Fantastisk räkpaj |
Ingredienser
200-300 g räkor
125 g vitlöksost
2 dl ost
2 ägg
1 burk crème fraiche, 2 dl
1-2 msk dill
Pajdeg:
2 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
90g smör
½ dl vatten
125 g vitlöksost
2 dl ost
2 ägg
1 burk crème fraiche, 2 dl
1-2 msk dill
Pajdeg:
2 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
90g smör
½ dl vatten
Gör så här
Kör i hop degen i matberedaren. Tryck ut i pajformen.
Grädda 15min i 175 grader
Häll sedan i räkorna i pajskalet. Spara några räkor till garnering. Blanda ihop övriga ingredienser. Häll blandningen över räkorna, strö ev lite ost på. Grädda 25 min i 175grader
Garnera med räkor och lite dill.
Grädda 15min i 175 grader
Häll sedan i räkorna i pajskalet. Spara några räkor till garnering. Blanda ihop övriga ingredienser. Häll blandningen över räkorna, strö ev lite ost på. Grädda 25 min i 175grader
Garnera med räkor och lite dill.
Funderar på att testa nästa vecka |
Leif Mannerströms räksoppa
600 g färska räkor
2 msk olivolja
1 stfinhackad gul lök
1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)
1 tsk tomatpuré
6 dl fiskbuljong (av tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
ev lite cognac
salt och nymalen peppar efter smak
1 knippe dill, finskuren, till garnering
2 msk olivolja
1 stfinhackad gul lök
1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)
1 tsk tomatpuré
6 dl fiskbuljong (av tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
ev lite cognac
salt och nymalen peppar efter smak
1 knippe dill, finskuren, till garnering
Skala räkorna men spara skalen. Ställ räkorna svalt så länge. Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut. Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré. Fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. Sila. Häll tillbaka buljongen i en kastrull. Häll i grädde och koka ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. Arrangera räkorna vackert och garnera med dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar