torsdag 31 maj 2012

Torsdag kväll......

Åh denna vill jag se nästa vecka!!

Det är en romantisk komedi som handlar om 5 par som är på väg in i föräldraskapet. Få se om jag får nån med mig, Johan lär ju inte vara villig att följa med. Ja det visar sig.
Idag har jag och Albin haft mysdag på em, jag liggandes på golvet på kuddar och tittade på 4 avsnitt Top model. och Albin härjandes både på mig och runt mig. Full i både banan och snor, härligt små barnsliv. Man är ju aldrig ren, men jag var fin ändå tyckte Johan.
Imorgon ska det handlas, fixas och så är det ju Lets Dance Final. Då slår vi på stort och äter pizza. Väldigt onyttig vecka i matväg. Men jag har ju en extra vecka på mig att motionera bort det.


Drömmen om Italien.....

Ser det inte härligt ut??



Har en dröm att åka till Italien.Dricka rödvin, äta pizza, pasta och parmaskinka. Tänk så härligt!!
Hade tänkt att ge Johan en resa till Italien men eftersom jag var föräldraledig hade jag aldrig chans att spara och lägga undan pengar. Så då fick det bli billigare alternativ(fallskärmshopp). Men eftersom båda vill dit så får vi väl börja spara till en sån resa.
Här skulle man kasta i en peng.

Finns ju så mycket historik där med, inte bara mat.
Så nångång kommer jag att sitta i nån mysig taverna och sippa rödvin det är jag övertygad om!!! Men först blir det nog min och Malins resa till London, bara 2 år kvar till det =))

Sommarfrisyr

Albins sommarfrisyr, lika som pappa Johan.....

Herregud vilken kalufs grabben hade, så nu var det dax för frisören att ta fram verktygen. Så igår hade vi hårstudio på kvällen. Johan och Albin kom till Susanna klipp & fix. =) Såg idag att det behövs nog tas några fjun till, som vi missade igår. Inte lätt alla gånger att sitta still. Snart dax för mig också att fixa med håret. Tänkte testa den nya frisör stället Hair Fashion, som öppnar i juni. Kul med nytt ställe och iaf bra priser nu i juni.

Dagens träning avklarad, så nu kan jag slänga mig i soffan och kika på alla inspelningar. Har en hel del avsnitt att gå igenom, allt från Greys Anatomy, Rachel Zoe Project, Top Model.........
Ha en bra fortsatt Torsdag.....

onsdag 30 maj 2012

Varför är onyttig mat så gott!!!!!

Struntade i promenad ner på stan och vägningen. Tog bilen, promenaden får bli till efter Albin ätit. Han somnade i bilen hem. Men till lunch idag blev det från Sibylla ( händer väldigt sällan). Men så gott det var då, snitsare är ju favoriten. Var så hungrig så jag kunde ha ätit upp Albins mat med, haha. 

Så här känner mig med min mobil =)) Lyckats uppdatera den iaf, men på kuppen blev jag av med både foton och telefon nr. Numren får man ju tag i men inte foton =(( Hade en massa fina på Albin och ett jätte fint kort på Albin och Johan. jaja
Nu har jag iaf 2 nattskift framför mig. Och det ser ut att bli kallare väder till helgen =( Skit land med vädret. Ena helgen hett och den andra fryser man ihjäl........Och jag som såg mig själv dansandes i solskenet med min somriga maxiklänning, haha

tisdag 29 maj 2012

Nya tavlorna.....


Är så nöjd med mina fynd idag =)) Johan bara skakade på huvudet när han såg vad det var för tavlor, och då hade jag inte ens tagit upp dom från påsen. Haha 
Dom ska iaf vara i vårat nya sovrum, vilket år det blir vet jag dock inte. 

Men här kokas det saft nu iaf. Baka gjorde jag på fm. Hoppas dom blev bra, vet inte om det blev nå över till provsmakning. 
Banken och lånen har lagts om, bänkar ska hämtas. Och annat plock väntar kvällen. Känner mig dunder stressad......

måndag 28 maj 2012

Rabarbersaft

Igår fick jag massa rabarber av en vän, så imorgon ska det kokas rabarbersaft. Ska göra Leilas rabarbersaft, enkel men jätte god.

Ingredienser:

1 kg rabarber
1 1/2 liter vatten
4,5 dl strösocker
1 citron, saften

Gör så här:
Skär rabarbern i små bitar och koka den i ca 15 min. Rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
Koka upp spadet igen med sockret och citronsaften. Låt svalna.
Häll upp saften i fina flaskor =)) Späd saften efter eget tycke och smak.........

Ikeas flaskor kommer min saft att hamna i, tycker dom är fina.
Men värmen kom tillbaka......

Jennifer Lopez......


Denna låt går varm just nu, tycker den är så jäkla bra. Har gillat Jennifer Lopez i många år. Hon gör riktigt bra party låtar, enligt mig. 
Så jag är jätte sugen att gå på hennes konsert 5 nov.
Ev så har jag en tjej som är sugen att följa med, så vi ska fundrea lite i några dagar.

söndag 27 maj 2012

Mors dag......

Bubbelbad med jordgubbar och champagne.
Vackra rosor.
Ja tänk va Albin kan överraska!! Detta väntade mig när jag kom hem från jobbet ikväll, så härligt. Tyvckte annars att god frukost och pussar av Albin i morse räckte väl. Men kul med överraskningar.


Testade en ny app idag, tycker om svartvita foton. Skulle inte kunna leva utan en iphone eller annan liknande mobil. Finns så många roliga appar.

Åh vilken kväll igår med ESC. Natten innan sov jag typ 4 timmar, men hade hur trevligt som helst på våran altan efter jobbet. Med både vänner och grannar som kom förbi. Så min tråkiga dag hos tandläkarn glömde jag helt bort, tack för det!!! Och sen cykelturen till jobbet och hem så borde jag ha somnade redan vid middagen men höll ut ända till nr 13 av 42  länder i röstningen. Johan hade redan gått upp och lagt sig tidigare men jag ville absolut se färdigt!! Jo visst vaknade igen när Loreen sjöng och då förstod jag att hon vunnit. Sen var det bara att byta till sängen och sova vidare.

Sen att hon kommer till Ludvika är ju helt underbart!!  Så då ska vi dit såklart!!! Wiiieeee.......

fredag 25 maj 2012

Jogga lugnt och inspiration........



Jaaaaa, jag klarade av det. Trodde väl aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle börja jogga. Men vet ni vad??? Jag tyckte faktiskt om det!! Och det här vill jag göra iaf 1ggr/v. 
Jag började läsa Magdalena Graafs blogg för ca 6månader sen. Hon började träna då och hon lchf och skulle gå ner gravidkilon. Hon började också jogga. Så det är hon som inspirerat mig till det, iaf att testa det. 
Så varför jag skriver  om mat, motion, viktminskning och allt vad det nu är, är för att kanske nån blir inspirerad. Jag själv skulle se det som det, det gjorde jag med Magdalenas blogg, inte vara skrytsam på nå vis. Men jag tycker fan att jag varit duktig för det ÄR inte lätt alla gånger att gå ner i vikt med alla frestelser som finns där ute. Och ja jag kommer säkert att misslyckas med och  gå upp i vikt, så jag lever inte i nån bubbla. Och ja det kanske har handlat mycket om vikten men det är en stor del av mitt liv just nu, men min blogg handlar om mitt liv nu. Man kan även välja att inte läsa min blogg med. 

Ha en bra dag, det ska jag ha, puss!!!

torsdag 24 maj 2012

Vacker torsdag.....

Godmorgon världen....vilken vacker dag vi får idag med. Igår var vi till Patricia och Amanda och fikade, prata och det var så trevligt. Hon bjöd på amerikansk äppelpaj med egen touch. Hallon och hård skorpa uppepå, jätte gott. Blir att testa kesellan idag, vet inte än hur. Men något svalkande lockar mest nu. Så att jag kan svara på frågorna sen. Arla har rätt många nyheter och recept på godsaker.
Citrusglass med kvarg
Citrusglass med kvarg.

Mandelkaka med hallon och citrus
Mandelkaka med hallon och citrus.


Idag blir det en promenad in till stan, måste uppdatera Albins garderob med mer tunnare byxor och shorts, linnen. Och sen ska Johans party planeras någorlunda färdigt. Hittills är vi 17 st, några fler svar väntar vi på. Det ska bli kul.

tisdag 22 maj 2012

Vilka härliga dagar......

Fucia på stam, har alltid velat ha nån blomma på stam. Idag slog jag till.
Sen blev det nå japansk myrte i vitt och lila runt om stammen.
Lilja jag fick av min mormor när jag fyllde år.
Vacker blomma!!
Kanon väder vi har just nu, riktig varmt. Och det för med sig massa lust till allting hos mig. Jag vill grilla, plantera blommor och ha det bara gött!!Fanns så mycket fina blommor vid MM idag så jag måste nog dit och köpa mer. Gäller bara att veta vart jag ska placera dom sen. Nånting kanske på våran jätte altan, göra lite fint inför 40 årspartyt. Annars har vi ju inte mycket som blommar i våran trädgård. Eller växer överhuvudtaget, Allas rabarber är så stora, våran är minimal. Jája den kanske blir bra om 40 år,haha. I år ska jag iaf fixa till mitt land med kryddor. Vill ha alla möjliga kryddor och kanske nå jordgubbar. Men jag vet inte om man ska vänta med det, brukar det inte kunna bli kalla nätter i Juni??

måndag 21 maj 2012

Total minnesförlust.....

Trodde det inte kunde bli värre, men nu är botten nådd. Idag efter lunchen skulle jag och Albin ta en promenad ner på stan och tandläkaren. Kommer ner i garaget och upptäcker att inte den vanliga vagnen finns där, bara nya paraplyvagnen. Och jag har inte lärt mig än hur man vecklar ut den, med alla finesser och spärrar. Albin springer runt som en vilde åt alla håll och jag känner mig irriterad, ringer Johan på jobbet och frågar hur vagnen fungerar. Och skäller på han att vagnen är ju i din bil, kunde du inte ha tagit ut den imorse!! Han säger ja men " jag var väl trött imorse och tänkte inte på det. Och sen jag " och förresten skulle inte du cykla??? Jo men det gjorde jag ju, säger Johan. Och jag "vart f-n är din bil då???" Johan "ja den står ju nere på parkeringen, längre ner på gatan. Hm....och ja vem har parkerat den där???? Jo JAG!! Börjar bli riktig rädd för mig själv faktiskt, snart minns jag väl inte ens vem jag är. Haha och sen att han inte reagerar först på att han inte tog bilen på morgonen. Familjen vimsig så det bara visslar om det!! 

Ska irra vidare imorgon och leta efter Kesella Citrus i affärerna. Ska vara testpilot, men än har jag inte lyckats hitta det. Vore synd om det ej går att få tag på det här.......

Längtar till semestern!!!!





8v kvar sen är det semester, längtar längtar...... Då jag knappt rest runt i Sverige. Så är det kul att åka vart som helst. Mina somrar har för det mesta varit i Finland iaf tills jag kom i tonåren. I år kommer vi att vara i Finland och i Skåne. Kring Helsingborg/ Bjuv. Sommarstugan är ett måste, lugnt och skönt där. Sen blir det att vara hemma och kanske några dagsutflykter. Med 7 veckors ledighet hinner man med lite och behöver inte känna sig stressad, hoppas jag!!! Kommer bli en toppen semester...


Idag ska vi till tandläkaren, Albin som är allätare har fått små sår i munnen. ( ved, stenar) kan väl inte bli annat.... 
Så dom ska få titta lite hur det ser ut, och vi ska få lite tips kanske. Så det inte ska göra så ont när tänderna ska borstas.Själv ska jag till tandläkaren på fredag, bläää. Hatar att gå dit,usch.
Skönt att få sig en promenad iaf, har inte gått på flera dagar nu. Sen kan man passa på och kika affärerna med när man ändå är på stan. Och ta ut våran enorma travvinst =))

söndag 20 maj 2012

Frusen Fluffig Polkagrispaj

polk5

Receptet kommer från den härliga kokboken ”Vinterns Söta”.
Frusen fluffig polkagrispaj
Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör
Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff (det ska bli lite klumpigt, rör inte ut fluffet helt!) och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande krämoch blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
Servera såsen varm eller kall till pajen.

Kanske kan passa nu när värmen är på väg!! Jag ska då testa denna nångång i sommar............
Kommer inte ihåg om jag haft med receptet förut, minnet är som hos en guldfisk =))


Gårdagen.....

Pommes till bådas mat.
Champagne och jordgubbar så klart!!
Johans tallrik. 
Min jätte tallrik med revbesspjäll, hela 3 rader!! Herregud så mycket mat. Johan fick 1 rad av mig.
Min snygga date,puss!!

Ja kom jag hem med ny bikini???? Not  Usch va jag hatar prova bikini!!! Min kropp är då inte skapt för det, men ska göra ett nytt försök här i Ludvika. Och det finns verkligen snygga bikinis i år.

Men annars var våran kväll jätte mysig. Himla god mat, rekommenderar Broken Dreams. Vi tog förrätt med vitlöksbröd mozarella och kycklingvingar med olika dippsås. Har inte vågat ställa min på vågen!!
Åt ju jätte god middag hos svärmor i fredags med, potatisgratäng,gräddsås, kött och marängtårta, hm.....

Kvällen avslutades med bubbelbad,champagne och massage. Sen skulle vi se film men det krånglade bara. Så det fick bli bygglov som vi spelat in för längesen, och jag somnade i soffan som vanligt!! Det var våran kväll det. Nu blir det frukost och hämta hem busen. Sen får vi se om det blir trädgårdsarbete eller annat som dagen bjuder på.........

lördag 19 maj 2012

5 År

På väg till Thailand, hade varit ihop 6 mån.



Har varit det bästa 5 åren i mitt liv. Vi har gått igenom både jobbiga, lyckliga stunder. Så idag ska vi lämna Albin till farmor och farfar. Så drar vi till Borlänge för lite shopping och sen middag på Broken Dreams. 
Sen drar vi hemåt för  bubbelbad och Champagne.........Och myyyyys!!!!

...........Jag Älskar Dig........


Och givetvis jordgubbar med!!!

torsdag 17 maj 2012

Bikini jakt.....

Badsäsongen närmar sig och måste ha ny bikini, dom jag har passar sådär eller är jätte slitna. Men jag gillar inte att prova bikini, provhytterna känns hemska just vid bikini provning......Men vad ska man ha, randigt,blommigt, färgglatt????




Trekant BH - 83% Polyamid,17% Elastan
                      Hipstertrosa - 83% Polyamid,17% Elastan                                                     
         

Ja det är ju en djungel bland alla badkläder!!!!! Har ingen aning vad som kommer att hamna på min kropp i sommar. Tänkte iaf kika lite på badkläder på lördag. Vad har ni för stil ???                                                  

tisdag 15 maj 2012

Mulen tisdag.....


Spännande att testa något nytt.

Mulet ute idag så då passar vi på att testa något nytt jag och Albin. Det ska bakas matbröd, städas, tvättas och tränas så klart. Så nog har jag fullt upp fast jag är ledig, ska nog hitta på nå present till Johan med. Har han stått ut med mig i 5 år så är han värd det. Bordet bokat iaf på Broken Dreams. Sen blir det annars rätt lugnt, hem och sprätta Champagne flaskan efter middagen. Kanske lite shopping före middagen på kupolen. Kul att få klä upp sig lite med, med något nytt. Antingen nya klänningen eller nya spets tunikan.

Och Albin har sin första resa bokad med mormor & morfar, blir i midsommarveckan. Dom ska åka på kryssning till Helsingfors, blir borta 2 nätter. Åh herregud så ovant det kommer att bli, har nog bara varit borta från Albin 1 natt som mest. Går nog bra, hoppas vi.......

Ev ska jag få bli testpilot för denna nyhet, skulle vara kul.

måndag 14 maj 2012

Blåsiga Måndag.......

Favvomuggen att dricka kaffe ur. Skulle vilja ha fler Filippa K  muggar men har ju just  skåpet med 10 st Ikea muggar =(
men dom var sååå billiga.



Har beställt resesäng och paraplyvagn inför semestern, så nu är vi redo. Shoppade allt Jollyroom, hade allt till bra priser just nu. Vagnen som finns här på leksaksaffären fick vi nu till halva priset. Gäller att kolla runt.
Igår fick det bli en promenad istället för shbam, då Johan missade min shbam tid och trodde att det var kl 17 som det är på torsdagar, grrr hade väl glömt att tala om att det var kl 16!!

Har väl några + hekton kvar som jag ska försöka bli kvitt med inför onsdags vägningen, men har jobbat hårt som sjutton förra veckan, så det är väl bara att fortsätta så!! Så jag tror minsann vi går ut en sväng nu med.
Sen jobba ikväll!!

fredag 11 maj 2012

Presenter

Långt halsband från Charmology. Kul med nytt märka som jag inte hört om tidigare, finns på blomaffären i Smedjebacken.
Älskar serum.
Rosa armband, jätte fint.

Det var rena julafton idag på jobbet, fick födelsedags presenter av bästa vännen Annelie. Hon kan verkligen detta med presenter som jag gillar. Vi är lika tokiga i krämer och smycken och så har vi samma smak. Tur man har henne säger jag bara!!! Åh blev så glad över allt jag fick idag, Tack Annelie <3 
Och jag tycker att det är så kul att köpa till henne med, tror jag snart ska börja klura ut julklappar, haha!! Tokiga vi är men så roligt......

Jobbhelg igen!!

Slut på 2 dagars ledigheten och jobb igen. Haft sköna dagar och skönt nu har jag kommit igång med träning igen. Har slappat i typ 2 veckors tid nu och den syntes på vågen med +1-1,3kg. Så jag skippade vv vägningen i onsdags. Men nu är jag på G igen....Hade tänkt att cykla till jobbet på söndag men kom på att det går ju inte. Jag och Albin ska ju sova hos mamma & pappa lördag till söndag, Johan ska ha 40 årsparty med HK på lördag. Och jag jobbar lördag kväll och söndag dag då finns det ingen anledning att åka hit och dit med Albin. Johan är nog inte så sugen att hoppa upp kl 7 söndag morgon med Albin.....

Hit ska vi och äta på våran 5 årsdag.
Vi skulle ha varit till grannarna på middag nästa fredag men mannen i huset ska åka till Sydafrika och jobba 1 v.
Så då bestämde vi oss för att fira våran 5 årsdag ute eftersom den är på lördagen. Så då blir det mat här och ev bio, ska kolla vad som går i Borlänge då. Men just nu är sidan stängd för underhåll. Bara fixa barnvakt kvar.

Hittade denna snygga väska på Campadre idag, blev så sugen!! Men lite för dyr  kanske, men ska fundera ett tag och kolla över ekonomin......

torsdag 10 maj 2012

Tjejmiddag!!

Lyxig laxsallad  fick vi som huvudrätt, mums!! Så fräsch och god.



Citron- och limefromage, rabarber- och jordgubbskompott Receptbild - Allt om Mat
Citron och limefromage med jordgubbs-rabarber kompott. Godaste  jag ätit på bra länge. Mums mums!!! Testa gärna!



Tjejmiddag hos Lina igår, jag Lina och Karolina. Hur trevligt som helst och Lina hade gjort så fint. Timmarna bara flög iväg, tjålade och skrattade hela kvällen.



Även lite snacks.

Fick även vackra blommor som gick i rosa och vitt, tack tjejer!!
Ska ta och väcka Albin nu som somnade om kl 8 efter att ha tjålad sen före kl 6.

tisdag 8 maj 2012

Hipp Hipp Hurra!!!

Fika dax. Med nya kaffekopparna som hör ihop med vardags matservisen, fyndade på Ikea för 5 kr st.
En flaska champagne från mamma & pappa, även pengar från dom.
Hymanity armband som jag köpte till mig själv i födelsedags present!! Är så nöjd, bling bling!!!
Charlotte Perrelli parfym som jag önskade mig av älsklingen, happy!! Älskar doften.

Jahapp då är man 38 år då, hua vad åren går fort, dagen har varit toppen och har gått i ilfart. Snart blir det mys med tacos, bubbelbad och Champagne. Skönt, är ledig imorgon och imorgon kväll har jag efterlängtad date med brudarna Karolina och Lina. Imorgon är det Lina som står för mat och efterrätt. Spännande. Våran helg i Trollhättan gick så fort, men var hur trevlig och mysig. Träffade även Vincent som Malin är faster till. Han är 1 år äldre än Albin och han kan då verkligen underhålla. Han sjöng och spelade rock and roll för oss, med både Elvis, Kiss och Rolling Stones låtar. Vilken go rockare. Ha en bra kväll, nu ska jag umgås med familjen.......

torsdag 3 maj 2012

Oh my god!!


Herregud har ni testat denna?? doftar helt ljuvligt. Hittade på Rusta. Får nog dit och hamstra mer.
Kan man bli beroende av sköljmedel??
Blev ju mycket roligare att tvätta nu, och många maskiner blir det idag( renbäddat i alla sängar). Synd bara att jag inte får sova i min säng i natt.
Nej nu dax att städa!!



Snart helg......

Romantisk spetstunika.
Denna fick följa med hem igår från Kappahl. Nya plagg är ett måste i min garderob. Har bra gammalt skit. Så den rensas så fort jag får nytt.

Sitter med en kopp kaffe och läser mina favvo bloggar. Även en ansiktsmask har jag kletat på, blev ingen härom dagen. Kan verkligen rekommendera Bioline Primaluce Renovating Whitening Mask. Funderar på att ta ett bad och sen slänga mig i soffan och kolla på flera veckors inspelningar.


Albin är iaf på förskolan idag, skönt. Vi ska lämna honom hos farmor och farfar på em och städa av huset både jag och Johan. Slipper jag göra det själv. 
Grattis till Mi som fyller år idag.