Ceaserdressing:
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 äggula
5 sardeller, finhackade (jag tog ansjovis)
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
ca 2 dl olja (med neutral smak)
ca 1/2 dl mjölk
1 tsk dijonsenap
2 äggula
5 sardeller, finhackade (jag tog ansjovis)
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
ca 2 dl olja (med neutral smak)
ca 1/2 dl mjölk
Blanda allt utom osten och oljan och mixa med mixerstav. Häll sedan ner oljan sakta och mixa hela tiden så såsen tjocknar. Såsen blir rätt tjock så späd med lite mjölk. Rör ner osten och rör om. (Sen körde jag några varv extra med mixern så osten finfördelades, men kör inte för länge då kan dressingen skära sig!)
Lyckades radera den andra bilden. |
Imorgon ska en ny paj testas, spännande.
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
fyllning:
4 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
ca 300 g brieost
ca 100 g salami
coctailtomater
salt & peppar
4 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
ca 300 g brieost
ca 100 g salami
coctailtomater
salt & peppar
Fyll pajskalet med hackad salami (ta en god sort med mycket smak!)
och hälften av brieosten skuren i tärningar.
Blanda ägg och gräddmjölk. Salta och peppra. Häll detta i pajskalet.
Skär skivor av den resterande osten och lägg ovanpå.
Halvera en näve coctailtomater och lägg på dem med snittytan uppåt.
In i ugnen 200 C, ca 30 min. Servera med en god sallad.
Kram till min bästa vän. Du är stark!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar