torsdag 26 juli 2012

Mojito Cheesecake

Olika dekorationer på mojito cheesecake
Lägg till bildtext



ingredienser myntasirap
1,5 dl socker
1,5 dl vatten
1 vaniljstång halveras
3 kvistar färsk pepparmynta eller mynta

bas
175 g LU Domino Mint cookies
35 g smör eller margarin, smält

fyllning
3-4 gelatinblad
200 g Philadelphia cream cheese
4 oz vanilj-smaksatt kvarg eller vaniljyoghurt
2 dl vispgrädde
2 lime juice och rivet skal

för dekoration
massor av färsk mynta



instruktioner för beredning
1. Lägg alla ingredienser i en kastrull till myntasirapen. Koka upp och koka sirapen (ca 15-20 minuter). Lyft kastrullen från värmen och låt svalna något.

2. Ta bort mynta och grenar. Krossa Domino Mint pulver kex matberedare. Rör i det smälta smöret. Tryck i botten på en bakplåt i en bakform med löstagbart kant.

3. Sätt gelatinet i blöt i kallt vatten till drygt. Blanda grädde och ost och vaniljkvarg med varandra. Vispa grädden fluffigt. Blanda skummet, ost, kvarg och krydda med lime saft och rivet skal. Ta upp gelatinbladen och pressa bort överflödigt vatten och vänd ner den bland osten.

4. Häll blandningen i en tunn stråle ihop med myntasirapen och rör om hela tiden. Häll fyllningen över kakbasen och täck med aluminiumfolie.

5. Ställ  kakan i kylskåp under minst 4 timmar eller över natten. Garnera med myntablad.

Fick detta recept från mitt kusinbarn i Finland och jag har försökt med google översättning att få det rätt. Så ni får ha överseende med min dåliga översättning.

Det här ska garanterat göras i sommar hos oss. Nu ska vi ut i svampskogen. Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar