fredag 19 april 2013

Grymt god shrimp saganaki



Andra gången jag gjorde shrimp saganaki och ett annat recept denna gång. Och den blev så good denna gång. Hade kunnat äta upp allt själv, men sparade hälften till söndag lunch. Och denna gång gjorde jag med saganaki och inte med fetaost.
Helgens tema verkar vara räkor här hemma, vi har ju några kilo att äta........


Lite av ingredienserna.
Sugen att testa; här kommer receptet:
2 portioner
Sätt ugnen på 200 grader
4oo g räkor med skal
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1/2 gullök
1/2 msk soya
1/2 fiskbuljongtärning
1 dl krossade tomater (hade muttis finkrossade super god)
1/2 dl vitt vin
100 g saganaki
en handfull hackad färsk persilja
1 tsk oregano torkad
2 krm chili flakes
 olja att steka i




Skålla tomaterna och skala och hacka dom.
Hetta upp oljan och stek gullök tills den mjuknat, tillsätt sedan hackad vitlök och chili flakes och fräs några sekunder.
Tillsätt sedan tomat, krossade tomater, oregano, vitt vin, buljongtärning, soya och lät puttra några minuter.
Dra stekpannan bort från värmen och blanda i persiljan.
Häll över allt i en ugnssäker form, lägg i räkorna och toppa med saganakin.
Gratinera i ca 15 min.
Servera med lite gott bröd eller grekisk sallad. Mums vill jag lova!! Ändrade orginal receptet, men så här gjorde jag.
Albin ville dock inte smaka, men han hade beställt pizza ikväll.


Tänk att efter vilan blev man godaste killen i världen, så efter kl 12 idag var allt gnäll borta och vi har haft en mysig em och kväll med film och bubbelbad. En del godis också. Lite feber ikväll igen. Men annars inga som helst fel. Så imorgon drar vi iväg på en liten utflykt till Säfsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar