fredag 18 januari 2013

Dogajolo & Pulled pork

Dogajolo Rosso
Dogajolo 
Har köpt 2 flaskor av detta vin. Det är nämligen så att man kan lagra den upp till 5 år. Så den ena tar vi till middagen på hans födelsedag i mars och den andra lagrar vi. Hoppas bara inte Johan läser det här nu,( han läser aldrig min blogg annars). Spännande.Och sen ska han få en till present som jag ska skicka efter. Lite om vinet:



Sammanfattning:
Karaktär: Djup mörk röd färg med stråk av lila. Generös, stor kryddig doft med ton av körsbär, kaffe och vanilj
Smak: Stor, komplex modern och elegant kryddig frukt med tydlig mörk körsbärston, stråk av kaffe och en fin vaniljavrundning.
Passar till: Har inga bittertoner och är lätt att matcha till det mesta ex rätter av ljust kött, grillat, charkuterier, pasta, pizza och italienska hårdostar.
Lagring: trevlig att dricka nu, går att lagra ca 5 år och får med ålder mogna plommontoner. 
Vinet är beställt på www.vinguiden.com


Idag var vi uppe med tuppen igen 06.15, gäsp gäsp. Och jag som luarde till i soffan igår kväll och kunde inte somna förrän efter 01 inatt är ganska så trött!! Och jobb helgen är här. Men jobbar man med världens bästa Annelie så kommer det gå galant. Imorgon packar jag och Albin övernattnings väskan med till Smedjebacken och sover hos mormor & morfar. Johan ska angla och jag jobbar kväll, så det blir bara bökigt att väcka Albin och åka hem halv tio på kvällen. Så då sover vi där båda två och åker hem söndag em efterr jag jobbat klart.
Här är köttet som jag är så sugen att prova på, kanska nästa helg?? Har ni nå goda recept att tipsa om så gör gärna det!!!! Älskar att prova allt möjligt.

Pulled Pork


ca 1 kg fläskkött i bit (karré eller kotlett)
flingsalt
peppar
chilipulver
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten + 3 msk oxfond (skippa detta om ni anvnder karré)
3 dl barbequesås med rökig smak
Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilikrydda runt om. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet. På med locket och in i ugnen 120 C i ca 5-6 h. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Låt det gå någon timme till eller två annars. Det ska vara mört!!
Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med bbqsåsen och löken till en röra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar