måndag 19 mars 2012

Blåsiga måndag!!

Snart är helgen färdig jobbat för denna gång, em skift idag och den räknar jag till helgen. Men det var värst vad det blåser ute och nån snö flinga har hittat ner på marken.Usch inge mer snö!!
Testade limekyckling på jobbet igår och fick godkänt och här hemma testade vi kebabspett. Fick godkänt på det med men saknades lite mer smak, så dom får vi hotta upp nästa gång. Tycker att det är kul och prova nya maträtter och inte bara äta samma sak jämt. Men vissa vårdtagare tyckte dock att nästa gång jag jobbar helj kunde vi väl baka något, haha. Så det har jag lovat nu då. Har inte riktigt bestämt vad det blir, antingen smördegsbullar eller mazariner kanske.



ca 25 st


Deg
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i ca 25 mazarinformar och ställ dem i kylen. Blanda mandelmassa, socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar. Grädda i ugnen, 175 C, i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler. Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat. Går bra att frysa in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar