måndag 13 augusti 2012

Shopping och shrimp saganaki och frukostbullar

Ka of Sweden

Ka of Sweden

Shoppat lite idag på Campadre, blev 2 plagg. Helgen har varit toppen, trötter igår =)) Så vi slappade för  det mesta. Johan var ute i skogen och plockade kantareller. Jag myste med Albin. Bra uppträdande på Efterfesten, Loreen hade kunnat sjunga lite längre, men hon var bra. Och maten här hemma var god, det tror jag alla tyckte. Gjorde potatissallad, örtmarinerad kall fläskytterfile, bröd, olika såser och vattenmelon. Och lite olika drinkar.
Hade tänkt en ute i trädgården dag men det ser dåligt ut, regnar ju. Få se om vi hittar på annat istället. Onsdag drar vi till Säter, Johans fyrhjuling ska på service. Så då tar vi en dag i säterdalen.

Tänkte prova på Shrimp Saganaki imorgon, nån som ätit det??

Ser gott ut iaf
2 port (ätes som en förrätt eller lättare måltid)
ca 300 g räkor med skal
3-4 stora smakrika tomater, gärna kvisttomater
2 vitlöksklyfotr, finhackade
1 liten gul lök, finhackad
olja
färsk bladpersilja
salt & peppar
skaldjursfond*
2 msk vitt vin
2 tsk kinesisk soja
späd ev med lite vatten
fetaost
Fräs lök och vitlök i oljan så de mjuknar men ej tar färg. Skålla tomaterna och ta bort skalet. Hacka köttet i små bitar och lägg i kastrullen. Tillsätt soja och vitt vin. Häll i skaldjursfond, salt och peppar och smaka av. Hur mycket beror på vilken slags fond ni använder. Jag tog ca 5 dl. Tillsätt persiljan och låt puttra en stund. Häll över tomatsåsen i en ugnssäker form (eller två små). Lägg i räkorna och strö över fetaost efter smak. In i ugnen 200 C ca 10 min eller tills fetaosten smält. Servera genast med något gott bröd att doppa i.
Tänkte även göra dessa frukostbullar nån morgon. Verkar enkla att göra.
Ingredienser:
1-2 dl solrosfrön 
25 gram jäst

2 dl mjölk
1 dl filmjölk
3 msk rumsvarmt smör
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl special
2 dl vetemjöl special med fullkorn
Gör så här:Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt, filmjölk, smör, salt, mjölet och solroskärnorna. Arbeta ihop till en smidig deg! Dela degen i 10 st delar och forma dem till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt jäsa i kylen under natten alt. över dagen (ca 10 timmar) innan gräddning. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över solrosfrön (eller som jag vallmofrö). Grädda i ca 10-12 min 200 grader!
Kram Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar