Hittade ett helt galet recept med ostbollar i, så galet så jag nästan skulle behöva testa detta. Hur sjutton smakar det???
Ingredienser
Såsen:4 msk smält margarin
4 msk mjöl
7 dl mjölk
1 ½ dl crème fraiche - vitlök
Gratängen:
1 påse cheeseball
500 g fläskfilé i skivor
6 champinjoner
100 g gratängost
Gör så här
sätt ugnen på 200 grader.
Gör såsen under tiden den blir varm. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en fast sås. Häll i mjölken och crème fraichen och vispa samman till en lagom tjock sås.
När det är klart så skivar du upp filén i cm-tjocka skivor och skiva upp champinjonerna. släng på en stekpanna med smält smör och bryn filén med salt och peppar. tar två omgångar att bryna filén. När första omgången filé är klar slänger du i det i botten på en smord form och hälften av champinjonerna och fyller halva formen med cheeseballs. Häll på halva såsen.
Under tiden så har du brynt andra omgången filé som du lägger på i nästa lager och sen på med cheeseballs, så det blir en liten kulle över formen, dom kommer sjunka ihop, sista champinjonerna på och såsen.
Toppa med osten och sen in i ugnen i 45 minuter. Första halva tiden med aluminiumfolie och sista utan, för att den inte ska bli för bränd. Lycka till!
Gör såsen under tiden den blir varm. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en fast sås. Häll i mjölken och crème fraichen och vispa samman till en lagom tjock sås.
När det är klart så skivar du upp filén i cm-tjocka skivor och skiva upp champinjonerna. släng på en stekpanna med smält smör och bryn filén med salt och peppar. tar två omgångar att bryna filén. När första omgången filé är klar slänger du i det i botten på en smord form och hälften av champinjonerna och fyller halva formen med cheeseballs. Häll på halva såsen.
Under tiden så har du brynt andra omgången filé som du lägger på i nästa lager och sen på med cheeseballs, så det blir en liten kulle över formen, dom kommer sjunka ihop, sista champinjonerna på och såsen.
Toppa med osten och sen in i ugnen i 45 minuter. Första halva tiden med aluminiumfolie och sista utan, för att den inte ska bli för bränd. Lycka till!
Törs ni prova?? Och om ni gör det, tala gärna om det är gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar