onsdag 29 februari 2012

Välkommen Härliga Onsdag


Vilken dag det blev idag, i postlådan idag fanns månadens Glossybox.
Med produkterna:
1: Jelly Pong Pong lösögofransar
2: Dermalogica special cleansing gel
3: Eyeko eye liner
4: Murad dagcreme
5: Daniel Sandler mascara

Är som julafton varje gång jag öppnar den chica boxen, Love it!! Spännande att testa lösögonfransar för första gången.

Som sagt så stod vågen här hemma på måndag morgon på + 2 kg, har ätit rätt i 2 dagar och promenerat i bra takt och städat huset så jag har blivit svettig . Och resultatet på VV idag på fm visade - 0,2 kg. Är så grymt nöjd att jag lyckades med få bort helgens frosseri + lite till. Men som sagt det var värt allt. Och jag räknade med viktuppgång. Men trodde inte på stor viktminskning på så kort tid. 
Men vilka härliga dagar det är nu, solen som är framme och värmer och smälter bort både is och snö, härligt.
Nu blir det en promenad och hämta Albin på förskolan.

tisdag 28 februari 2012

Skottdagen- dagen då tjejer "får" fria


Enligt gammal tradition är det männens privilegium att be om kvinnans hand men som en senantik kämpe för jämlikhet bestämde det irländska skyddshelgonet Sankt Patrick att kvinnor fick fria vart fjärde år på just skottdagen. 
Johan skulle hålla sig hemifrån hela dagen imorgon, haha. Du kan vara lugn Johan, jag skulle aldrig fria. Det tycker jag att mannen ska göra, så det så!!!





Är nog den som är tröttast här på jobbet. kom hem så sent idag på morgonen pga utbildning, så jag hoppade över sovningen. Städade övervåningen och tvättade några maskiner istället.Var väl inte så smart men trodde att jag kunde sova på eftermiddagen istället, men var antagligen för övertrött för det gick inte alls....


måndag 27 februari 2012

Kanske en ny favorit doft på G

CharlottePerrelli-30ml400px-300x274

Charlotte Perrellis parfym är flörtig, sensuell med en härlig freshör, som lämnar en lättsam och ungdomlig känsla efter sig.
En mix av soft jasmine, rose, mysk, fräsch mandarin och Charlottes personliga favorit svartvinbär.
Charlotte och parfymören skapade det här ackordet med svartvinbär blandad med historisk mysk och en nyckfull svensk flörtning!
Den börjar säljas om några veckor och om jag gillar den ska jag önska mig den i födelsedagspresent. Har precis skickat iväg ett mail angående Johans 40 årspresent, hans dag börjar närma sig också.

Första natten av 2 nu och är redan hur trött som helst, Albin vaknade redan kl 06. Johan bar över Albin in till mig och jag tänkte att vi skulle sova liiiite längre eftersom jag ska jobba natt, men det var bara Albin lille som somnade om till 07. Han snurrade hit och dit med huvudet och ibland kom det en arm så jag hade inte en chans att blunda. Sen försökte jag att vila på eftermiddagen, men det gick inte heller som jag tänkt. Och imorgon bitti får jag inte åka hem på studs heller för då ska jag på själservice utbildning kl 8. Får väl dricka några liter kaffe på jobbet på morgon kvisten!!!


Väntar med spänning.

Toppen helg!!



Vi har haft en toppen helg, ätit gott och druckit gott i Stockholm. Hm och ja det både känns och visar på vågen idag.......Men det var det värt, nu tar vi nya tag. Så idag blir det en långpromenad in till stan och tillbaka hem sen, ska se om jag fortfarande kan fynda lite mer kläder åt Albin. Börjar snart bli dax för större storlek. Blev inte så mycket shopping i Stockholm. Inte hann jag klippa mig heller, så det får bli klippning här istället.

Kollade på mellon igår när vi kom hem och tyckte att Lisa var då bäst. Men fattar inte att Lotta och Christer gick till andra chansen och inte heller Dynazty. Hade hellre sett Charlotte där. Men smaken är ju så där ibland med dom som röstar....
Ha en bra dag!!

onsdag 22 februari 2012

Wiener/kanelbulle



Man behöver:
färdig smördeg på rulle
smör (rumstemp.)
socker
kanel
ägg (att pensla med)
ev. russin och pärlsocker
Blanda smör+kanel+socker efter smak och bred på smördegsarket (precis som när man gör bullar). Strö ev på russin om man gillar det. Rulla i hop som en rulltårta och skär ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och pensla med ägg. Vill man ha pärlsocker på strör man på det och sen in i ugnen, 225 C ca 10 min (tills de fått fin färg). Servera genast, godast alldeles nybakade.
Dom ser så smarriga ut och smakar säkert yummi yummi!!

tisdag 21 februari 2012

Deltävling 4

Deltävling 4

Deltävling 4 i Malmö den 25 februari 1. Charlotte Perrelli – "The Girl" 
2. OPA! – "Allting blir bra igen" 
3. Dynazty – "Land of Broken Dreams" 
4. Lotta Engberg och Christer Sjögren – "Don't Let Me Down" 
5. Hanna Lindblad – "Goosebumps" 
6. Axel Algmark – "Kyss mig" 
7. Lisa Miskovsky – "Why Start A Fire" 
8. Danny Saucedo – "Amazing" 

Misstänker att denna veckas deltävling inte blir lika dramatisk som förra, haha. 
Kan inte annat än skratta. Folket fick något att prata om i alla fall och NÅN måste ju ha röstat på Ranelid för han gick ju till final.

På lördag får jag spela in mellon för vi är i Stockholm och jag vill absolut inte missa det, för många som jag gillar är med. Som Charlotte, Lisa och Danny. Hoppas dom har kanon låtar!!


Fettisdagen



Har länge funderat på när min favorit tv-serie ska börja, och i morse fick jag svaret. Greys Anatomy börjar 7 mars!! Bara älskar serien.
Och idag är det semmeldagen, fast här har Johan ätit semlor redan sen januari. Jag har ätit 1 eller 2 och favoriten är wienersemla. Mamma och pappa kommer hit med semlor idag och fikar. Men jag hoppar över semlan. Idag vet jag inte vad vi ska hitta på , skulle behöva städa men hur roligt är det!! Vi får se hur det blir.
Och familjeresan vi funderade på att ta i mars tar vi nog i maj. Vi kikade i kalendern igår kväll när vi var samlade efter jobb och jägarskola att det var rätt mycket nu i mars och april med. Med både kalas, ev främmande från göteborg, spa och jobb. Och i april är det påsk som alltid tillbringas vid sommarstugan, säfsen för Johan och jag och Albin kanske hälsar på brasilien resenären.

måndag 20 februari 2012

Familjen snor



Just nu är vi familjen snor, jag känner mig dock lite bättre. Men nu har även Johan blivit förkyld. Så Albin får vara hemma idag, mormor och morfar rycker in och hjälper oss några timmar på eftermiddagen. Albin har sovit väldigt knöligt i natt, känns som jag sprungit in på hans rum 1ggr/tim. Lilla snorplutten. Så nu är det "bli friska till lördag" vecka hos oss. Har ju sett framemot Stockholm ända sen jag bokade hotellet!!! Ja vi får hoppas på det bästa.
Nu ska jag även kika på en eventuell familjetripp i nästa månad. En viss person har önskemål att inte vara hemma ett visst datum nästa månad.
Ha en bra måndag, Kram   

lördag 18 februari 2012

Matkrig

Tror sjutton det är mat överallt i köket, både högt och lågt. Albin har börjat krångla med maten i alla fall när jag ska mata han. Har hänt nu några gånger. Och själv är jag förkyld och inte alls på humör och ska snart iväg på jobb. Och Johan är till fjällberget och kollar på speedski. Så nu är det bara bläääää........ Ta ett djupt andetag nu, puh. Men annars är det jätte bra!!!

Längtar till Stockholm.......


Längtar till Färna..............

Och dit ska jag och Annelie åka i mars!!!
DAGSPA "DELUX" HELDAG (tis-fre) 1190:-
Inklusive:

Inträde till pool, relax och bastuavdelning , herrgårdens lunchbuffé och spakuren ”Touch of Africa” 80 min,
lån av badrock, handduk och tofflor samt färsk frukt & vatten

TOUCH OF AFRICA, 80 MIN, 1190:-                                                                               REVITALISERANDE!
En revilatiserande topp till tåbehandling med den silkeslena Marulaoljan som ger en total upplevelse av balans och harmoni. Bodyskrubb, hekroppsinpackning med varm marulaolja, inpackning och lätt ansiktsbehandling under tiden.


Denna behandling ska jag få av min älskade sambo.

fredag 17 februari 2012

Playdate

Känns som en förkylning knackar på dörren. Vill inte bli sjuk!! Har bara väntat på att sjukdomarna ska böra komma nu med förskole starten. Sen har vi ju Stockholmsresan nästa helg så då måste vi vara friska. Igår var vi och hälsade på Ida,Enar och Ture. Vi var med i samma föräldragrupp och bvc grupp och låg på bb samtidigt. Nu fick dom lille Ture för 6 veckor sen, såååå söt. Så jag fick bebismysa lite och Albin fick leka av sig lite med Enar. Vårar busfrö blir 14 månader idag,grattis Albin!! Snart börjar helgjobbet, dessa lediga dagar går så fort!!

torsdag 16 februari 2012

Cheezballzgratäng



Hittade ett helt galet recept med ostbollar i, så galet så jag nästan skulle behöva testa detta. Hur sjutton smakar det???











Ingredienser

Såsen: 
4 msk smält margarin 
4 msk mjöl 
7 dl mjölk 
1 ½ dl crème fraiche - vitlök 

Gratängen: 
1 påse cheeseball 
500 g fläskfilé i skivor 
6 champinjoner 
100 g gratängost





Gör så här

sätt ugnen på 200 grader.
Gör såsen under tiden den blir varm. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en fast sås. Häll i mjölken och crème fraichen och vispa samman till en lagom tjock sås.

När det är klart så skivar du upp filén i cm-tjocka skivor och skiva upp champinjonerna. släng på en stekpanna med smält smör och bryn filén med salt och peppar. tar två omgångar att bryna filén. När första omgången filé är klar slänger du i det i botten på en smord form och hälften av champinjonerna och fyller halva formen med cheeseballs. Häll på halva såsen.

Under tiden så har du brynt andra omgången filé som du lägger på i nästa lager och sen på med cheeseballs, så det blir en liten kulle över formen, dom kommer sjunka ihop, sista champinjonerna på och såsen.

Toppa med osten och sen in i ugnen i 45 minuter. Första halva tiden med aluminiumfolie och sista utan, för att den inte ska bli för bränd. Lycka till!

Törs ni prova?? Och om ni gör det, tala gärna om det är gott!!

onsdag 15 februari 2012

Daimkladdkaka


Nu är det ju så här att jag undviker godsaker som denna. Åh den ser väl god ut??
Men ni andra kan ju äta, eller hur??

200 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
en nypa salt
1 st dubbel Daim förpackning (56 g)
grädde:
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 1/2 msk kakao
1 st dubbel Daim förpackning (56 g)
Smält smör och hackad choklad över vattenbad eller i mikron, rör om och låt svalna lite. Vispa ägg och socker för hand och rör ner i chokladsmeten.
Rör ihop vetemjöl och salt, blanda ner i smeten. Rör om tills den är jämn.
Hacka Daim chokladen och rör ner i smeten. Smörj en rund kakform och häll i smeten, grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter.Låt kakan svalan i formen och ställ den i frysen i ca 1 timme eller i kylen över natten. Vispa grädden tillsammans med florsocker och kakao. Hacka Daim chokladen och rör ner hälften i grädden. Bred grädden över kakan och strö över resterande Daim.

Deltävling 3

Deltävling 3

Deltävling 3 i Leksand den 18 februari 1. Youngblood – "Youngblood"  
2. Maria BenHajji – "I mina drömmar" 
3. Mattias Andréasson – "Förlåt mig" 
4. Love Generation – "Just A Little Bit" 
5. Carolina Wallin Pérez – "Sanningen" 
6. Andreas Johnson – "Lovelight" 
7. Molly Sandén – "Why Am I Crying" 
8. Björn Ranelid feat. Sara Li – "Mirakel" 
 
Spännande vad helgens deltävling i Leksand har att komma med. 

Vägningen gick bra även denna vecka, gick inte ner lika mycket som förra veckan. Men minus i alla fall, så det är ju toppen. Har varit hem och ätit lunch, Albin somnade hos farmor efter lunchen så han fick sova kvar där. Tar mig en kopp kaffe och sen ska jag ta en promenad och hämta hem busen. För hemma sen ska vi ta och byta gardiner, blir skönt med lite ljusare färger mot hösten mörka.

Vilket kanon väder det är ute idag.

måndag 13 februari 2012

Happy Valentines Day


Imorgon är det Alla hjärtans dag, det har väl ingen missat. Eller??
Hur har ni tänkt att fira den, eller tycker ni bara att det är ett jippo??
Vi brukar äta 3 rätters middag, men i år blir det inte så avancerat, vi hämtar hem lite thaimat från Cocothai och kollar på en romantisk film( jag vill se en romantisk film). Få se om Johan går med på det..........
Idag har mina älsklingar haft namnsdag, hade helt glömt bort det. Mamma skickade sms kram till Albin. Och han fick extra många gonatt pussar av mig.




 Fruktig, supergod dessert med vaniljpannacotta och marinerad ananas! 

Ingredienser

1 st Gelatinblad   
1 1/2 dl Matlagningsgrädde 7%   
1 1/2 msk Socker   
1/2 st Vaniljstång, urskrapad   
1 dl Matlagningsyoghurt 8%   
4 cl Rom 40%, vit   
1 msk Rörsocker   
1 st Lime, saft och rivet skal   
1 msk Mynta, hackad   
200 g Ananas färsk, 1/4 ananas   
4 halv(t)/halvor Pekannötter   

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Koka grädde, socker och vaniljstång ett par minuter, drag åt sidan och lägg i gelatinbladet, vispa slätt och sila smeten. Vispa i yoghurten och häll upp i formar. Låt stå i kylskåp i minst två timmar. Är man i tidsnöd går det att snabb kyla i frysen en halvtimme och sedan ställa i kylen. Blanda rom, råsocker, lime och mynta, slå det över ananasen och låt marinera minst en halvtimme. Lägg ananasen på pannacottan och häll på lite av marinaden, toppa med en rostad pecannöt på varje pannacotta.

Detta kanske kan vara något som efterrätt till imorgon. Tror nästan att jag ska testa den!! 
Ha en underbar dag alla hjärtan där ute, kram