tisdag 30 juli 2013

Andra semester veckan


Sjön Närsen vid Björbo
I torsdags åkte vi till sommarstugan och tog med mina föräldrar som inte har varit med dit förut. Så hela helgen har vi bara slappat, solat och badat. Hm ja jag och mamma for till Vansbro och Dala-Järna på fredagen för lite shopping. Butiken Lyko i Vansbro och Hjärtats rum i Dala-Järna. Ja kan ju säga att vi inte frös i Johans bil som inte har en fungerande ac i bilen. Mina föräldrar som annars badar bara utomlands har badat i helgen, dom tycker att det är så kallt vatten i Sverige.


Victoria Secret Body Mist ( simply breathless) blev det från Lyko. Och den doftar ljuvligt!! En potta, två ljuslyktor och två små ugnsformar med lock från Hjärtats rum. Sen igår var vi till Borlänge för att köpa en ny borrmaskin och då sprang jag på dessa bruna skor på Kupolen, så sköna. Ångrar att jag inte köpte ett par till. 70 % rabatt kostar ingenting typ,haha.


Har länge funderat på Fiskspa så vi slog till igår när vi ändå var i Borlänge. Men va det kittlades!! Hua men man vande sig efter ett tag. Det är små fiskar som naffsar bort döda hudceller, dom har inga tänder. Kul att prova på men kommer nog inte göra om det.

Glossybox Juli
Igår kom även Juli boxen från glossybox och denna gång innehöll den massa bra produkter.

1: Goldwell dualsenses color extra rich 60 sec treatment (hårkur)
2: Kevin Murphy fresh hair (torrschampo)
3: Beatybird fly high active gel (för fötter)
4: Nails inc brook street nail polish
5: Anatomicals you need a blooming shover gel

Ha det bra, här ska det fortsättas att jobba. Vi grejar med taken vid verandan och på uteplatsen på baksidan. Blir spottar i taket istället för lampor. Hej hopp!!

måndag 22 juli 2013

Första semesterveckan


Utflykt till långbryggan i Rättvik
Hej Hopp!! Har haft det hur bra som helst, vi har varit på Sollerön i 1v. Fin och stor stuga för ca 8 personer. Till helgen fick vi besök av mormor,morfar,farmor och farfar. Första dagen tog vi en tur till Orsa björnpark.

Eskimofamiljen!!
Sköna dagar med fokus på familjen, mycket bad, sol och besök här och där. Albin älskar att bada och plaska/springa i vatten och hur länge som helst.

Lagom mycket djur på björnparken.
När mormor och morfar kom på torsdagen for vi till Tomteland som bara låg 2 km bort från Sollerön. Stora dagen då Albin skulle lämna sina nappar. Vi har pratat med han om det ca 1 mån. Och han gav dom så snällt till tomten, stora killen. Trodde det skulle bli livat värre men han sa inte ett ord. Men herregud så mycket nappar överallt. Tjocka girlanger i hela taket på tomteverkstaden och så många grinande barn här och där. Stackare. 2-3 dagar frågade han efter tutten kanske ca 3 ggr om dagen och nu har han inte ens frågat efter dom. Så skönt att dom är borta och trodde att det skulle bli jobbiga dagar men inte då.

Vaska guld.

Tuppen var mindre rolig att rida, men dalahästen var kul.
På vägen hem tog vi en tur till Nusnäs och landet dalahäst. Och sen även hjultorget. Men nog är det skönt att komma hem sen, även fast man nu får tvätta berg med tvätt!!! Borta bra men hemma bäst. Denna vecka ska vi träffa Johans tjejkompisar sen tonåren med familjer, det blir kul och vi brukar ses en sväng då dom är vi deras stuga här på sommaren. Kanske en snabbis träff med Malin med som kommer och hälsar på sin pappa här i Gubbo. och hörni vilket underbart väder vi har, kanske man slipper höra massa gnäll om väder denna sommar!!! Hej Hopp

fredag 12 juli 2013

Friterad brie och hjortronsylt

SEMESTER!!!!!

Hade väl kunnat fått en bättre start på semestern än halsfluss och antibiotikakur. Men man ska inte deppa ihop. Bara stå ut några dagar sen börjar det väl bli bättre när tabletterna har fått verka.

Igår testade vi att fritera brie och det blev jätte gott, mums!! Jag är ju inte så förtjust i skalet runt brie osten men smaken på den försvann helt. Inte var det svårt heller, testa tycker jag. Gott som dessert eller bara något gott framför tv kanske. Albin tyckte att sylten var sååå god men osten gick inte hem.

Så här gjorde jag:

250 g brie
ca 0,75 dl vetemjöl
ca 1 dl ströbröd
1-2 ägg

Blanda vetemjöl och ströbröd i en skål
knäck ägget
skär brien i lagom bitar
doppa bitarna i ägget sen i mjölblandningen
upprepa en gång till
fritera sen i kastrullen med olja ca 4 cm från botten så osten täcks

servera med glass eller hjortronsylt eller med båda =)



Mina godingar
Låter Albin äta och vila på förskolan men hämtar honom något tidigare idag. Ska försöka få lite mat i mig också, men låter tabletten verka i tom mage först.


onsdag 10 juli 2013

Vår solstråle


Albin var så nöjd med sina nya badbyxor igår. Har fått ärva dom av sina tremänningar. Det är nån Mumin figur på dom. Albin behöver då inte gömma sig i vassen i år :) jag däremot får väl gömma mig och inte hittade jag nå bikinitrosor heller i garderoben. Spårlöst borta!!

Våran dag igår, på eftermiddan blev det jägarnäs badet en stund. Hann dock inte vara där länge innan molnen kom. men lite bus med änder och fika lite hann vi med. Och sen träffade vi på Louise och Casper. Så Albin fick busa och springa med han och tala om att han tyckte om Casper.


Men när det ändå blev sämre väder så tog vi tag i målar penseln istället och jag grundmålade nästan alla fönster på nedre plan. Och idag fortsätter vi måla dom vita, skönt att få gjort lite av semester måsten innan semestern. Och tydligen har det varit åska inatt och jag har då inte hört nånting, sover som en gris om nätterna. Men burr va kallt det har varit idag, sugen nästan på en bastukväll. 

tisdag 9 juli 2013

Body shop



Paket leverans från Body shop, gillar att dom har webbshop igen. Ibland dröjer det innan man kommer till butiken. Och nu hade dom även fått in lite nytt.


Beställde duschcremer till semestern. Deras produkter doftar underbart, denna gång blev det blueberry och vineyard peach. Blåbär får nog följa med till Sollerön.

Väntar på att Albin vilat färdig så ska vi packa vagnen och gå till jägarnäsbadet, skönt när badet är på gångavstånd. 

London Calling


bh "diamond pink" från röhnisch
Lite nytt till semestern, bh/sportbh från Röhnisch. Superskön och snygg!! Har haft en oförklarig svullnad och då har jag inte kunnat/velat ha bh med bågar och nu när jag kan ha så tycker jag att bh utan bågar åt alla håll är skönast. Härlig färg till sommaren.


Albin fick tag på mina solisar igår och skulle fotas så klart. Idag är vi lediga. Handla, tvätta, vattna blommor hos svärmor och sen blir det nog stranden för oss. Ond hals och huvudvärk som spökar men hoppas det ger sig och inte blir värre. Bord bokat på Akropolis på fredag, ska bli mysigt att starta semester så. Förra året gick vi på bio i Borlänge och åt på thairestaurangen.

Foto: NYHET! 

Vi presenterar stolt vår senaste Limited Edition-box: LONDON CALLING, som är hyllning till den inspirerande staden, det ständigt aktuella landet Storbritannien och det kommande barnet till prins William och Kate! Redan hälften av boxarna har redan gått åt - så beställ nu!

Boxen har en cool design med den brittiska flaggan Union Jack på, innehåller hela 8 skönhetsprodukter från brittiska varumärken och kostar 229 kr. Produkterna, som kommer i både mindre storlek och fullstorlek, är totalt värda över 800 kronor! 

Beställ den här: http://goo.gl/2npaM

Kunde inte motstå extra glossyboxen som dom släppte igår. Är en hyllning till staden och även till bebisen som prins William och Kate får. Kan fira mig själv med som ska dit nästa år med vännen Malin!! 8 st skönhetsprodukter från brittiska varumärken.

måndag 8 juli 2013

Börjar se ljusare ut

Börjar se ljuset i tunneln, bara 4 skift kvar att jobba. Och på fredag har jag och Johan en date. Minigolf och mat på Akropolis. Har inte ätit där på länge. Sen om vädret är hot hot som igår kväll så tar vi även ett kvällsdopp. Har ju inte haft tillfälle att bada än, hade behövt igår!! Inte kul att jobba när det är så varmt. Och sovrummet hett hur man än vädrar.

Thailand
Inte riktigt som Jägarnäsbadet eller knutsbotjärn. Så mysiga kvällar det var i Thailand. Men vi har fina kvällar här med!!
Nu sitter jag klistrad här och väntar på att Glossybox ska släppa en extra box denna månad, vill ha!!! Och vill hinna beställa den innan jobbet eller iaf kolla vad det är för box. Hej hopp

söndag 7 juli 2013

Trevlig grillfest


Färdig grillad spädgris
Såg allt lite läskigt ut i början, men den blev att se godare ut när den var färdig. Lite som att äta julskinka, inte den grillade känslan men jätte gott!! Och mycket annat gott till, sallader, såser....


Det blev mycket kött kvar, men tydligen hade nattsuddarna ätit upp resten =) Fick jag höra. En mycket trevlig kväll som avslutades med en cykeltur hem kring 22.30 då började Albin bli lite trött. Klart det som har sprungit och lekt i 5 timmar typ. Såg han knappt under kvällen, så mycket barn att leka med.


Vi tog varsin drink och svalkade av oss lite på baksidan. Mysig och härlig sommarkväll. Nu har grabbarna dragit till sommarstugan och som vanligt ska jag iväg och jobba. Hade gärna åkt till stugan och bada idag.

Nej nu ska jag plocka ihop lite fläderblom, ska göra fläderblomssaft till jobbet. Sista jobbveckan nu.........
Tjing Tjing

fredag 5 juli 2013

Nu ska det röjas....


Farfars uppfinning.
Albins farfar kom med en liten present igår innan dom for till sommarstugan. En röjsåg, Albin har röjt här hemma med en upphittad pinne och farfar tyckte han skulle ha en riktig röjsåg. Den var så fin så.
Idag är det sista dagen på Albins förskola, nästa vecka ska han vara på Knutsbo förskola. Hans stänger för sommarlov och då slår dom ihop flera förskolor till en. Så nya barn och nya fröknar nästa vecka. Helt nytt blir det inte en fröken från hans avd ska jobba nästa vecka och även grannen ska jobba där.

Gårdagens middag.
Tortilla bröden blev helt ok, tyckte först att dom kändes för äggiga. Men helheten blev kanon. Enkla att göra med. Tillbehören vi hade till var majs, cole slaw, rålök, tomat och bbqsås. Mums!! Fråga Johan om han tycker att jag är dryg när jag håller på som jag gör, att det ska testas alla möjliga maträtter och långkok och allt vad jag sysslar med. Men han tyckte att det var bara kul och jag skulle fortsätta som jag gör, ibland blir det dock inte bra men för det mesta så lyckas jag. Blir så mycket mat av pulled pork så vi får äta det tills det sprutar ur öronen.

torsdag 4 juli 2013

Mat i repris



Tog en dag hos mormor och morfar igår. Bara slappa, så skönt ibland att inte ha några måsten alls. Hittade även en fin fjärilslavendel på ica där som jag varit ute efter till brickbordet. Doftar så gott av lavendel. Albin kom in till mig redan 06.40 i morse men somna om till min lycka, har verkligen haft tur med sovmorgon i några veckor nu och jag känner mig piggare på kvällarna. Men nu har allergin gjort en stöt på mina ögon rejält, så det blev en apoteksvända igår. Tabletter och droppar och det känns bättre iaf. Vet ärligt inte vad jag är allergisk åt för det börjar så sent tycker jag, nån som har koll???


Så gott!!
Ikväll kör vi Pulled Pork med lchf tortillas och tillbehör. Det är så jäkla gott!! Lchf tortilla har vi inte testat än så jag hoppas dom blir bra. Vissa maträtter kan man äta om och om igen och vissa vill man aldrig äta igen. Och pulled pork går ju tydligen att köpa färdig på affären, men det är inte min grej att köpa färdig mat. Jag gillar att laga mat iaf dom flesta gångerna. Det gör inte mig något att det tar lång tid ibland att laga maten =)


 stora tortillas:
2 dl mjölk
2 ägg
50 g riven ost
2 msk fiberhusk
1,5 dl pofiber
1 tsk bakpulver
2 krm salt
olja
Sätt ugnen på 200 g.
Värm mjölken så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Ta en stor klump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm platta. Använd en skål som är ca 22-23 diameter som utskärare. Skär runt om skålen och ta bort överflödig deg.
Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
Låt svalna under bakduk sedan och fyll med favorittillbehören!

Bilderna lånade från 56kilo.
Snart helgjobb och familjegrillfest med hk-99, tydligen ska en "hel" gris grillas. Nedräkning till semestern bara 7 skift kvar.........



onsdag 3 juli 2013

Morgonmys med monster truck



Frukosten avklarad, myste en timme i sängen. Albin lekte att han var en monster truck och jag var en skrotbil som han sen åkte över eller manglade totalt!! Fick knappt luft. Kvällen hade varit toppen tyckte Albin, somnade på vägen hem i bilen. Så det blev bara flytt därifrån till sängen och blöjbyte.


Flädersaft
Nu är flädersaften färdig. Så enkelt att göra den. Glad att vi har fläderbuske i trädgården. Bara komma hit och hämta blom ifall ni är sugna på hemmagjord saft.

30 st fläderblomsklasar 3 st stora citroner 1.5 liter vatten 1.5 kg strösocker 50 g citronsyra 


1. Lägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter.
2. Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.
3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra.
4. Häll den heta vätskan över fläderblommor och citronskivor.
5. Täck med lock och låt saften stå i 3 dagar. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor.
6. Förvara i kyl. (Den kan också frysas för längre hållbarhet.)

Hjälpredan här hemma
Jag silade och hälde upp saft i flaskor och Albin diskade och härjade vid diskhon. Idag har vi ledig dag så får se vad vi hittar på. 


Favorit väninnan har släppt ett vitt vin!! Tror ni den smakar gott?? Kommer också ett rött vin senare.

tisdag 2 juli 2013

Rosens dag


Hur kunde jag som fullständigt älskar rosor glömma att köpa rosor idag när det är "rosens dag"!!!  Tur jag har en pion som fyller hela huset med väldoft. Köper nog en bukett i början på nästa vecka.

Grabbfritt här hemma en stund då dom är iväg och kollar på " monster truck" på flygfältet. Så jag frossar med "say yes to the dress". Inte Albins favorit program, inte bra sa han sist jag satte på det =) 
Hörs kanske imorgon, nu tv och smörja in fötter med självsprickor, nice? Not!!!!

måndag 1 juli 2013

"lie down chicken" och filmtips


Ja så här skulle det se ut i grillen igår kväll när vi skulle göra "beer can chicken" men det blev en "lie down chicken" istället.
Lite salt och peppar, 1 ölburk och bbqsås och på grillen ca 1 1/2 tim. Men han stöp och låg ner i stället och all öl rann ut. Man kan ju inte lyckas med allt jämt. Men vi invigde iaf nya stora grillen som Johan fick i 40 årspresent.

Men något som var bättre var kvällens film som vi såg efter maten.


Tyckte verkligen om filmen!! Se den. Det är en romantisk komedi om kärlek, vänskap och att man ska följa sina drömmar. Mycket bra.