onsdag 18 juli 2012

Sommarkaka och västerbottenpaj.........


Passionfruktkaka med limegrädde och sommarfrukt

ca 12 bitar
100g vit choklad
100g smör
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 ägg
2 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
1,5 msk florsocker
1 vaniljstång, fröna
finrivet skal av 1 lime
blandad färsk frukt, ex. persika, ananas, mango, jordgubbar
Börja med att hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad (eller i mikron). Smält även smöret. Blanda socker, vetemjöl och ägg i en bunke och se till att det inte blir några klumpar. Rör i den smälta chokladen, smöret och fruktköttet från passionsfrukterna. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda kakan i mitten av ugnen i 150 grader, ca 15-20 minuter. Vispa under tiden grädden tillsammans med florsocker, vanilj och limeskal. Skär upp den avsvalnade kakan i bitar och garnera med limegrädden och den färska frukten.

Får nog bakas i sommar.....

Sitter med färg i håret och surfar runt. Och hittade denna godsak. Vi funderar på att ha en kräftskiva el liten fest för våra föräldrar under semestern, så den här ska nog bakas då. Och så klart västerbottenpaj!!!



vpaj2
Hur god som helst!!! Gjorde denna för 2 år sen.


 pajskal:
3 dl mjöl
125 g smör
1 msk kallt vatten
fyllning:
3 dl vispgrädde
3 ägg
150 g riven västerbottenost
salt & peppar
Blanda ingredienserna till pajskalet och arbeta till en deg. Tryck ut den i en pajform och låt stå i frysen 10 min. Nagga pajskalet och förgrädda ca 10 min i 225 C.
Blanda grädde, ägg och ost. Salta och peppra. Häll äggsmeten i pajskalet och grädda ca 25 min i 200 C.
När pajen svalnat så klicka på vispad creme fraiche, löjrom och finhackad rödlök om så önskas. Garanterat succé!!

oooops dax att tvätta håret!!! Hej hopp......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar