onsdag 3 april 2013

Brödbak

Igår bakade jag lite bröd. Det blev fröknäcke och solrosbröd, inte alls dumt!! Och framför allt hur enkelt som helst. Och Albin var med också så det var frön över hela köket,haha.
Idag ska vi ut och kika på tapeter, Johan har tydligen räknat fel på sovrummet och istället för att det skulle bli sååå billigt med panelskiva så blir det såååå dyrt med panelskiva. Grrrr  Få se om vi hittar nåt fint.
Annars vet jag inte vad vi hittar på idag.



1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl deodoriserat kokosfett (jag tog rapsolja)
2½ dl kokande Vatten
1 tsk Havssalt
Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
Grädda på 150° i ca 45.




0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli (hade inget hemma men tog pumpafrön istället)
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar