tisdag 10 juli 2012

Vild Kålpudding......

Städning med purjolök, ja allt går tydligen...............
Tänk va mycket sovmorgon kan göra, vaknade 07.15 av annat ljud än Albin. Sover med öppna fönster =)) Men känner mig piggare än jag gjort på flera dagar. Så skönt.

Hittade älgfärs i frysen, så idag blir det lyxig vild kålpudding, den måste ni testa om ni inte gjort än!!! Åt första kantarell smörgåsen igår efter jobbet, så gott. Vilken överraskning. Så idag ska nog Johan ut en sväng i skogen och leta efter mer kantareller.


Underbart god!!!

Kålpudding4 st hela fänkål, finhackade 1 st gul lök, finhackad 25 g smör 2 msk sirap 0.5 krm vitpeppar 0.5 krm salt 75 cl ströbröd 1.5 dl mjölk 2 st stora bakpotatisar, skivade 6-8 mm tjocka 15 g smör 1 st ägg 4 msk kinesisk soja 2 msk viltfond 600 g älgfärs 1 krm salt 0.5 krm vitpeppar 50 g smält smör 2 msk sirap 1 msk ekologiskt rörsocker 



1. Kålpudding
Lägg ner fänkålen i en kastrull med en msk vatten och mjuka upp fänkålen på medelhög värme.
2. När fänkålen mjuknat, häll av vätskan, tillsätt lök och smör och stek tillsammans, tillsätt efter en stund sirap, vitpeppar och salt.
3. Stek till dess att fänkålen och löken fått en ljusbrun/beige nyans.
4. Häll upp ströbröd och mjölk i en bunke och låt sälla 10 minuter.
5. Skala och skiva bakpotatisarna och lägg skivorna i ett lager på botten av en smord ugnsfast form, salta och peppra.
6. Blanda ner ägg, soja, viltfond och älgfärsen i ströbrödet och mjölken till en smet.
7. Peppra och salta. Bred smeten i ett jämt lager över potatisen och avsluta med fänkålen överst.
8. Pensla med smör, häll över sirap, strö över råsocker och avsluta med saltet.
9. Grädda i mitten av ugnen på 200˚ i 40-45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar