Är en riktig hejare på revbensspjäll (enligt mig själv iaf) både på att äta och tillaga. Tycker att det är sååå gott. Brukar ha egen gjord bbq-sås till det, yummi. Kokar även spjällen 30-40 minuter så dom blir riktig möra. Många som inte gillar revben har jag hört, men det gör vi!!
Så på fredag är det dags för revben igen.
Hittade ett recept i tidningen buffe, som jag blev lite nyfiken på.
Ingredienser
- ca 2 kg spareribs (tunna revbensspjäll)
- 1 1/2 msk salt
- ca 7 1/2 dl barbequesås (se länk nedan)
- ca 2 1/2 dl vatten
- rivet skal av 1 apelsin (väl rengjort)
- ev ca 1 1/2 tsk chiliflakes
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg spare ribs i en långpanna med köttsidan uppåt. Strö över saltet.
- Täck köttet med barbecuesås, se receptetBarbecuesås. Häll över vattnet.
- Täck formen väl med aluminiumfolie. Ugnsstek i 1 1/2 timme.
- Ta bort folien och låt stå i ytterligare ca 30 minuter. När spjällen fått fin färg och köttet lossnar lätt från benen är de klara.
- Skär upp och lägg på serveringsfat. Riv över apelsinskalet och ev chiliflakes för den som vill ha lite hetta
Barbecuesås:
Ingredienser
- 2 rödlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 4 1/2 cm ingefära
- 1 msk olivolja
- 1 dl mörkt muscovadosocker
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl färskpressad apelsinjuice
- 2 msk sherry eller rödvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk worcestersås
- 400 ml passerade tomater
Gör så här
- Skala och finhacka rödlök, vitlök och ingefära.
- Fräs rödlöken glansig i olja i en stekpanna. Rör ner sockret. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter.
- Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater. Låt småkoka 30 minuter. Rör ibland.
- Ta från värmen och mixa såsen slät med stavmixer. Förvara kallt.
- Använd gärna barbecuesåsen till Spare ribs El Bulli-style.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar