måndag 21 oktober 2013

Röjarhelg

Gjorde en rätt god tortillatårta igår och man kan ju variera den på många olika sätt, men denna gjorde jag. Vi hade guacamole, oliver, salsasås och jalapenos som tillbehör.

En tårta räcker till 4 personer
4 st tortillabröd (tex Old El Paso Soft Flour Tortillas)
2 st kycklingfiléer
1 st gul lök
1/2 stor purjolök
100 g champinjoner
smör att steka i
1,5 msk jalapeños, hackade
1/2 burk Thick´n Chunky Salsa
100 gram philadelphiaost
15 st svarta oliver
1-2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Skär kycklingfiléerna i små tärningar, tärna löken, strimla purjolök och skiva champinjonerna. Stek kycklingen i smör. Tillsätt lök och champinjoner och låt fräsa. Blanda ner jalapeños, salsa och philadelphiaost. Smaka av med lite salt & peppar.
Lägg tortillabröden med fyllning emellan (som en tårta) på en plåt med bakplåtspapper. Täck även det översta lagret med fyllning. Garnera med oliver och strö osten över. Gratinera ca 15 min i ugnen tills tårtan blivit genomvarm och osten fått fin färg.


Vi har haft en riktig röjar helg, både uppe och nere. Uppe för att få mer ordning och plats och nere för att Johan vill ha större garage. Så han ska fixa en dörr från garaget intill matkällaren. Nu ser det väl ut som jag säljer ut hela mitt hem på facebook, men inte då!! Har bara väldigt mycket saker jag inte använder och även hittar gamla saker som ska målas om och börja användas igen. Och det går faktiskt skapligt bra, alla pengar kommer att gå till betalning av stugan som vi förhoppningsvis ska hyra nästa sommar på Gotland.


Skickade även iväg en thailändsk ljusballong/rislykta. Albin tyckte det var spännande. Vi skickade iväg många såna när vi var i Thailand. Undrar vart den hamnade??

Albin ute med Johan och skickar iväg lyktan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar