Imorgon är det Alla hjärtans dag, det har väl ingen missat. Eller??
Hur har ni tänkt att fira den, eller tycker ni bara att det är ett jippo??
Vi brukar äta 3 rätters middag, men i år blir det inte så avancerat, vi hämtar hem lite thaimat från Cocothai och kollar på en romantisk film( jag vill se en romantisk film). Få se om Johan går med på det..........
Idag har mina älsklingar haft namnsdag, hade helt glömt bort det. Mamma skickade sms kram till Albin. Och han fick extra många gonatt pussar av mig.
Fruktig, supergod dessert med vaniljpannacotta och marinerad ananas!
Ingredienser
1 st Gelatinblad | |
1 1/2 dl Matlagningsgrädde 7% | |
1 1/2 msk Socker | |
1/2 st Vaniljstång, urskrapad | |
1 dl Matlagningsyoghurt 8% | |
4 cl Rom 40%, vit | |
1 msk Rörsocker | |
1 st Lime, saft och rivet skal | |
1 msk Mynta, hackad | |
200 g Ananas färsk, 1/4 ananas | |
4 halv(t)/halvor Pekannötter |
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Koka grädde, socker och vaniljstång ett par minuter, drag åt sidan och lägg i gelatinbladet, vispa slätt och sila smeten. Vispa i yoghurten och häll upp i formar. Låt stå i kylskåp i minst två timmar. Är man i tidsnöd går det att snabb kyla i frysen en halvtimme och sedan ställa i kylen. Blanda rom, råsocker, lime och mynta, slå det över ananasen och låt marinera minst en halvtimme. Lägg ananasen på pannacottan och häll på lite av marinaden, toppa med en rostad pecannöt på varje pannacotta.
Detta kanske kan vara något som efterrätt till imorgon. Tror nästan att jag ska testa den!!
Ha en underbar dag alla hjärtan där ute, kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar