torsdag 26 juli 2012

Mojito Cheesecake

Olika dekorationer på mojito cheesecake
Lägg till bildtext



ingredienser myntasirap
1,5 dl socker
1,5 dl vatten
1 vaniljstång halveras
3 kvistar färsk pepparmynta eller mynta

bas
175 g LU Domino Mint cookies
35 g smör eller margarin, smält

fyllning
3-4 gelatinblad
200 g Philadelphia cream cheese
4 oz vanilj-smaksatt kvarg eller vaniljyoghurt
2 dl vispgrädde
2 lime juice och rivet skal

för dekoration
massor av färsk mynta



instruktioner för beredning
1. Lägg alla ingredienser i en kastrull till myntasirapen. Koka upp och koka sirapen (ca 15-20 minuter). Lyft kastrullen från värmen och låt svalna något.

2. Ta bort mynta och grenar. Krossa Domino Mint pulver kex matberedare. Rör i det smälta smöret. Tryck i botten på en bakplåt i en bakform med löstagbart kant.

3. Sätt gelatinet i blöt i kallt vatten till drygt. Blanda grädde och ost och vaniljkvarg med varandra. Vispa grädden fluffigt. Blanda skummet, ost, kvarg och krydda med lime saft och rivet skal. Ta upp gelatinbladen och pressa bort överflödigt vatten och vänd ner den bland osten.

4. Häll blandningen i en tunn stråle ihop med myntasirapen och rör om hela tiden. Häll fyllningen över kakbasen och täck med aluminiumfolie.

5. Ställ  kakan i kylskåp under minst 4 timmar eller över natten. Garnera med myntablad.

Fick detta recept från mitt kusinbarn i Finland och jag har försökt med google översättning att få det rätt. Så ni får ha överseende med min dåliga översättning.

Det här ska garanterat göras i sommar hos oss. Nu ska vi ut i svampskogen. Kram

onsdag 25 juli 2012

Utökat Lundmyr samlingen

810-04_drikmugg_alskling
Även en mugg då jag glömde den andra på bänken hemma.
C9001-17_Socka_beigevit2_2296.jpg
Söta sockor 
C1300-17_8901_Tshirt_jeans_bla2_CUT
Mormor shoppade åter lite åt Albin
Var tvungen att smaka Strawberry Daiquiri innan maten och den var god. Men nu vankas det grillmiddag och jag har saknat att laga mat. Fast jag gillar faktiskt att laga mat. Och att äta mat , haha. Imorgon vet jag inte vad som vi ska hitta på, trädgårds fix eller picknick kanske. Men ikväll somnar vi nog tidigt, klockan ringde 05 imorse. 

Bil,Båt Och Mojito........

Solnedgången på vägen hem igår från Åbo.
Vi hann även med ett spa besök.

Hej hopp!!! Tog semester från internet helt och hållet när vi var i Finland. Så skönt!!! Vi har åkt båt, åkt bil (130 mil bara i Finland) puh puh.....umgåtts med min släkt på pappas sida, varit på spa, konfirmation. m.m.
Så nu är det skönt att vara hemma nån dag innan nya äventyr. Så tvättmaskinen går varm, räkningarna betalda och annat fix.

Bilarna på Kids Summer plaze på båten var Albins favoriter.
Är ju helt insnöad i mojito. Så det blev en sån innan läggdax igår på båten, och himmel vad god den var. Och hade även turen att få smaka på Mojito Cheesecake i Finland på konfirmationen. Och den var gudomlig, så det blir ett måste att baka!!! Om jag bara hittar på recept , annars får jag försöka få det från Finland. Glömde givetvis fråga om det....
Andra veckan redan på semestern och är då nöjd med vädret hittills. En regndag i Finland. Dax att hänga tvätt igen......Kram

onsdag 18 juli 2012

Sommarkaka och västerbottenpaj.........


Passionfruktkaka med limegrädde och sommarfrukt

ca 12 bitar
100g vit choklad
100g smör
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 ägg
2 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
1,5 msk florsocker
1 vaniljstång, fröna
finrivet skal av 1 lime
blandad färsk frukt, ex. persika, ananas, mango, jordgubbar
Börja med att hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad (eller i mikron). Smält även smöret. Blanda socker, vetemjöl och ägg i en bunke och se till att det inte blir några klumpar. Rör i den smälta chokladen, smöret och fruktköttet från passionsfrukterna. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda kakan i mitten av ugnen i 150 grader, ca 15-20 minuter. Vispa under tiden grädden tillsammans med florsocker, vanilj och limeskal. Skär upp den avsvalnade kakan i bitar och garnera med limegrädden och den färska frukten.

Får nog bakas i sommar.....

Sitter med färg i håret och surfar runt. Och hittade denna godsak. Vi funderar på att ha en kräftskiva el liten fest för våra föräldrar under semestern, så den här ska nog bakas då. Och så klart västerbottenpaj!!!



vpaj2
Hur god som helst!!! Gjorde denna för 2 år sen.


 pajskal:
3 dl mjöl
125 g smör
1 msk kallt vatten
fyllning:
3 dl vispgrädde
3 ägg
150 g riven västerbottenost
salt & peppar
Blanda ingredienserna till pajskalet och arbeta till en deg. Tryck ut den i en pajform och låt stå i frysen 10 min. Nagga pajskalet och förgrädda ca 10 min i 225 C.
Blanda grädde, ägg och ost. Salta och peppra. Häll äggsmeten i pajskalet och grädda ca 25 min i 200 C.
När pajen svalnat så klicka på vispad creme fraiche, löjrom och finhackad rödlök om så önskas. Garanterat succé!!

oooops dax att tvätta håret!!! Hej hopp......

tisdag 17 juli 2012

Fixar vecka......

SEMESTER!!!
Känns som jag inte hinner blogga och jag verkar ha slut på ideer med om vad jag ska skriva om. Men vi håller på med målning, spackling, tvättning av kläder och sen håller vi på med en födelsedags present. Hemligt!! Men det blir nog bra, så vi gör en till oss själva med. Bärbara dvd hämtades ut idag, så nu är vi redo för bilresorna i sommar. Även den kommer att användas av mig när jag jobbar nätter, kanon slipper jag släpa med datorn. Nu är det bara ett paket till vi väntar på innan nästa resa neråt landet, men det är ju ett tag dit =)) 
Hoppas ni har en bra vecka, så hörs vi en annan dag.................. Puss & Kram




Var rädd om varandra, man vet aldrig vad som sker nästa dag!!!

söndag 15 juli 2012

Filmkväll



Fredagens fynd. 


Igår var vi hos familjen Palmqvist på middag. Hur gott som helst,grillat kött,sallad,färsk potatis i ugn och massa goda såser. Hade även städa bilarna dag igår. Och imorgon ska vi försöka oss på att måla runt dörrar och fönster. Skulle ha gjort det redan för 2 år sen när vi bytte till nytt. Bättre sent än aldrig. Är lite hemma fix nu i några dagar. Listan är lång......

Ikväll blir det ribs och film. Håller på och plöjer alla Liza Marklund filmerna. Så det blir "Den röda vargen" el "Livstid" ikväll. Var på bio och såg Ice age 4 i fredags, älskar dom filmerna!! Tyckte även att fyran var bra.

Har även fixa en grej inför sommarn som jag berättar mer om en annan gång. 





torsdag 12 juli 2012

Fläskfilesås



Tjuvstartar semestern med ett glas rött ikväll.
Fläskfilesås:



500g fläskfilé
1 ask cantadou vitlök
1 burk creme’fraiche
1 dl grädde
salt & peppar
1 gul lök
8 färska champinjoner
smör att steka i
lite soja
pasta, gärna tagliatelle för 4 pers.
Skiva fläskfilén och stek på medelhög värme, salta och peppra. Ta upp köttet. Skala och hacka löken,samt skiva champinjonerna, fräs detta och tillsätt sedan köttet. Rör ner cantadou vitlök, creḿe fraiche och grädde och lite soja låt småputtra på svag värme medans pastan kokar.
Servera med nykokt tagliatelle,nyriven parmesan och en fräsch sallad.
Ett glas rött till smakar föträffligt!!! 


Albin har precis somnat, ville absolut inte sova ikväll. Han är så enkel annars att lägga, vi bara lägger ner honom efter vi pussat och sagt gonatt. Och han brukar somna på engång, men inte ikväll. Han ville se "Sommar med Ernst", haha. Men nu så är det tyst i huset, nästan så jag somnade innan honom.
Nu är det bara 7 timmars pass att jobba imorgon och sen semester och sommarlov!!!!
Kommer att bli en toppen semester känner jag på mig, vädret vet jag dock inte hur det blir. Men skit i det, jag får vara ledig med mina favorit killar.........
Puss & kram

tisdag 10 juli 2012

Vild Kålpudding......

Städning med purjolök, ja allt går tydligen...............
Tänk va mycket sovmorgon kan göra, vaknade 07.15 av annat ljud än Albin. Sover med öppna fönster =)) Men känner mig piggare än jag gjort på flera dagar. Så skönt.

Hittade älgfärs i frysen, så idag blir det lyxig vild kålpudding, den måste ni testa om ni inte gjort än!!! Åt första kantarell smörgåsen igår efter jobbet, så gott. Vilken överraskning. Så idag ska nog Johan ut en sväng i skogen och leta efter mer kantareller.


Underbart god!!!

Kålpudding4 st hela fänkål, finhackade 1 st gul lök, finhackad 25 g smör 2 msk sirap 0.5 krm vitpeppar 0.5 krm salt 75 cl ströbröd 1.5 dl mjölk 2 st stora bakpotatisar, skivade 6-8 mm tjocka 15 g smör 1 st ägg 4 msk kinesisk soja 2 msk viltfond 600 g älgfärs 1 krm salt 0.5 krm vitpeppar 50 g smält smör 2 msk sirap 1 msk ekologiskt rörsocker 



1. Kålpudding
Lägg ner fänkålen i en kastrull med en msk vatten och mjuka upp fänkålen på medelhög värme.
2. När fänkålen mjuknat, häll av vätskan, tillsätt lök och smör och stek tillsammans, tillsätt efter en stund sirap, vitpeppar och salt.
3. Stek till dess att fänkålen och löken fått en ljusbrun/beige nyans.
4. Häll upp ströbröd och mjölk i en bunke och låt sälla 10 minuter.
5. Skala och skiva bakpotatisarna och lägg skivorna i ett lager på botten av en smord ugnsfast form, salta och peppra.
6. Blanda ner ägg, soja, viltfond och älgfärsen i ströbrödet och mjölken till en smet.
7. Peppra och salta. Bred smeten i ett jämt lager över potatisen och avsluta med fänkålen överst.
8. Pensla med smör, häll över sirap, strö över råsocker och avsluta med saltet.
9. Grädda i mitten av ugnen på 200˚ i 40-45 minuter.

måndag 9 juli 2012

Caviar naglar.....

Ciate naglar
Ser ju lite häftigt ut!!
Det här är tydligen det senaste inom nagellack. Caviar manicure är ett färgat nagellack och ett med pärlor, som man applicerar i olika lager. Det senaste från USA. Jag gillar ju nagellack fast nu är mina naglar inte i gott skick. Blir så dåliga när jag klipper naglarna istället för och fila dom. Så då får jag väl fila till dom innan jag testar detta. 

Finns i alla möjliga färger.
Dagens träning är färdig för idag, skönt när man får gjort det på morgonen redan. Går bara bättre och bättre. Tyckte att det var lite vingligt första gången. Går så bra och springa med så jag är nöjd!! Testade även att träna innan frukost idag. Det ska ju förbränna mer, men gud så hungrig jag var efter. Kanske bäst att få i sig lite iaf före.
Denna vecka ska vi försöka hitta en bra bärbar dvd till bilen, har ni tips?? Så får ni gärna hojta till!!! Sen är det en del andra förberedelser också både inför semester och annat. Nu är det bara 4 skift kvar. 

torsdag 5 juli 2012

Dagen i bilder........och veckans tips.....

Lite av blommorna som jag har i trädgården. Typ enda blommorna jag har,haha......
Vet inte vad den blå/lila blomman heter men den är otroligt vacker, nån slags blåklocka eller nåt. Sen är det nog första gången som min pion blommor, den också vacker. Synd att det bara är en blomma. Jag har inte många blommande växer som ni märker och är inte duktig i trädgården heller. Vi funderar på att planera om tomten kanske nästa år, för den är inte plan nånstans. Allting lutar =(
Albin har badat i flera omgångar idag, naken,med badkläder och med blöja och shorts =))

Vi har haft en jätte mysig dag jag och Albin, fast vi gick upp tidigt!! Men nu börjar han bli både trött och grinig.  Har varit ute sen halv tio tror jag. Börjar bli trött jag med.
Johan är ute på fiske i några timmar, blev inget igår. Regnade så han tog garage dag igår och fiske idag.  Skönt att han tar sig lite egentid också, känns som jag har ränt på sistone. Ikväll blir det grillning och sitta ute och äta hoppas jag, fast solen försvunnit. Men det är väl varmt iaf. Testar nog gåbandet imorgon, har redan gått 8,5 km idag, så det är bara Albin än så länge som stått och dansat på bandet!! Och han verkade nöjd.


Testade Moroccanoil i håret igår, blev nog såld på den. Kändes jätte skön i håret och behövs inte mycket heller. Det är en vårdande oljebehandling för alla hårtyper. Så det får bli veckans tips från mig.

Moroccanoil i gruppen Varumärken / Moroccanoil hos Lyko Hair AB (21-300r)
Toppen för håret!! Veckans tips!!

Full rulle igår.....

Härligt idag ska vi hämta Attract löpbandet, tur för nu har jag skitit i all träning och vågen visar även +. Inte bra. Men det sidu ska vi ändra på!!! 
Igår kom paketet från Campadre iaf och bikinin satt väl iaf bättre än dom jag provat i affärerna, så den behåller. Och springer lite på löpbandet så kanske den sitter ännu bättre.
Igår var det full rulle här hemma med: städning, bakning, tvättning, matlagning, glödlamps byte,renbäddning, lekar,dusch,promenad och en film hann vi med innan sovning. Så längre sovmorgon än till 05.30 hade ju varit skönt idag. Så idag ska vi nog försöka vara ute mer, stackars Albin fick tröka här inne nästan hela dagen. Så en promenad och lekparken står nog på tur. 

onsdag 4 juli 2012

Juni månadens Glossybox

Lovely!!

Riktigt nöjd med Juni boxen, maj månads box var jag totalt missnöjd med. Men den här kommer jag nog använda allt. 


Dessa är produkter var det i boxen:
1. Murad Primer
2.Depend ögonfransfärgning
3.Anatomicals läppglans med spf
4.Odd Molly Ansikts solcreme
5. Moroccanoil
6. Femme natural boost
Allt detta för 139 kr och värdet var ca 400 kr. I like it. Valuta för pengarna!!! Detta är lyx för mig. 

Nej nu får det bli kaffekopp nr 6 och sen hoppas jag på lite energi till dagens städning =))

Tjejkväll i Snöån....

Lina hade gjort så fint med lite små plock!! Grönsaksstavar och dip.  Tunnbrödrullar.

Kvällens värdinna.

Blev en cykeltur till Snöån igår kväll, för lite tjejsnack och vin. Vi drack dock bara en flaska och tur var det för Albin bestämde sig för att kliva upp samma tid som dagis morgonen tidigare i veckan alltså kl 06. Yeah!! Lovely =)) Det var skönt att få snacka lite girlstuff...... Så ikväll är det Johans tur för lite egentid, så han drar och fiskar.
Idag var det tänkt att bli städning här och putsning av fönsterna. Städning blir det nog iaf, Albin hade ner en vas i sovrummet och den gick givetvis i tusen bitar. Så lika bra att dammsuga överalt då. Kanske en promenad också. Kolla ifall bikini paketet som varit på vift ev finns på coop Ludvika gård  även fast jag inte fått avi. Tråkigt när det ska krångla när man beställer saker på nätet. Imorgon ska vi hämta löpbandet. Den var också på vift litegrann. Tur jag har med paketet nu känner jag. 

Hej hopp dax för kaffekopp nr 5.

söndag 1 juli 2012

Odd Molly

Odd Molly Body Paket i gruppen Varumärken / CCS / Odd Molly hos Lyko Hair AB (130-226)
Glittrande body lotion och duschcreme
Odd Molly Bath & Body Oil i gruppen Varumärken / CCS / Odd Molly hos Lyko Hair AB (130-127)
Kroppsolja/massageolja
Har fyndat lite på Lyko.se. Blev Odd Molly produkter till semestern. Har jag inte råd med kläder får det bli krämer istället. Dom doftar underbart. Blir nog nöjd med dessa.

Vi har nyss tagit en liten promenad och nu väntas lunch. Får se vad resten av dagen erbjuder. Ikväll blir det iaf taco och film. Och det lutar nog åt att jag får ge Johan lite massage, han har rätt ont idag........