lördag 31 mars 2012

Kladdkaka "Oreo mud cake"

Hittat en ny kommande blogg på bloggfamiljen som jag redan gillar skarpt. Fast jag kanske inte äter nå godsaker speciellt ofta eller så så gillar jag att ändå baka lite då och då. Och det finns väl andra som vill äta, funderar på denna kladdkaka till påsk eller nåt annat tillfälle. Men måste i alla fall testa. Kanske till kommande tjej/film/tacokvällen.


Botten
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 ägg
1 pkt oreo, grovhackas
Fudge
200 g vit choklad
200 g mörk choklad
100 g mjukt smör
2 dl grädde
1 påse minimarshmallows
mini oreo kakor
Smält smöret och ta av kastrullen ifrån plattan. Blanda ihop socker, kakao, vaniljsocker och mjöl och rör ner det i det smälta smöret. Rör ner ett ägg i taget. Blanda till sist ner de grovt hackade oreokakorna. Häll smeten i en smord form på ca 23 cm. Grädda i 175 gr i 15 minuter. Låt kakan svalna lite. Gör under tiden fudgeglasyren. Koka upp grädden och tag av ifrån plattan. Smält ner chokladen och rör till sist ner smöret till en jämn smet. Låt svalna lite. Lägg hälften av minimarshmallowsen på den gräddade kakan, häll över fudgen och placera ut resten av marshmallowsen på toppen. Stick ner några minioreokakor. Låt kakan stelna i kylen i ca 3 h. Den är god som den är men det passar även med en klick lättvispad grädde till.


Låter det inte gott!!

fredag 30 mars 2012

Happy fredag =)

Helgskinkan griljerad och ny laddning med soppa gjord. Brukar ta soppa till lunch rätt ofta och sen äta mer till kvällen. Enkelt och bra. Jobbhelgen här igen. Men sen blir jag ledig 2 helger på raken nästan jobbar bara fredagen på min jobbhelg nästa gång. Så då ska jag och Albin ha tacokväll/ filmkväll med några tjejer. Om det passar brudarna vill säga.



Filmen är redan fixad till det.

Whooop Whooop nu kom posten och det blev julafton för fröken Lampi, månadens Glossybox anlände idag. Happy Happy. Ha en bra helg mina vänner där ute, Kram

torsdag 29 mars 2012

Lite av varje.....

Lillplutten har nu denna vecka åkt på ögoninflamation, något nytt varje vecka i 3 veckorstid nu. Vad blir det nästa vecka tro?? Men ska inte klaga, finns dom som har det betydligt tyngre och jobbigare. Pojken som dog igår känner jag inte men har gått i samma klass som hans pappa. Livet kan få så drastiska oväntade vändningar, usch då. Sänder en extra tanke till honom och hans familj.....


Klickat hem lite till grejer idag från Campadre, dock inte till mig. Är till "födelsedagsbarnet" i April.
Igår var det ju final i Mästerkocken och jag höll på Sigrid, hon är underbar tycker jag. Måste ta och testa hennes pavlova nångång. Och idag final på Biggest Loser. Herregud vad dom brukar gå ner i vikt, knappt man känner igen dom. Spännande!! 
Nu ska jag passa på och röja lite medan plutten sover middag.

onsdag 28 mars 2012

Happy

Ja man ska ju inte hålla på och skryta om sig själv ,men jag tycker att jag har varit förbannat duktig!! Så nu är halva jobbet avklarat och jag börjar se ljuset i tunneln. Trodde att alla kilona jag skulle vilja gå ner var en omöjlighet. Men det är det inte. Visst sommaren kommer och det kanske kommer mer frestelser på vägen, men man får ta en dag i taget. Har även blivit duktig på att röra mig. Bara det är ju ett framsteg. Så det här är rätta metoden för mig, för jag vill absolut inte avstå från nått. Och ärligt talat är jag inte alls nå strikt, äter precis allt jag vill!! Även chips som är något jag älskar. Det kommer jag aldrig att sluta äta. Trillar nog över lite påskgodis snart med.........

Snart ska busen Albin hämtas och för första gången hade han blivit ledsen när Johan lämnade honom i morse. Även jag blev ledsen fast jag fick höra det efteråt, hur blödig man har blivit.......
Och frisör besöket var precis så trevligt som jag hade hoppats. 

tisdag 27 mars 2012

Egodag

Idag har dagens dater avlöst varandra, först simdate med Lina. Sen date med Patricia & Amanda. Albin fick väl i sig typ ett halv kilo sand vid lekparken, allt är ju så gott att stoppa i mun. Blää!!! Undrar hur det går förresten i hockeyn, har hänt nu 2 kvällar när Leksand ska spela att Albin kastar leksandsnappen i toan, haha!! Imorgon ska jag ha en riktig egodag, börjar med att kolla på den nya serien som börjar idag på femman, GCB. Verkar kul. Sen bär av ner på stan och en stund hos frissan, minns inte när jag klippte mig sist. Sen kika i affärer ( fick även ett jobbuppdrag nu på kvällen). Sen veckans vägning på VV. Fort dom här veckorna går. Sen ev lunch ute eller om jag cyklar hem och äter innan plutten ska hämtas på förskolan. Men det bästa med dagen kommer bli besöket hos Zynk och kanske somnar i massagestolen medan håret blir tvättat.......

måndag 26 mars 2012

Rocky Road

Efter några fadäser så kom vi iväg på cykelturen och den gick superbra, tror Albin gillade det skarpt. Allra bäst var att ta på min rygg med kalla händer....Sen var vi till Vinylverkstan och beställde kläder till Johan och Albin, få se om jag tar något senare. Klickade faktiskt hem lite mer kläder från H&M idag, blev så nöjd med paketet därifrån härom dagen så jag kunde inte låta bli att skicka efter lite till..... Blev även nöjd med klänningen från Campadre, så nu måste jag bara fixa en fest till den med, haha!! Har köpt en del träningskläder med nu. Kul med lite nytt.

Jag som älskar vit choklad har hittat rocky road recept med vit choklad:
 
 
Ljusa Rocky Road


400 g vit choklad


1 burk (397 g) kondenserad mjölk


20 g smör


1 tsk vaniljsocker (eller ½ urskrapad vaniljstång)


2½ dl mini marshmallows


2½ dl salta jordnötter


1½-2 dl salta pistagenötter


ca 15 dumlekolor


Fodra en liten långpanna med bakplåtspapper.


Smält samman choklad, smör och kondenserad mjölk i en kastrull eller över vattenbad.


Rör då och då tills det blir en jämn, slät smet. Ta av från värmen och låt det svalna lite grann. Ta undan lite av nötterna, marshmallowsen, dumle och för att strö ovan på godiset.


Dela dumlekolorna i tre-fyra bitar. Rör ner nötterna  i blandningen. Tillsätt sist dumlen och marshmallows och blanda samman allt väldigt försiktigt så det inte börjar smälta.


Häll upp i den klädda formen, strö över resterande nötter, godis. Tryck ner det lite i smeten så att det fastnar och låt stelna i kylen. Skär sedan upp i bitar. Förvara i kyl.

Imorgon hoppas jag kunna sova lite efter nattjobbet innan det blir simning med Lina, och på eftermiddagen när jag hämtat Albin från förskolan blir det playdate vid lekparken med Patricia och Amanda.

Premiär tur med cykeln


Idag ska vi ta en premiär tur med cykeln, få se hur det går. Skönt att man kan börja ta cykelturer med Albin. Blir nog en tur till smb och beställa kläder med ATV Ludvika reklam, när Johan kommit hem. Fyrhjulingsklubben som Johan är med i, Jag och Albin ska ju åka och titta på dom när dom tävlar i Säfsen helgen efter påsk. Albin tycker nog att det blir kul, han älskar fyrhjulingar.



Har äntligen kommit på temat inför en ev tjejfest, frågan är bara när jag ska försöka hinna ha den?? Måste klura lite till, skulle vara så kul med en tjejfest!! Eller så blir det till hösten. Kanske blir det nåt till Ludvikafesten, man vet aldrig.

fredag 23 mars 2012

Vår

Plockat in lite vår/påsk feeling idag. Piggar alltid upp. Så söta dom är. Kanon väder vi haft och har, hoppas den är här för att stanna.


lilla städhjälpen
Albin har varit hos farmor en stund och han mår betydligt mycket bättre idag. Sovit bra inatt med, så hoppas att det fortsätter så nu. Johan är på rommerska idag. Så vi har lite egen mys jag och Albin, med både lek och bus. Även kollat på filmen Bamse. Sen blir det tacos med egengjord krydda. Och imorgon blir det nog skaldjur. 
Senare ikväll när Albin lagt sig ska jag kika på födelsedags present till kära Annelie som fyller i April. Har lite ideer. Är alltid något jag själv skulle vilja ha,haha. Vi har samma smak så det är ju toppen. Kan inte säga mer ifall hon läser detta.

                   

torsdag 22 mars 2012

Gul i sommar



Tycker att gul är en fin färg på sommaren, så det blir att skaffa sig några gula plagg till sommaren. 
Gult piggar upp nu i sjukdomstider.
Albin är förkyld och hostig, febern har då varit borta nu sen eftermiddagen. Hoppas det fortsätter så. Och pga  hostmedicin så har han nu även fått diarre. Jiipiie yay precis som det andra inte räkte till ändå!!
Vi har jobbat i omgångar, jag fm och Johan em. 
Så ikväll får jag tv dosan ifred, vet inte riktigt vad jag ska passa på att se.........

Hade tänkt att träna med grannen Annelie idag och testa något nytt för mig, CXWorx. Tänkte köra även shbam, men fick hoppa över det. Fick iaf en 30 min promenad på jobbet. Få se om jag går på söndag när det är SUPERSÖNDAG med massa olika pass hela dagen.