Drog till Fagersta och Pickaboo. Är en blandat affär med samma stuk som Dollar store. Där fick jag tag på lampskärmar. Och massa annat med, typ 1 kg smågodis som Johan håller på och stoppar i sig i denna stund.


Gjorde så god paj ikväll, blandade i det som fanns hemma. Salami, fetaost, gröna oliver, rödlök, inlagd paprika, äggstanning och riven ost, mums!! Och sparris bredvid som jag bara älskar.
Nu på kvällen slog tröttmössan till rejält, skulle kunna gå sova nu. Inte mycket att vara ledig en dag men jobbar iaf natt imorgon. Fast vi har fullt upp imorgon så ingen vila. Till smb och fotograferas, föräldramöte och allt vad vi har bokat imorgon....puh. Och Johan på andra möten, hoppas han hinner hem innan jag ska till jobbet.....

Från Pickaboo
Lampskärmen hittad nu ska bara lampfoten få sig en makeover. Var sak har sin tid..... God natt

måndag 14 oktober 2013

Ny vecka med en del på schemat...


Här bjuder Albin på en "petanäsan" bild
Ny vecka med en del inbokat i almanackan. Fotografering på jobbet, föräldramöte, besiktning, gympa och sedan hade Johan nå jippo också. Skönt att ha en del att göra så kommer vi fortare till lediga helgen. Ingenting på tisdagen, skönt att vi kan göra vad vi vill på våran lediga dag. Så då blir det nog en tur till Fagersta med Annelie och Albin. Och kika på butiken Pickaboo, är det typ som Nisses el Dollar store?? Nån som vet??
Väntar på lite paket som vanligt, hoppas dom kommer denna vecka......då blir det nog lite bakning och mer inredningsfix.

Förra veckans rosor hänger med än
i höstens färger.


Om ca 6 veckor är det dax för Jerry Williams i Leksand, så jag undrar om det är nån som har nå tips på restauranger där i kring eller på vägen upp till Leksand??

Albin med sin nya stol.
Johan har omvandlat våra gamla sängbord till en stol och Albin blev så glad över den. Var tänkt att han skulle ha den i garaget, när dom har grabbhäng där nere men den skulle promt med upp.

söndag 13 oktober 2013

Promenad i vackra färger...



Tog en friskvårds timme på min rast, så fint väder!! Otrolig fin sommar och en helt otrolig höst. Jag är inte mycket för gult, orange eller rött men nu är det så fint ute med alla dessa färger. Ska vara nöjda med våra årstider. Såg mycket pyssel löv på min promenad. Så fler konstverk blir det nog nästa vecka. 



Mys middag med Johan när jag kom hem. Sallad och ett glas rött. Snart dax för sängen, ny jobbdag imorgon som börjar här på lasarettet med hygien konferens. Vi började titta på en film men den föll sig inte i min smak. 

lördag 12 oktober 2013

Älskade unge



Jag- Albin lek inte med snoppen, du tappar den snart
Albin- får jag en smula då
hahahaha





fredag 11 oktober 2013

Naken tarzan....



Naken tarzan har nyss varit på gruppfotografering på förskolan. Han är då jämt naken, gillar inte att ha kläder på sig. Kanske blir nudist. Han har även börjat sova hela nätter sen han bytte sovrum, hoppas det fortsätter så nu.....

Igår fick jag god mat hos Lina, mycket skratt och prat och funderingar varför man shoppar så nordens mycket??? Kom inte fram till nå bra svar, så jag klickade hem en tavla idag från House Doctor......Jag är hopplös!! Nu måste jag spara, vinterdäcks shopping snart och det är ju såååå kul. NOT!!!

Idag har jag och Albin tur för Johan bjuder på lunch och  igår fick jag rosor, ibland så slår han på stort minsann.  Så nu lär jag väl inte gnälla på ett tag....
Nu ska jag försöka få nåt gjort innan jobbhelgen startar, puh

torsdag 10 oktober 2013

Snart glöggtider




Blossa 13
Nu är jag redo för vinterns glöggtider. Det går ju så fort så den är snart här och idag var det så ruggigt väder så skulle kunna kura ihop mig framför brasan och ta en liten kopp. Undrar hur den smakar??? Nån mer som skaffa den?? Ni kanske inte är ute i så god tid som jag, haha.

Idag har vi pysslat lite med löv och glitterlim. Både jag och Albin tyckte att det var hur kul som helst. Håller oss inne idag. Gympa står sedan på schemat och jag har turen att få mat hos bästa Lina i Snöån ikväll.
Idag har jag även klickat hem nya spännande bakredskap, men mer om dom sen. Hittar man inte lampskärm får man shoppa annat.