Dogajolo |
Sammanfattning:
Karaktär: Djup mörk röd färg med stråk av lila. Generös, stor kryddig doft med ton av körsbär, kaffe och vanilj
Smak: Stor, komplex modern och elegant kryddig frukt med tydlig mörk körsbärston, stråk av kaffe och en fin vaniljavrundning.
Passar till: Har inga bittertoner och är lätt att matcha till det mesta ex rätter av ljust kött, grillat, charkuterier, pasta, pizza och italienska hårdostar.
Lagring: trevlig att dricka nu, går att lagra ca 5 år och får med ålder mogna plommontoner.
Vinet är beställt på www.vinguiden.com
Här är köttet som jag är så sugen att prova på, kanska nästa helg?? Har ni nå goda recept att tipsa om så gör gärna det!!!! Älskar att prova allt möjligt.
Pulled Pork |
ca 1 kg fläskkött i bit (karré eller kotlett)
flingsalt
peppar
chilipulver
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten + 3 msk oxfond (skippa detta om ni anvnder karré)
3 dl barbequesås med rökig smak
flingsalt
peppar
chilipulver
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten + 3 msk oxfond (skippa detta om ni anvnder karré)
3 dl barbequesås med rökig smak
Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilikrydda runt om. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet. På med locket och in i ugnen 120 C i ca 5-6 h. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Låt det gå någon timme till eller två annars. Det ska vara mört!!
Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med bbqsåsen och löken till en röra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar