tisdag 26 mars 2013

Räkor på påskbuffen??? Ja tack gärna för mig

Nyss hemkommen från jobbet och sjukstugan fortsätter här hemma. Ingen feber men lite snor och diarren fortsätter. Idag blir det nog inte många knop, möjligtvis att jag målar i hallen. Den som lever får se =)
Hoppas att det kommer uppiggande post i dag iaf. Inga paket igår =)

Har beställt massa skaldjur och leveransen kommer i helgen. Grannen har några kontakter och givetvis ville jag ha både havskräftor och räkor. Det är ju så gott!!! Dessa räkor passar bra till tapas eller som ensam rätt eller kanske på påskbuffen. Har ni några måsten som ni vill äta under påsken????


Räkor i gudagod marinad1 kilo räkor
0,75-1 dl neutral olivolja
0,5 gram saffran (1 kuvert)
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 st smulade peperoncini; små, torkade chilifrukter
0,5 dl bladpersilja, finhackad
citronklyftor
färskt bröd till serveringen; gärna surdegsbaguetter
1. Blanda olivolja, saffran, vitlök och chili i en kastrull, och värm på försiktigt under omrörning. Det är mycket viktigt att inte oljan blir för het, så att vitlöken börjar brynas!
2. När det börjar småbubbla i olja, drar du kastrullen från plattan och låter innehållet svalna.
3. Skala under tiden räkorna, och blanda sedan ned dem i oljan tillsammans med den finhackade bladpersiljan. Låt alltsamman stå och ta smak av varandra i åtminstone 15 minuter, innan det är dags att äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar