onsdag 26 juni 2013

Glossybox Juni

Don`t Let Anyone Ever Dull Your Sparkle!!!


Blev så överraskad av posten idag, kommer alltid ett sms från posten när glossybox är på väg men inte denna gång. Och jag blev skit nöjd denna gång med. Nu till innehållet:
1: sebastian professional volupt spray
2: figs & rouge läppcerat
3: emite make up ögonfransböjare
4: china glaze nagellack
5: loreal paris rengörings olja
Så snygga glas!!
Hade ju köpt glas och strawberry daiquiri till tjejträffen. Men det fick duga med Johan och en invigning av nya brickbordet innan läggdags igår. Trodde det skulle bli tidig läggdags igår men när vi kom upp så hade ju inte Albin somnat än. Så han skulle ju ligga inne hos oss en stund och hade då inga planer på att sova,haha. Så hon var nog 22.30 eller kanske mer när vi bar in han igen för då ville han inte var med oss nå mer. Denna unge. Men då hade jag så tur att han sov till 08.50 i morse. har inte varit nå trött på kvällarna nu när jag har haft sovmorgon hela 3 dagar nu.
Johan erbjöd sig att han skulle städa idag efter jobbet. Men vilken tur han hade att det regnade hela dagen så jag och Albin städade istället. Men då överraskade han mig istället med 20 rosa rosor. Som doftar ljuvligt där hemma.

Innemys med städ och mat idag......


Skönt med regn idag så vi får städa huset, för alla dagar det är fint eller uppehålls väder så är vi helst ute och skiter i innesysslorna. Så denna dag passar mig alldeles utmärkt. 2 nätter framför mig så det får gärna  regna imorgon med, haha. 
Hade tänkt mig kyckling idag men såg detta recept och blev sugen på revben istället. Har alltid gjort revbenen bara med grillkrydda antingen i ugn eller på grillen och ibland en glaze till. Men tror det får bli revben i gräddsås idag, mums. Passar till vädret med. Igår körde vi hemmagjorda burgare med lchf frallor som jag gjorde modell större för att passa köttfärsbiffarna och det blev sååå gott!!! Och så gjorde jag chipotlesås till, mums!! Det måste ni testa hur gott som helst.

rev2
Kan ätas så här bara.

1 kg tjocka revben
1/2 dl olja
1/2 dl soja
1 msk sirap
2 tsk malen ingefära
1 tsk salt
Malen vitpeppar
Blanda marinaden och låt revbenen dra i detta en stund så det täcks runt om. Lägg köttet i en form och ställ in i ugnen 200 grader 1 1/2 h.
rev3
Eller i gräddsås.
Ta ut köttet och låt det svalna. Skär spjällen i bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på 5 dl grädde, 1 köttbuljongtärning och en gnutta socker. Låt puttra ca 20 min och smaka av med salt och peppar. Tillsätt lite redning till önskad konsistens. Sen kör vi broccoli eller blomkål till.

Rabarbermojito Receptbild - Allt om Mat
Gjorde även rabarbersirap igår, ifall vi får till en tjejträff i sommar så ska vi  smutta på en rabarbermojito.

Rabarbersirap

250 grabarber
1 1/2 dlströsocker
1/2 dlvatten
Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut.   

tisdag 25 juni 2013

Sovmorgon, drömmar och taklampa, ja en salig blandning idag!!!!


Min myskille. Ja den större med.
Haft 2 sovmorgon nu denna vecka, så skönt!! 3 v kvar att jobba och 11 skift innan semester. Värt att vänta på mina 7 v ledigt. Och då kanske vi kan få till en tjejträff, då det blev lite klent med tjejer till denna fredag. Men eftersom dom är sommarvikarier så är det svårt att få till en date då alla kan. Få se om jag och Annelie hittar på något själva.

Drömde om "ullared" när Albin kom in och väckte mig, hade gärna drömt vidare. Längtar dit!!! Men hade glömt att föra över pengar, det får jag inte glömma när jag ska dit!!! 

En tur till tomteland blir det också på semestern och det är väl tänkt att Albin ska lämna sina nappar där, haha hur ska det gå. Vi pratar om det varje dag med honom och han talar om att av tomten får man paket. Får väl hitta på ett paket.

Åh en vän på facebook hade tagit bild på denna taklampa  och blev kär i den. Vill ha till sovrummet!!! Från ikea.
Undrar vad Johan säger om denna??? Måste till  ikea snart. Längtar tills ikea blir närmare.

Ska även skaffa margaritaglas till sommaren. 

onsdag 19 juni 2013

Varför går tiden så fort???



Våran gullunge, tycker han är den finaste/gulligaste ungen i världen. Men vem tycker inte det om sina egna ungar??? Myskillen iaf ibland och ett litet busfrö är han allt. Han ger så många skratt om dagarna även tårar och ilska med =) Gör väl inte alltid som vi säger fast han så väl vet att det han gör är feeeel. Och snappar upp ett och annat han inte alls skulle behöva snappa upp =)


Tänk att han varit så liten, vill ha tillbaka bebistiden med Albin. Tiden går alldeles för fort, härom dagen blev han 2,5 år. Känns som han snart är 25 år!!!

Färskpotatis på olika vis

Imorgon kväll blir det blåmusslor igen, tyckte om det sist och testar ett annat recept denna gång. Älskar skaldjur!! Ikväll blir det hamburgare som Albin hade önskemål om igår. Kan även tipsa om hur man piffar till färskpotatis, fast den är ju god bara kokt. Chimmichurripotatisen testade vi i helgen och ost och örtpotatisen ska göras nu i midsommar. Jätte gott till grillat!!

2 kg färskpotatis Ost- och örtbakad färskpotatis50 g långlagrad prästost, riven 25 g smör 1 dl oregano, hackad Chimmichurripotatis2 vitlöksklyftor 2 dl färska oreganoblad 1 chili 1 dl god olivolja 2 msk god rödvinsvinäger 0.5 tsk strösocker salt grovmalen svartpeppar Potatis med brynt salvia- och löksmör50 g smör 0.5 dl salvia 1 dl schalottenlök, hackad 

1. Ost- och örtbakad potatis
Lägg potatisen i en ugnsfats form, ringla lite olijolja över och salta. Baka sedan potatisen i ugnen på 225 grader tills de nästan är färdiga, känn efter med en sticka. Blanda osten tillsammans med fint skuren oregano och smör. När potatisen mjuknat, plocka ur den ur ugnen och klicka ut smöret över potatisen. Baka sedan i ugnen tills smöret har smält. 
2. Chimmichurripotatis
Koka potatisen i rikligt med saltat vatten. Hacka chili, vitlök och oregano fint. Blanda sedan med strösocker, olivolja och rödvinsvinäger. Rör runt tills sockret har löst sig. När potatisen kokat färdigt, häll av vattnet och slå chimmichurrin över potatisen och servera.

3. Potatis med brynt salvia- och löksmör
Koka potatisen i rikligt med saltat vatten. Skiva löken och hacka salvian. Bryn smöret i en stekpanna, när det börjar dofta nötter är smöret klart. Tillsätt salvia och lök till stekpannan, låt löken mjukna. När potatisen kokat färdigt, häll av vattnet, lägg potatisen i en serveringsskål och krossa den lite lätt. Slå sedan det brynta smöret över och servera.

Beställt på Hemköp.
Blåmusslor, räkor och kräftor,bröd och aioli, mums mums!!

1 kg blåmusslor
2 hackade schalottenlökar
4-6 hackade vitlöksklyftor
smör
3 dl vispgrädde
2 dl vitt torrt vin
1/2 dl hackad persilja
Skrubba musslorna, de som är söndriga slängs. De som är öppna knackar du lätt i diskbänken efter du skrubbat dem, stängs de så är det OK annars släng.
Fräs hackad lök + vitlök i smör.
Häll i vin och musslor, koka under lock i 5 min.
Ta upp musslorna och lägg upp i skål med folie över.
Häll i grädde och hackad persilja i buljongen och koka upp. Mixa buljongen med stavmixer. Häll sedan över musslorna och servera!

måndag 17 juni 2013

En present till mig

Vi var till sågmyraoutlet igår men jag hittade ingenting. Johan var den enda som handlade. Hittade söta tunikor till Göteborgstjejerna. Så nu är det bara Niklas 40 årspresent kvar att fixa och sen deras bröllopspresent. Men idag hittade jag en present till mig själv, rökfri 6 år!! är så stolt över att jag hållit det när jag inte lyckas med andra grejer, som att sluta med shopping och godisätning =)

Clean Summer Escape Eau Fraîche 60ml i gruppen Parfym / Sommarparfymer hos Lyko Hair AB (1079-100-0060)
Blev en parfym från Lyko.se

Clean Summer escape eau fraiche limited edition.
Hoppas den doftar gott!!
Ikväll ska jag till Lina på mat innan nattjobbet. Ska bli trevligt. 17 skift kvar innan semestern. Åh va jag längtar till semestern. Men ett tag kvar dit. Midsommarveckan redan här, jobb för min del hela helgen. Men lite firande blir det allt för min del ändå. Årliga gatufesten hålls på midsommardagen, det ska bli trevligt!! Även min pappa fyller den dagen men han firar jag på min rast på söndagen. 

På torsdag tänker jag fixa en datemiddag till mig och Johan. Skaldjur står på menyn. Räkor, havskräftor och blåmusslor( ett annat recept än tidigare) mums!!

måndag 10 juni 2013

En ny favorit


Hemmamys med lillkillen idag, skönt då dom var borta en natt i helgen. Förskolan har planeringsdag så jag  har tagit några timmar komp tills Johan slutar. Så inget stressande idag med lunch och vila innan lämning.
Så Albin har hjälpt till här hemma idag med blommvattning medan jag plockade in varor från mataffären och sen lagade han lunch ute till mig. Bakade även en tårta då jag tydligen fyllde år idag,haha!! Grattis mamma sa han och gav mig en förp servetter. Gulligt....


Mimi dress - Light grey-black stripes
Hade tänkt att ha denna som strandklänning men jag har redan haft denna flera gånger då den är så skön. 
Har fått en favorit bland kläder, hon heter Suzanne Nilsson. Och jag har beställt hennes kläder från Provrummet.se. Beställning nr 2 skickades i morse och den är redan på väg till mig. Beställer idag och kommer nästa dag typ. Super snabb leverans, bra om man kommer på i sista minuten att man vill ha något nytt.

Acacia dress - Black
Även denna fick komma till min garderob på första beställningen. Kan användas som underklänning el klänning.
Dagens beställning blev en långkjol och en klänning. Bor ju i klänningar och kjolar på sommaren, ja annars med förresten för det är jag liksom.
Edith dress - Grey (mauve)
Hade tänkt mig denna i svart men fanns ej i min st  så jag tog grå. Kanske till sommarens bröllop.
Det finns så mycket fint där på Provrummet så jag vill ha hur mycket som helst!!! 
Laura long skirt - Bubblegum pink
Långkjolar är så skönt att svassa runt i. Kanske till morgondagens sommaravslutning på förskolan. 
Hoppas på bra väder nu imorgon då det är avslutning på förskolan, fikakorg och sång utomhus hoppas vi på.


måndag 3 juni 2013

Glossybox Maj



Denna gång var det mycket skoj med i boxen. Något trevligt i detta sjuka hem, jag halsfluss och Albin snorig. Nog med gnäll, nu till boxen.

1: WEN cleansing conditioner
2: Dr Bronner's magin soap
3: Elizabeth Arden capslar serum
4:Color club nagellack 
5: Trind handkräm
Bonus produkt : Femme natural boost


Nu ska jag lägga mig och läsa eller se på film, passa på när Albin vilar. Vi var nämligen uppe redan före tuppen :-) kl 05.30.