fredag 28 februari 2014

Champagnebaren och bilfadäser





Boka in 27 Mars kl 17-20 om ni är sugna på att hänga med mig och Louise. Vi hade jätte trevligt där sist och fick smaka på 3 olika champagne. Vi unnar oss lite lyx en vanlig torsdag, igår var det allt annat än lyx här hemma. Har köpt nytt batteri då Johan trodde att det var det felet, men igår em skulle vi ta en sväng till affären. Men nej då bilen startade inte!!!Det är bland det mest irriterande jag vet, eftersom jag är så beroende av bil. Får väl börja söka jobb i Ludvika istället, grrrr
Jaja då sa jag till Albin att vi skulle cykla istället, så på med mer kläder och så drog vi iväg. Då börjar Albin gnälla att det var så kallt, nej det är det inte alls sa jag. Men sen började han gnälla att han var så trött och ville hem och sova.Kom inte ens till lorensbergaskolan så kände jag att cykelhjälmen dunkade i min rygg och Albin sov. Bara att vända cykeln hemåt utan varor. Sen kommer Johan hem från jobbet och säger att svärmor fått stopp på sin bil på lidl parkeringen, haha
Nej sprillans ny bil vill jag ha, men hade tänkt att det skulle bli i höst och inte nu i vår/sommar när det ändå är så mycket annat som ska fixas.

torsdag 27 februari 2014

Tjejmiddag och segt bredband



Tjejmiddagen var trevlig som vanligt. God mat och efterrätten var gudomlig. Och som alltid på våra träffar så blandas skratt och gråt, allvarliga samtal och även massa trams. Precis som en tjejmiddag ska vara. Hade tänkt lägga ut recept på den goda efterrätten men slår igen hela datorn då vi kört slut på bredbandet för denna månad. Segt som sirap. Tack Lina och Karolina för en energigivande kväll!!!!

tisdag 25 februari 2014

Sol och grekisk pytt i panna



Fikat/mellisen intogs ute idag på altanen i solen. Åh så härligt med sol och det var riktigt varmt med i solen. Mysigt. nu hoppas vi på sol imorgon med.

Blev en bok som jag fyndade till mig själ på bokrean idag. Katrin Zytomierskas "sött och annat gott" och Albin köpte jag 2 böcker till som han ska få i namnsdagspresent på lördag. 
Kvällens middag blev idag grekisk pytt, nått som jag inte lagat på flera år.

Grekisk pytt med kallsås
Marinad: 
1 1/2 dl olivolja
1 dl soya
1-2 vitlöksklyftor
1,5 tsk sambal oelek
1 tsk ingefära
salt och svartpeppar

Putsa köttet och skär den i mindre bitar och låt marinera i minst 5 timmar, helst över natten.

Sätt ugnen på ca 225 grader. 
Sen kan man i princip ta det grönsaker/rotsaker man vill ha med.  Vi hade några klyftor potatis (till Albin) 3 rödbetor, 1/2 spetspaprika, 2 tomater, 1 gul lök, en bit rotselleri, en bit kålrot och 2 morötter. och 200 g fetaost. man kan låta potatis/rotsaker gå i ugnen en 15 min innan man lägger på kött och tomater och fetaost om man vill eftersom dom tar lite längre tid men det hoppade jag över. Jag hade i ugnen i ca 45-50 min.

Kall sås: 
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
 1 tsk italiensk salladskrydda
1 pressad vitlöksklyfta

måndag 24 februari 2014

En toppen helg med vänner



I helgen har huset varit fullt av vänner från Göteborg. Barnen har lekt och busat från morgon till sena kvällen. Endast 4 bilder tagna i helgen, men vi har hunnit med mello, shopping (jag & Madde), bada (barnen), angla (Johan & Niklas) shoppa kamin, äta, fika, kolla på OS m.m. Vi var så trötta igår så vi la oss kring 20.30. Haha pensionärer. En mycket bra helg har vi haft med våra vänner.

Denna vecka bjuder på jobb, städning, bokrea, middag hos Lina, sväng till Borlänge och jobb igen. 

lördag 15 februari 2014

Bra slut på dagen....



Hade en toppen bra dag igår på alla sätt, fast min bil ej startade. Fick lov att ta Johans "åketråk"bil. Men idag när Johan skulle teststarta min bil så startade den igen, blir inte klok på detta. Fortsätter iaf och kör åketråken några dagar till vill inte vara med om nå överraskningar då jag inte är ledig förren fredag em, puh!! Fullt upp på jobbfronten med utb och jobb. Men får vi Göteborgsbesök nästa helg tar jag ledigt fredagen.

Grabbarna hade iaf gjort jätte mysigt när jag kom hem, tänt ljus i hela huset även ute. Fick en "alla hjärtans" present av min fina vän  Annelie igår som innehöll choklad och massageolja. Så jag fick massage av grabbarna, Albin massera fingrarna och Johan ryggen så skönt!! Bättre slut på dagen hade jag inte kunnat fått och finaste hjärtat fick vi av Albin som han gjort på förskolan. 


Big no no shopping igår, kunde ej låta bli. En vas från "Day Home" dom hade kampanj på Campadre. Hoppas den är snygg och användbar i verkligheten med ........... haha

fredag 14 februari 2014

Underbar start på Hjärtansdagen



Kan man få bättre start på dagen än sovmorgon till 08 och Albin sov till 09!! Dagen kommer bli toppen!!
Mysfrukost för mig och Albin nu, sen dax för jobb och förskola. Inget mer för våran del däremot ska en fin vän få en påse av mig istället. Vi åt lite gott igår kväll rotsaker och vitlöksfylld fläskfile.


Den goda ölen som vi drack på Scandic Anglais har vi tagit och beställt hem. Ginger Joe med ingefärs smak så gooood!!! Beställde även hem "Schlager Prosecco"  är ett måste i schlager tider eller hur?? 

Våran Alla hjärtans charmör, kallade mig nyss för bajskorv!!!

torsdag 13 februari 2014

Grattis till mina grabbar




Grattis till er på Ovedagen, Johan Ove och Albin Ove!!!Så dagen till ära fick Albin gustavskorvs smörgås som han älskar. Korven gick åt på fem röda bara smörgåsen kvar nu utan pålägg. Jag och Albin kör nog lite spa här på eftermiddagen med bad och massage. 
Imorgon är det ju "alla hjärtans dag" det har väl ingen missat. Här kommer den inte att firas nå speciellt eftersom jag jobbar imorgon em/kväll. Hela förra helgen var som "alla hjärtans dag" för oss.  Men hur firar ni??? Skulle vara kul om ni berättade lite.



onsdag 12 februari 2014

Shopping från helgen



God morgon!! Här kommer lite shopping från helgen. En ny orkide som är så vacker att titta på från Ikea fick följa med hem, även nya lampskärmar till sovrummet i ljuvligt rosa. Ska bytas nu i vår nångång och lampfötter ska även målas om tills dess. Strumpor från "salming" i härliga uppiggande färger från Barkaby Outlet. Sen klickade jag hem ansiktsmask när jag väntade på att Johan skulle sluta sitt jobb i fredags. Den ska användas en gång i veckan och den ska rengöra på djupet, tar bort pormasker, överflödigt fett. Så får man en hudguide och maskborste som var super bra. Så denna ska testas idag. Har en rabattkod dit som jag tänkte ge er och den är special15, då får ni 15 % rabatt om ni köper 8 st masker. Erbjudandet gäller till 28 februari.  Sidan hittar ni här www.maybeauty.se

måndag 10 februari 2014

Vilken helg!!



Stockholm levererade denna gång, vi är sååå nöjda med helgen. Hotellet var super bra/fräscht. Vi bodde på Kung Carl på stureplan. Och på kvällen åt vi på en italiensk kvarters krog "Due Fratelli"som vi hade bokat innan. Där chockade jag mig själv och tog kalvcarpaccio med ruccola och parmesan till förrätt. Har aldrig ätit det, men så gott!! Johan tog honungsgratinerad chevreost med rotfruktschips. Och till varmrätt tog jag pasta carbonara och Johan tog viltpasta med hjortfile. Bland det godaste vi ätit och varsitt glas rött till det. Sen blev det hotellets bar Bakfickan för en drink innan läggdax.


Efter hotellfrukosten var det dax för Johan att få sin julklapp. Han fick thaimassage på ett ställe i gamla stan som jag hade hört mycket bra om (tack för tipset Annelie) Johan var supernöjd och kan verkligen rekommendera stället. Jag stosade lite för mig själv i city och gamla stan men ångrar nu att inte jag också tog massage. Sen drog vi till China teatern. Jag säger bara herregud så bra musikalen var!!! Har ju bara varit på musikal i "tegera arena" förut och nu blev det en helt annan upplevelse på ett riktig ställe. Så proffsigt och bra gjort. Även Johan som inte är en jätte fan av musikaler tyckte att det var typ det bästa han sett. Så nu längtar jag till hösten då jag och Louise ska på musikalen "Evita". Till pausen hade vi förbokat öl och ölkorv till Johan och jag tog champagne och parmesanchips. och hör mig som gillar kändisar och kändisskvaller typ (se &hör) fick mig en dos av det hela med i musikalen var det med Siw Malmqvist, Rennie Mirro, Karl Dyall och Linus Wahlgren. Sen när vi skulle ut sprang vi på Renee Nyberg och David Hellenius. Och på vårat hotell bodde även Tomas Brolin och Patrik Sjöberg. Så denna helg energiboost från alla håll. Även lite shopping och nu kör vi med köpstopp igen. 

Nu ska jag ta igen all mys med Albin som jag missat i helgen!!!

onsdag 5 februari 2014

Förfest



Jätte trevlig kväll på "Fridhems Blommor" må jag säga!! Hävde köpstoppet i kväll och inget köpstopp i helgen heller. Nya tag nästa vecka. Vad fick följa med hem från minglet. Det man fick i godiebagen var "bottle jacket", tulpan bukett, yankee candle vaxkaka och en gästskylt. och nu fick jag reda på att jag vunnit ett pris i en tävling, wiiieee va kul!!!!

Söt bukett tulpaner
Och vad jag handlade ikväll var tunnbrödchips med nachosmak (sååå goda) en liten taklök med vas och en box som man gömmer kikkifestisen i, haha!! Många erbjudanden hade dom under kvällen , tävlingar smakprover på allt ätbart i butiken och sen fanns det även vitt vin, rödvin, iste, loka och dricka som man fick gå och ta under kvällen. Istet var super gott!! Och allt godis var också super gott!!

Chokladmousse


Paleo- mejerifri
4 dl kokosmjölk  "Santa Maria extra creamy"
2 äggulor
1 vaniljstång
100 g mörk choklad

Koka upp kokosmjölk och äggulor. Låt sjuda under omrörning i ca 10 minuter. Bryt ner chokladen i en skål och även den urgröpta vaniljstången. Häll sedan på med kokosmjölken. Låt chokladen smälta lite och vispa sedan ihop allt och häll upp i glas. Ställ kallt i minst 2 timmar.

Svängde ihop lite efterrätt till igår kväll. Gjorde chokladmousse på kokosmjölk. Ibland vill man göra lite extra en vanlig vardag. Och jobbar man kvällar, nätter och helger får man lyxa till vardagen lite. Hade vännen Lina här som försökskanin och hon godkände efterrätten.

Albin åt upp snögubbens näsa.
Idag kanske vännen Annelie kikar förbi, så då har jag haft vänner här i dagarna tre. Ikväll är det lite "förfest" på Fridhems Blommor som jag ska gå på innan nattjobb. Provsmakning, godiebag, tävlingar, erbjudande m.m. så det ska bli lite kul.


Fina Lina hade med sig en bukett med tulpaner.

tisdag 4 februari 2014

Försvinnande god mangoraja



Kommer aldrig mer köpa färdig mangorajasås, för den jag gjorde idag var bland det godaste jag ätit!!! Och så enkel att göra. Passar så bra med kyckling!!


2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
0,5 dl mango chutney
2 tsk curry
1 pressad vitlöksklyfta

Kassler och brysselkålsgratäng



Efter helgens icke lchf mat så känner mig uppblåst och mår inte alls bra. Så först ut denna vecka att testa ny maträtt blir kassler och brysselkåls gratäng som jag svängde ihop innan jobbet igår.Vi fick sällskap av Louise och hon åt av det 2 ggr så det tar jag som att det var gott. Och hur gott var brysselkål???? väldans gott!!!! Första gången jag åt brysselkål......

500 g kassler
550 g brysselkål (jag tog en påse frysta)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
3 dl grädde
1 tsk basilika (jag tog persilade och grillkrydda)
salt och peppar
2-3 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Koka brysselkålen en anvisning. Tärna kasslern och hacka löken. Stek löken i smör tills den blir mjuk, tillsätt kassler, brysselkål, tomat, kryddor och grädde. Låt koka upp och häll sedan över allt i en ugnsform. Strö över riven ost och gratinera i ca 15 minuter. Enkelt och jätte gott!!!


måndag 3 februari 2014

Välkommen Februari



Godmorgon på er!! Helgen försvann fort, trevligt 50 årsfirande i lördags och igår firade vi Albins kusin Lina som fyllt 19 år. 
Denna vecka har jag längtat efter sen i höstas, våran Stockholms helg är äntligen här. Hotell, musikal, middagar, shopping, mys, romantik, massage, cava, det ska bli en toppen helg för mig och Johan!!! Albin kommer att få det lika mysigt med farmor och farfar. Han ska även få en överraskning påse med godis, film(flygplan) och annat skoj. Så han blir nog nöjd!! Men innan helgen är här så ska det testas nya maträtter, jobbas,gå på lunchdate, gå på blomster evenemang och huset städas. Och lekas massor med Albin!!! Hoppas ni får en fin vecka...........