torsdag 30 januari 2014

Pulled chicken



Igår testade vi förra årets succe "pulled pork" med kyckling istället. Och det blev jätte gott och tar inte alls lika lång tid. Denna rätt tar bara 2-3 timmar. Sen kan man servera den precis som man vill och med vilka tillbehör man vill, vi hade lchf frallor, coleslaw, paprika, gurka och majs.
Blir ca 4-5 port
Jag hade:
5 kyckling fileer
3 dl bbqsås
1 gullök
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk chiliflakes
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
Lägg fileerna i en gryta med lock. Skiva löken och lägg på kycklingen. Sen på med såsen. In i ugnen på 150 grader i ca 2-3 timmar. När allt är klart, drar du isär köttet med gaffel och blandar allt så det blir en salig röra. MUMS!!!! Smaklig måltid

onsdag 29 januari 2014

Glossybox Jan 2014



Japp hade rätt, den kom idag. Nu ska vi se vad den innehåller denna gång. Känner igen i alla fall tandkrämen då jag fick testa den för ett tag sen via en testpanel.


1: Mastey olja för håret
2: Sumita brynpenna
3: Benefit Cosmetics primer
4: Oral-b tandkräm (nylansering)
5: Yves Rocher Dagkräm (nylansering)
Var även med några rabattkuponger på tandkrämen.

Nej nu ska jag fixa lunch till oss och fundera ut kvällens tillbehör till kycklingrätten. Och sen lär jag ut och lufta lillgrabben lite. 

På min önskelista just nu

Äggkoppar med ansikte (2-pack)
På min önskelista just nu, dessa söta äggkoppar med ansiktsuttryck. 
Är just nu sugen på dessa men jag har ju köpstopp, hurra!!! Jaja titta kan man ju göra iaf. Och jag har ju haft en del tid att surfa runt dessa sjukdomsdagar. Och idag mår jag bra och magen är bra, jösses vad skönt!!!! Så idag ska en ny maträtt testas, spännande. Älskar att testa nya maträtter och det har vi ju inte gjort på länge.




New Style Fashion Punk Black Skull Face Designer Pu leather Handbag Women's Shoulder Bag,Lady Cross Body Bag Free Shipping(China (Mainland))
Väska med dödskalle
Idag hoppas jag på att glossyboxen kommer. Ser att några där ute redan fått sin. Uppfräschande ansiktsmask och energipiller får den gärna innehålla. Behövs kan jag lova!!!


Samsung vinkyl
Vinkylen har jag önskat mig av Johan för han har ingen fantasi när det gäller presenter till mig, jag är ju lite att se jag nått jag vill ha så köper jag det. Då är det kanske inte så lätt. Men han brukar till slut aldrig köpa det jag önskar mig ändå. Och jag vill absolut inte ha nå äventyr i present som liknar hans present från mig.




tisdag 28 januari 2014

Piggar upp mig med ett par nya Nike



Nu längtar jag till snön försvinner och våren. Dessa hämtade jag ut på posten härom dagen. Ett par nya Nike joggingskor. Rosa och gråa, såå snygga. Och dom väger nästan ingenting, 345 g för båda. Provade dom lite inomhus igår och dom kändes bra. Så får hoppas dom blir bra för utomhus promenader sen när det blir barmark.


Johan har också beställt ett par som inte kommit än och hoppas även att dom är bra. För jag är då nöjd!! 
Sjukstugan fortsätter här på Lustikull. Jag är fortfarande lös i magen,men mår inte illa nå mer iaf. Johan också bättre men inte bra. Albin är det inga fel på alls. Nu lär vi bli friska för det vankas 50 årsfest på lördag.........

Evita_Puff_230x124
Har även bokat biljetter till Evita, 15 Nov. 

torsdag 23 januari 2014

Ruby Zin


Måste tipsa er om ett super gott vin så nära helgen, men den måste beställas. Så kanske en annan helg. Laila Bagge har varit i farten och designat denna bag i box. Tog ett glas nu på kvällen bara för att veta om det var gott eller inte. Går ju annars på "flytande" diet just nu pga tarmfickorna som spökar igen och har haft ont i magen sen i tisdags, men nu börjar det ge sig.



Ruby Zin är ett mjukt/lent rött vin med fruktig doft och smak av plommon, mörka bär, körsbär och vanilj. Jag gillar mjuka/lena viner just nu. Passar bra med lättare rätter av kyckling, sallader och grillad fisk. Eller som sällskap som jag testade den. Men det som är bra med vinet är att den innehåller lägre haltar histamin och garvsyra. Toppen för dom som är känsliga mot rödvin. Johan smakade också och han gillade den också.



tisdag 21 januari 2014

Våffellunch



Igår testade jag att göra lchf våfflor för första gången. Och dom blev en favorit här hemma minsann. Hade gjort några våfflor och lite äggröra/bacon så man skulle kunna välja, men äggröran och baconen fick jag ta med i matdosa. Våfflorna gick åt. Super goda!!!

3-4 Våfflor:

2 ägg
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 msk fiberhusk

Nu njuter jag och Albin av våran lediga dag, får se vad den bjuder på. Pulkabacken får nog besök av oss och veckohandlas ska det göras med då kylskåpet är rätt tomt. Och annat fix som hör vardagen till.

måndag 20 januari 2014

Mysig eftermiddag



Albin blev så glad när jag berättade att vi skulle på bio, andra gången för honom. Men nu var han större och förstod mer vad det handlade om. Han var så ivrig att sätta sig så han ville inte ens handla godis och dricka. Tur jag hade med lite popcorn hemifrån. Tyckte om filmen jag med och toppen med 1 timmes filmer så mamma håller sig vaken med. Vi såg alltså " Bamse och tjuvstaden" Se den om ni har småbarn!!


Sedan fortsatte vi myset när vi kom hem, vi gjorde tacos och hjälptes åt allihopa. Även lite bubbelbad han vi med. Så lillkillen somnade gott på kvällen. Vi stora skulle också se film och som vanligt somnade jag säkert efter en halvtimme.

Nu måste jag få gnälla av mig lite, hur FAN kan man hålla på och gnälla/älta i snart 4 årstid???? Det är en människa som håller på och jag håller på och exploderar, jag kan ta mycket och samla på mig i flera år men sen brister det en vacker dag och den dagen är nära nu kan jag säga. Och sen när denna människa inte kan snacka med mig istället utan prata bakom ryggen dessutom, precis som inte jag skulle få reda på det!!! Skaffa ett liv för sjutton!!!

fredag 17 januari 2014

Längtar efter.....


Mys i fatboy/big bertha
Riktigt varmt att ligga i den.
Det jag längtar mest efter just nu är faktiskt sovmorgon längre än till 06, varje morgon väcks man kl 06 och jag är sååå trött!!! Eller så får väl jag börja gå lägga mig redan kl 21 på kvällarna. Inte för att jag är uppe länge direkt, men sov unge sov!!!!



Evita med Charlotte Perrelli kommer att sättas upp på Göta Lejon i höst. 27 sept är det premiär. Ville redan se den när den gick i Malmö men lite långt att åka. Så finns det någon där ute som också är sugen på att se den???? Kan ni väl vara snälla och hojta till, jag vill jätte gärna se den!!

onsdag 15 januari 2014

Vilken toppen dag!!!


!


Vi har haft en toppen dag med bobåkning, sparkåkning, vi var båda slut och svettiga efter massa bus i pulkabacken. Sen avslutade vi kvällen nyss med ett skönt bad. Och nu njuter jag av lite såpor på tv, passar på när Johan är på möte.

Fina buketten som mamma fick!!
Ja som sagt det är ju tulpanens dag idag och var var med i utlottningen på "Fridhems blommor" i Smedjebacken och hade turen att vinna denna fina bukett. Jag blev så glad och mamma ännu gladare när jag ringde henne. Åh tack och så neg hon i luren, haha!! Här hemma hade jag inte samma tur och få nån bukett, men han fick ta reda på avdukning/disk. Önskar er en fortsatt trevlig "Tulpan Dag" och hoppas ni har fått fina buketter idag.......

Rejäl sovmorgon och reafynd.....


Cranberry
Dessa badrums produkter och rums/tvätt/body sprayen är det enda jag fyndat på mellandags rean, bra gjort va!!! Doftar underbart och kommer från Body Shop. Och duschflaskorna är i xl storlek (750ml)

Strawberry & Pink Grapefruit
Idag sov jag och Albin till 09, fast vi hade lite diskusioner mellan 05-06. Albin ville ner och äta frukost och det ville då inte jag. Tänkte att denna gång ska du inte vinna pojk och han somnade till slut lite efter 06. Så nu äter vi frukost här och försöker vakna.


Idag har vi tänk att vara ute en del, men måste få igång pannan först (16,5 grader imorse) inne och fixa lite andra grejer. Betala en vinst på "ebay" hittade ett roligt skal till Albins surfplatta.


På söndag ska jag överraska Albin med biobesök, tror han kommer bli glad. Bamse ska vi se. Ofta till kvällssaga blir det Bamse här hemma.

söndag 12 januari 2014

Vinkväll nr 7


Lägg till bildtext
Då var det dax för årets första vinkväll och den var hemma hos Helena. Och hon bjöd på "svärmors fiskgryta" med grönsaker, räkor och hoki. Jätte gott. Och vinerna som dracks till det var ett vitt vin (Passaros) och ett rosevin (Cabris) mycket goda viner som passade bra till maten. Och till efterrätt hade hon gjort Brietårta med torkade frukter, nötter och ringlad honung. Kex och färsk frukt, mycket gott och vinet som dracks till det var vitt vin ( sankt anna) Och som sällskaps vin drack vi ett vitt vin som hette ecologica men den passar även till maten som vi åt. Alltså mycket goda viner allihopa denna gång!!!

Vingänget.
Helena, Bitte och Therese



Mycket prat, skratt under många timmar så det dracks även 2 st bonus viner som Helena bjöd på. 2 roseviner som hette "hilltop" och "kiwi cuvee" den sist nämnda tyckte jag var riktigt god. Så en mycket trevlig kväll. Och nästa gång som blir i maj kommer att vara hos Therese.

fredag 10 januari 2014

Sot, klimakterie och Londonplanering



Så här brukar det se ut för oss på dagarna, jag går och Albin cyklar. Han älskar att cykla och ta en promenad (marinad som Albin säger) Han vill inte sitta i vagnen nå mer, så den har vi sålt. Hemma vill han inte sova middag heller, i bilen kan han lura till men inte annars. Det är ju synd att missa nåt kanske....


Sotat pannan och gjort rent åt fiskarna, så nu är jag allt värd lite tulpaner. Ska bara hoppa in i duschen, ser ut som sotarn just nu. Blev sittandes framför tv och "efter tio" som handlar om klimakteriet. Rätt intressant. Tror minsann att jag kommit dit, är inte ovanligt då man fått mens i tidig ålder (fick vid 11 års ålder) och gjorde tant testet härom dagen och då fick jag resultat "tant deluxe"!! jaja, haha......


Nej nu till lite roligare, planeringen är i fullgång och vi kikar på London hotell och flyg. Hittade rätt bra erbjudande igår så nu slår vi snart till!! Åh va jag längtar......

torsdag 9 januari 2014

Mycket god skaldjurspaj!!!



Gjorde en himla god paj ikväll. Mums!!

Pajdegen får ni ta vilken ni vill men vi gör denna:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
1 ägg
1 msk fiberhusk
40 g smör 
lite salt
 Blanda allt och tryck ut den i pajformen, ställ i kylen ca 30 min och förgrädda sen i 200 grader i ca 8 minuter. Det ska helst vara en hög pajform. 

Fyllning: 
1 pujolök
 smör
2 dl creme fraiche
0,5 dl vitt torrt vin ( den hoppade jag över)
4 ägg
200 g räkor skalade
200 g kräftstjärtar 
100 g rökt lax
3 msk dill
salt och peppar

Strimla purjolök och stek den mjuk i smör. Vispa samman creme fraiche, ägg och vin om du har med det. I med purjolök. Hacka mindre bitar av räkor och kräftor om du vill och blanda ner i smeten. Skär laxen i mindre strimlor och ner i smeten med den också. I med dill och smaka av med salt och peppar. Fyll sedan pajen med smeten och in i ugnen i ca 35 minuter i 200 grader. 

Bling Bling



Äntligen har jag fixat till min nya bling bling klocka i roseguld, min julklapp till mig själv. Och den kom dan före julafton men var lite för stor, så nu är det fixat så jag kan börja använda den. Och pricken över i:et var att jag fick ett armband i roseguld i julklapp av Annelie. Så snyggt, så nöjd!!!

Klocka: Michael Kors
Armband: Snö of sweden
Fixat vinet till lördagens vinkväll, köpt rengörings grejer till akvariet. Idag blev hemmet städat imorgon får fiskarna sitt hem städat. Snart ska Albin hämtas och ikväll blir det att testa ett nytt pajrecept..............

Fast idag är det rent här hemma.......

onsdag 8 januari 2014

Granola/musli till frukosten



Igår kväll hade vi familjespa här hemma, först ut var Albin. Jag gick ju på babymassage när han var baby och det har fortsatt, han älskar det precis som jag och Johan. Mysigt!! Fick ny massageolja (Ask& Embla) i julklapp av Annelie så den testades igår. Doftade jättegott och var himla dryg. Topp betyg från spafamiljen. 
Nu ska jag kalla genom och ta fram saker jag sålt och kommer att hämtas denna vecka. Börjar bli lite vimsig av alla saker/folk haha. Men det går bra och det är så skönt att bli av med lite. Så nytt kan handlas, haha. Nej då, sparas ska det göras nu i vår och ikväll ska vi börja planera resan till LONDON!!!!


Gjorde lite granola/ musli nu på förmiddagen och den ska testas imorgon, men det doftar gott här iaf så den är nog god. 

15- 20 portioner (ca 1-2 msk per portion)
Ca värden: 2 gram kolhydrater, 3 gram protein och 10 gram fett per portion med honung
2 dl hackad mandel
2 dl hackade hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1/3 dl hela linfrön
1 tsk ekologisk vaniljpulver
1 msk kakao
3 msk kokosfett (låt det smälta till flytande konsistens)
ev 1 msk ekologisk kallrörd honung (kan uteslutas)
Blanda ihop allt och fördela på plåt. Rosta allt på 150 grader i ca 20-30 minuter (beroende på ugn, se till så det inte blir för bränt!) Rör några gånger under tiden. Förvara i tät burk!

tisdag 7 januari 2014

Tillbaka till vardagen.....



Äntligen vardag, säger jag bara. Trött på helgdagar nu. Skönt att det normalt igen. Jobb och förskola även för grabbarna.


1 månad kvar till min och Johans Stockholmshelg, längtar efter mys, sovmorgon, bara vara helg. Men nu till denna vecka och den bjuder på vinkväll  hemma hos Helena på lördag. Kanske att vi åker till "aqua nova" nån av dagarna i helgen. Och "amarone" vinet vi hade på nyår kan jag inte säga att det var nå wow moment, men vi var ju förkylda och jag kände inga smaker alls, Johan ont i halsen. Så vi lär nog testa en gång till och ge det en chans till. Men havskräftorna som vi hade som förrätt blev minsann succe!! Det måste ni prova, recept  HÄR Och pavlovan som jag gjorde till nyår blev perfekt och så jäkla gott. Den hittar ni HÄR


Idag ska vi pyssla, städa och greja lite här hemma. Albins rum är det "kaos" i!!! Och kartonger i vårat sovrum då en liten tv har fått flytta in. Och nu är det mycket reor överallt, själv har jag fyndat lite på bodyshops sida idag. Mycket bra fynd där!!

lördag 4 januari 2014

Kassler i krämig basilika & tomatsås


Dålig bild!!
Har varit dålig på att blogga på sistone, ingen inspiration och trött. Få se om det blir bättre, om det är bara denna vinter som gör att man inte har lust till nåt. Men gjorde denna maträtt på jobbet och den är sååå god, så den delar jag ut till er iaf.

500 g kassler
2 tomater
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 dl chilisås
1/2 kruka färsk basilika
1 gullök
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva kassler och lägg i en ugnsform, hacka tomaterna och lägg på kasslern.Skala och hacka lök, vitlök. Strimla basilikan. Blanda grädde, fraiche, lök, vitlök, chilisås, majonnäs och basilika i en skål och smaka av med salt och peppar. Häll allt över kasslern och sen smula över med fetaost. Ställ in i ugnen i ca 20 min eller tills det fått lite färg. Servera med vad ni vill!!! Super gott!!!



onsdag 1 januari 2014

In med lite nytt.....



En ny lampa har fått flytta in i trappen. Och den gamla hämtas idag. Skönt när man kan sälja undan så det inte blir ståendes massa saker när man inte har plats att förvara heller.


Håller på och plockar bort julen. Nu är jag så trött på tomtar. Var nyår bra, förresten?? Vi har efterrätten kvar tills idag, ingen hade ork att dekorera pavlovan igår och inte orka vi öppna champagnen heller vid tolvslaget så den flaskan följer med till Stockholm i Februari.


Även en ny tandborst mugg har fått flytta in. Och jag skulle vilja ha en till, nån som vet om det finns i nån butik här i Ludvika/ Smedjebacken?? Denna är från "kuckelikana" i Falun. Dom hade en julbutik på kupolen bara i dec.
God fortsättning gott folk!!!