måndag 12 november 2012

Egen vinbutik

Skönt att denna vecka är det bara 3 jobbskift. Vill ha lugn och fin vecka. Både jag och Johan sa det igår att skönt att det inte är något annat bokat nästa helg än Färna spa!!! Ser framemot bion på onsdag innan nattjobb.


Vinguiden

På vinguiden.com kan man ha en egen vinbutik. Så jag lägger ut viner vi testat på vinprovningen med grannarna och även det jag och Johan har testat ifall nån är intresserad. Har inte hittat alla sorter än, så det är väl inte så många sorter med än. Men hoppas få tid att göra sidan bättre. http://lustikull.vinguiden.com/

Funderar på veckans matsedel och kommer inte på något jag vill äta. Blev 2 kyckling rätter förra veckan och ingen blev nån direkt hit så kanske hoppa över kycklingen denna vecka. haha. Eller så testar vi denna slutet på veckan?? 

Chicken Nuggets:

4 port:
ca 500 g kycklingfilé
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl finriven parmesan (på påse!)
1 tsk citronpeppar
1 krm salt
smör + olja att steka i
Basilikasås:
2 dl lätt creme fraiche
4 msk olja
1 kruka färsk basilika
1/2 tsk salt
färdig aioli
Skär kycklingen i mindre bitar. Vispa ägget lätt med en gaffel. Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt. Doppa kycklingbitarna först i ägg och sen i ströbrödsblandningen. Stek bitarna i en blandning av smör och olja tills de får fin färg. Kontrollera så kycklingen är genomstekt.
Kör basilika, olja, creme fraiche och salt i en mixer alt använd en stavmixer.

nuggi
Nån som testat hemlagade nuggets???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar