fredag 29 mars 2013

Har inte legat på latsidan idag........



Saknar mina killar redan. Men imorgon ses vi. Är redan nervös över att jag ska köra bil på isen själv imorgon, helt svettig!! Får ju hjärtklappning av att bara gå på isen, men det har nästan gått över denna vinter då isarna varit jätte tjocka. Men köra bil är nåt helt annat, måste nog ha telefon kontakt med Johan eller så får han komma och möta mig,haha.

Här har jag inte legat på latsidan nu på morgonen. Har burit in ved, sotat pannan, fyllt på med pellets, fyllt bilen med skräp, dammsugit och snart plantera om några blommor. Sen bär det av mot jobbet. Skift 1 av 4. Så ni som tror att jag shoppar hela dagarna, jag kan grovjobba med sidu!!! 
Ikväll blir det se över vad som ska med till stugan, även checka av om det är något som ska handlas med dit. Och så får jag skaldjurs leverans av grannen.

Hej hopp!! Ha en bra låååååångfredag!!

torsdag 28 mars 2013

Glossybox och lite lyxig egentid



Idag kom mitt "påskägg" med posten. Glossyboxen!! Denna gång innehöll det:

1: Smile Lab Whitening strips
2: the body shop ansikts rengöring
3: da vinci cosmetic ögonskugga
4: trind nail repair
5: jelly pong pong lip blush

Grabbarna har åkt till stugan. Ovanligt tyst här hemma. Började min egentid med att ta 1 timmes massage på thaistället. Så skönt, dom är duktiga. Ska unna mig det lite då och då faktiskt. 
Nu sitter jag och kollar på filmen Blondie med Karolina Gynning. Tycker den är så där. Blir nog en till film ikväll om det inte är nå bra på tv. Och en massa godis, kunde inte hejda mig på hemmakväll. Så det blev sjukt mycket godis. Dom hade hur mycket gott som helst. 

Önskar er alla en GLAD PÅSK!!!

onsdag 27 mars 2013

Date kväll...



Ja bättre förutsättningar hade man kunnat haft än att den ena varit uppe sen 04.30 med pigg Albin och sen jobba hela dagen och den andra jobbat natt och ska fortsätta underhålla pigg Albin hela dagen......
yeah, hur ska restaurangkvällen sluta???
Ska iaf bli kul att äta på Lokes Kök som jag hört så mycket gott om. Vi får ju sovmorgon imorgon iaf. Då Albin ska sova hos mormor & morfar. 
Idag ska väskor packas för grabbarna drar till stugan efter lunch imorgon. Och jag får egentid, ska försöka få massage, äta gott och se på film och SOVA!!! Har lite annat och fixa med.



Igår fick jag iaf boken som jag funderat att köpa i veckor. Den är tydligen populär då den var slut på flera ställen. Har hunnit kika litegrann i den inatt på jobbet och även så lagade vi tacopaj ur den igår kväll. Det jag gillar med den är att det är veckomatsedel för 6 v i boken. Eftersom jag kör med matsedel också så underlättar det en hel del. Slipper sitta och surfa och leta. Mycket goda rätter. Johan som för det mesta fnyser och ogillar alla mina köp, lät faktiskt possitiv till boken. Det kommer säkert hamna recept ur boken här på bloggen.


Något jag ser framemot på fredag är Lets dance. Min idol Maria Montazami är ju med. Hoppas hon vinner!! Tycker hon är hur rolig som helst. Skulle vilja ha henne som min bästa vän, sorry ni andra vänner jag har.......

Ha en bra solig dag, kram

tisdag 26 mars 2013

Räkor på påskbuffen??? Ja tack gärna för mig

Nyss hemkommen från jobbet och sjukstugan fortsätter här hemma. Ingen feber men lite snor och diarren fortsätter. Idag blir det nog inte många knop, möjligtvis att jag målar i hallen. Den som lever får se =)
Hoppas att det kommer uppiggande post i dag iaf. Inga paket igår =)

Har beställt massa skaldjur och leveransen kommer i helgen. Grannen har några kontakter och givetvis ville jag ha både havskräftor och räkor. Det är ju så gott!!! Dessa räkor passar bra till tapas eller som ensam rätt eller kanske på påskbuffen. Har ni några måsten som ni vill äta under påsken????


Räkor i gudagod marinad1 kilo räkor
0,75-1 dl neutral olivolja
0,5 gram saffran (1 kuvert)
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 st smulade peperoncini; små, torkade chilifrukter
0,5 dl bladpersilja, finhackad
citronklyftor
färskt bröd till serveringen; gärna surdegsbaguetter
1. Blanda olivolja, saffran, vitlök och chili i en kastrull, och värm på försiktigt under omrörning. Det är mycket viktigt att inte oljan blir för het, så att vitlöken börjar brynas!
2. När det börjar småbubbla i olja, drar du kastrullen från plattan och låter innehållet svalna.
3. Skala under tiden räkorna, och blanda sedan ned dem i oljan tillsammans med den finhackade bladpersiljan. Låt alltsamman stå och ta smak av varandra i åtminstone 15 minuter, innan det är dags att äta.

måndag 25 mars 2013

Våffeldagen och "den lilla svarta"


Kom på att det var våffeldagen idag, tänkte testa dessa mandelvåfflor nån dag. Eller kanske redan idag, vi får se. Gräddas det nå våfflor i era stugor ikväll????

Mandelvåfflor
6 stycken
2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
nypa salt
vaniljpulver
Mixa ihop smeten och smörj ett våffeljärn och grädda dem med smör.


Fick hem den "lilla svarta klänningen" härom dagen och har äntligen sorterat mina smycken. Annars har dom legat i en enda röra i en låda och jag har haft noll koll på vad jag haft. Hittade smycken som jag aldrig använt!! Men nu så ska det vara ordning och reda. Är jätte nöjd!! Tittade på en sån här i Stockholm i november på designtorget men tyckte att den var för dyr och när den äntligen fanns på Lets deal så slog jag till.

Plutten ligger och sover, ska snart väcka honom. Vi tog en liten promenad till solsidans apotek och fyllde på medicinförrådet på förmiddagen, fick lite friskluft i lungorna. Plutten får vara hemma och mysa hela veckan. Så hoppas vi att alla är friska i påsk!!!
Tradera auktionen gick kanon köpte varan för 150 :- och sålde för 217:- Jätte bra affär eller hur!!! Kanske är i fel branch. 

Gladare och piggare kille idag.



Gladare och piggare kille här hemma idag. Igår hade han nästan 39,5 i feber, aldrig haft så högt. Stackars plutten, tyckte så synd om han. Ingen feber i morse iaf men snorig. Så inne och mysa idag blir det, ska nog plöjas några filmer. 


Ingen bra dag igår. Hoppas det värsta var igår och att det bara blir bättre nu. Nu när påsken snart är här också. Johan kände av halsen nu på morgonen, så vi får se hur det går för oss andra om vi klarar oss. Vi fick städat huset så det var skönt. Och så grundmålade jag runt dörren i hallen. Lite små fix vi ska göra här i vår.

2 nätter att jobba framför mig och sen jobb hela påsken. Och killarna drar till stugan. Om inte vi är sjuka. Mycket annat skoj väntar i veckan. Glossyboxen kommer, en bok jag trånat efter i veckor är på väg, ev middag på Lokes Kök, skaldjursleverans och 1 natt vid stugan och ev massagebehandling. Måste fixa färdigt Albins påskägg, han råkade hitta den och dess innehåll men har nog glömt det nu. Nu ska jag kolla hur det går med min tradera auktion, säljer min Odd Molly mobilväska (ett av mina mindre bra köp) men budet är redan uppe i det jag handlade den för så ingen fara på det viset.

Snart börjar ju grill säsongen, här har vi grillat 2 ggr redan, det är ju så gott!! Försöker hela tiden hitta nya tillbehör. Det här är nog gott till grillat.

Ratatouille
Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
 
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 tsk socker
svart och nymalen peppar
Gör så här
Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar.
Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 30-45  minuter en halvtimme och mosa lite med hjälp av en träsked.Smaka av med salt och peppar.

fredag 22 mars 2013

Äntligen fredag....



Lite nya blommor. 1 orkide och 1 hortensia. Hortensian har en vacker vinröd färg fast det inte syns på bilden. 
Äntligen fredag och en ledig helg framför oss. Synd bara att man vaknade i morse med nackspärr from HELL!!! Helt sned i hela huvvu. Men blev lite bättre då vi bokade Jerry Williams biljetter till Leksand i november. Johan blev sugen redan i våras då han skulle göra show i Stockholm. Försökte få till Örebro men det var sämre biljetter kvar där på fredagen.


Sist vi såg något med musik i Leksand var "GREASE" och jag var höggravid.
Hoppas denna glada kille ger oss sovmorgon imorgon bitti. Idag har han iaf ätit mat första gången denna vecka. Annat än välling, så glad mamma och pappa. Skönt att inte ha nå planerat denna helg, bara vara. Sen är både April och Maj rätt bokade, jobbar jag inte helg så är det nå annat. Ska även ta mig en road tripp själv till Trollhättan och bara vara sussu utan gubbe och unge om 2 veckor. Längtar. Så bästa vännen och jag ska äntligen ses, var nog i maj förra året sist eller?? Även vi två som ska till London nästa år. Whoop Whoop!!!


Önskar er alla en fin helg!!


tisdag 19 mars 2013

Massage på burk



Vi brukar ge varandra massage lite då och då. Och jag gillar att testa nya oljor men har även testat en del massageljus. Man tänder dom ca 15 min innan massagen, skönt när oljan är lite varm. Skickade efter denna från Members. Doften heter scandinavian breeze och doftar fräscht och gott. Har nästan nackspärr idag så då blir det kanske lite massage ikväll.


Morgon pigga gossen Albin tyckte imorse att 05.20 var en bra tid att kicka igång dagen. Whoop Whoop!!!Härligt att utnyttja hela lediga dagen så tidigt som möjligt eller hur =) Så 140 koppar kaffe blir det nog under dagen.

Blev inte riktigt klar med veckomatsedeln igår så surfar runt en del med kaffekoppen i handen. Och hittade denna goda paj som nog får bli en av middagarna i veckan. 

kp1

Mexikansk kycklingpaj:
pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
(det går minst lika bra med färdig smördeg, det har vi oftast i just denna!)
Fyllning:
5-8 feferoni, hackade
1/2 grillad kyckling
1 gul lök, hackad
ca 10 färska champinjoner, skivade
smör att steka i
150 g Philadelphiaost
1/2 burk Chunky Salsa
3 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen. Förgrädda ca 10 min.
Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Bryn kyckling, lök och champinjoner. Tillsätt salsa och Philadelphiaost och låt puttra i hop en stund. Hacka feferonin och strö ut i botten av pajskalet. Häll över kycklingblandningen och toppa med den rivna osten. Gratinera 10-15 min eller tills osten smält.

måndag 18 mars 2013

Albin bjuder på miner idag......



Hade sån tur att jag hann hem och natta Albin igår kväll, jobbade extra där av så lång dag.
Ogillar att jobba kvällar, men nu är det bara en kvar för denna gång. Känner mig trött och slut, tidiga morgnar här hemma och många borta på jobbet. Blir lite annat att jobba med vikarier än ordinarie personal. Så längtar till helgen när man är ledig.
Tror jag ska ta min massage denna vecka, vore nog på sin plats!!
Och om ändå våren och värmen kunde titta fram.

Igår var vi väg till Borlänge med jobbet och kollade på revyresan, som är  typ som "glada hudik"
Funktionshindrade som tillsammans med några från Borlänge revyn har satt ihop en föreställning med dans, sång och sketcher. Hur roligt som helst. Dom 2 timmarna gick så fort.

Äntligen börjar "halv åtta hos mig"!!! Som jag väntat. Så kanske man hittar lite inspiration till veckomatsedeln här hemma med. Ska försöka knåpa ihop ett snart, så vi kan handla imorgon när jag och Albin har ledig dag.
Är det nån som har tips så får ni gärna hojta till. Har en liten kille här som äter mindre och mindre, inte nå lik mamma och pappa =))
Kanske nån period?? 


fredag 15 mars 2013

Fredagsgott


Chokladmouse 4 pers:

100g mörk choklad(minst 70%)
2 äggulor
3 dl vispgrädde
1/2 dl stark kaffe

Grädde o bär till servering
Smält chokladen över vattenbad
Vispa grädden (inte så hårt)
Vispa ner kaffe och äggulor
Blanda ca 1 1/2 dl av gräddblandningen i chokladen och ytterligare lite till, avsluta med att blanda ihop allt försiktigt..
Häll upp i portionsskålar och låt stå kallt i kylen tills de stelnat. Garnera med bär och en klick grädde.. Lycka till..


Kickar igång denna fredag med blommor från förra helgen och lite efterrätt, fick receptet av vän på facebook. Som lovar att denna är smarrig. Jag har 4 dagars jobb framför mig och även jobba lite extra på söndag, så inga efterrätter här inte. Men nästa helg blir det garanterat. 
Ishockeymatchen igår var bättre upplevelse än jag tänkt. Fast jag inte är nå hockey intresserad, så var det hur kul som helst och mycket roligare att se på plats med. Blir sån stämmning, hejarklacken med sina trummor och hejarsånger.m.m. Så ingen risk att jag skulle somna där, men när jag skulle köra bil hem var jag väl inte så jätte pigg. Så raka vägen i säng när vi kom hem, vi sa knappt gonatt så sov vi.

Ska snart hämta hem gullungen och mysa med honom innan det är dax för jobb och förskola. 
Kram

torsdag 14 mars 2013

Mysigt



Här är det då tvära kast mellan sovmorgnarna ena dagen får man sova till 08.00 och den andra till 05.30. Mysigt säger Albin och tänder sänglamporna som är som strålkastare. Inte alls MYSIGT!!! Men så får man typ tio pussar och man glömmer bort tidiga morgnar och starka lampor och snällt stiger upp.
Så är det nån som snarkar högt i Tegera Arena så är det bara jag........

Kallt ute och kallt inne, hm vi hade glömt att fylla på pellets behållaren så i morse var det bara nätta 16,5 grader inne, nice!! Så brasan brinner för fullt, där kan jag hålla med om att det är mysigt...... Så jag tror att vi håller oss till att mysa inne hela dagen faktiskt. Lyxar till med ett bubbelbad på fm och på sin höjd tvätta en maskin, sen är jag ikapp i tvättstugan. Puh körde 6 maskiner igår, nån som legat på latsidan minsann =))

Tänkte jag skulle testa att göra lchf pizza, nån som gjort det förr?? Har hört att denna ska vara godaste inom lchf. Nån som sett kokosmjöl i affärerna??

LCHF-PIZZA
1 långpanna

4 ägg
1 dl vispgrädde
0,75 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl riven västerbottenost

Gör så här:
Vispa ihop ägg och vispgrädde i en skål. Blanda övriga ingredienser i en annan skål. Rör ihop allt ordentligt och låt smeten stå och svälla i ca 5 minuter. Kavla ut degen på en plåt, jag använder plastfolie över degen medans jag kavlar. Grädda botten i ca 15 minuter i 200 grader.

Höj ugnstemperaturen och lägg på valfri fyllning på pizzan och grädda ca 10 minuter i 250 grader tills osten smält.


onsdag 13 mars 2013

Semester,pajrecept och vuxentid ihop.

Abb stuga på Sollerö Camping
Hade ju tänkt hyra en stuga nära Piteå i sommar men vi har tänkt om lite eftersom det blir en Göteborgs vända i sommar. Vi satt ju en hel del i bilen i somras och kände inte för att göra det i år. Så vi får ta Norrland ett annat år istället. Så nu ska vi testa Sollerö Camping och hyr en Abb stuga där i 1 vecka. Och då får vi gå genom björnparken,tomteland och vad som nu finns där. Och bjuder nog upp våra föräldrar dit också om dom vill komma. Stugan har 8 bäddar, bastu och är rätt stora om jag fattat rätt. Nära till badplatsen med. Så det blir nog bra. Resten av semestern får bli våran egna stuga, hemma och Göteborg. Och jag tar en Ullareds vända när vi ändå är i Göteborg. Bästa med våran semester är att vi är lediga som förra året 7-8 veckor. Nice!!!

Nu var det längesen jag hade med nå recept så nu är det dax igen. Pajer är ju hur gott som helst, eller hur!!
Så dessa ska jag absolut testa. Mums Mums

Bacon & Broccolipaj

Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
Blanda detta till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Låt stå kallt en stund. Nagga och grädda i 225 C ca 10 min.
Fyllning:
1 färsk broccoli
1 pkt bacon, klipp i småbitar och stek
100 g blåmögelost, tex st Agur
1-2 dl riven ost
3 ägg
3 dl vispgrädde
salt & peppar
Lägg broccoli i pajskalet och strö över bacon och ost. Blanda samman ägg och grädde, salta & peppar, och häll detta i pajskalet. In i ugnen 200 C ca 30 min. Jag gillar inte mögelost så det hoppar jag över. Och jag gör min paj med mandelmjöl istället för vetemjöl.
Krämig kycklingpaj
Pajdegen:
samma som ovan
Fyllning:
1/2 grillad kyckling
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 grön paprika
2 st charlottenlök
1/2 dl Sweet Chilisås
salt & vitpeppar
Maizena
Riven ost
Gör pajdegen och förgrädda, enligt ovan.
Rensa kycklingen och skär i små bitar. Bryn sedan den hackade löken och paprikan tillsammans med kycklingen tills de fått lite färg. Rör i creme fraichen, grädden och chilisåsen. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lite redning på maizena så såsen tjocknar. Låt sjuda några minuter.Fyll upp pajskalet och sedan in i ugnen i ca 20 minuter, ta ut pajen och strö riven ost över. Ställ sedan in pajen i ugnen i ca 10 minuter tills osten fått lite fin färg.

Nu var det ett tag sen som jag och Johan hade egentid ihop, nära på 3 månader sen. Och vi brukar göra något 1 ggr/mån. Så nu blir det ishockey imorgon. Har aldrig varit på hockey och det var Johans tur att bestämma.Så Leksands if - Södertälje ska vi se.  Lyckades få biljetter. Nästa månad har vi Eldkvarn och i Maj har vi Schlager/relax inbokat.




söndag 10 mars 2013

Vinkväll med mello i bakgrunden.....



Här är vinerna vi testade igår. 1 vitt vin, 1 rött vin och 2 rosevin. Mycket goda viner. Älskar ju rosevin på sommaren så det var kul med 2 nya som testades.Vi var hemma hos Helena denna gång och hon hade gjort super god thaimat men nudlar,kyckling,räkor,grönsaker. Och tillbehör var sweetchili,lime och japansk soya. Efterrätten var limecheezecake med passionsfrukts topping. Hur gott som helst. Och vi hade jätte trevligt med mycket skratt och tjål.
Mellon lyssnade vi också på och jag tyckte att låten var bra som vann. Hade väl ingen riktig favorit. Så egentligen spelade det ingen roll för mig vem som vann. 
Albin och Johan hade främmande av Helenas man Thomas och flickorna Lovisa och Linnea igår så Albin hade varit uppe till nästan 22. Så det blev sovmorgon för alla imorse. Jag och Johan vaknade även föra Albin.


Igår hade vi en skön dag på isen och jag solade en del och det hettade i ansiktet under kvällen igår. Åt även lunch ute på altanen. Så skönt. Killarna har dragit ner på isen idag med, men jag stannade hemma. Ska dammsuga lite innan tårt gästerna kommer. Dax att sätta fart.
Ikväll ska nya serien kollas på tv4 " the following" en av tjejerna igår kväll har tjuvkollat på några avsnitt och sa att det var skitbra och skitläskigt. 
KRAM

fredag 8 mars 2013

Redo för fredagsmys.....



Mitt lilla hjärta!!
Helgblommorna inhandlade, lite gott till fredagsmyset. Huset städat.Välkommen helgen jag är redo!!! Hoppas helgen bjuder på sol sol. Isf blir det en dag på sjön/isen imorgon innan kvällens vinprovning med ett glatt gäng brudar.Kanske blir att kika på mello finalen med, annars får jag väl spela in det. Sedan blir det väl lite födelsedags firande av stora hjärtat på söndag. Hela 41 år blir han gamla gubben!!!


Denna bukett får även agera födelsedagsblommor till Johan.

Nu  blir det slappa i soffan innan promenaden till förskolan och hämta hem busen. Hoppas ni får en fin helg vänner. Grattis alla underbara kvinnor på internationella kvinnodagen!!!

onsdag 6 mars 2013

En bra dag till slut




Hm, igår sparkade vi igång dagen kl 06 och den blev allt annat än bra för mig och Albin. Och idag sparkade vi igång dagen kl 04, så hur kommer denna dag bli????? Bättre än igår hoppas jag, Albin som brukar vara en solstråle annars. Men alla har vi väl sämre och bättre dagar. Om det brukar vara nån som är på dåligt humör i detta hus så är det väl jag. Ja Ja gäspar vidare.......Många kaffekoppar kommer det att behövas och jag som har 2 nätter nu.


Har iaf bytt ut vissen ljung mot fräscha påskliljor. Ser lite trevligare ut på trappen. 
Vinet är inhandlat till helgens vinprovning, kommer att bjudas på thaimat med kyckling,räkor,lime m.m. 
Spännande.
Men igår kväll så blev dagen bra ändå till slut. Alla var på toppen humör och så fick vi super trevliga nyheter, en inbjudan till ett bröllop. Åh så kul!!! Så semester planerna ändrades lite men kommer bli en bra semester med både Norrland och Göteborg. Så jag längtar till semestern.......
Ha en bra dag!!!

fredag 1 mars 2013

Grattis Albin & välkommen Mars



Påslakanset med bilar från mormor och morfar fanns i namnsdags paketet igår. Nu kan det väl knappast finnas nå mer bilar prylar som inte Albin har......
Grattis Albin på namnsdagen och grattis till Albins farbror Anders som fyller år idag!! Igår så tog vi en vända på knutsbotjärn. Det är så skönt där, Albin kan springa av sig lite energi och man behöver inte vara rädd att bilar kommer. Mycket folk där igår. Och så skönt att få sol p¨å sig. Det behöver vi nu.


Sån tur att det kom både lastbil och traktor på gatan idag och tog bort lite av all snö vi har. Hur kul som helst!!!
Denna helg är det jobb men nästa helg händer lite skoj. Vinprovning hos Helena på lördagen och Johans födelsedag på söndagen. Sen har vi påsken men då jobbar, synd för vi åker alltid då till stugan. Så nu får Johan och Albin åka dit och jag kommer dit på påskafton och sover en natt iaf. 
Sen om det finns nån vänlig själ som ska till kupolen så kan ni väl hojta till!!! Är ute efter ett par kammo leggings från Lindex, finns bara st L och S här i Ludvika och jag ska ha M och dom är slut på nätet med.
Vill ha dom!!!
Vad har ni för planer i helgen??