tisdag 24 april 2012

Revbensspjäll

Spare ribs El Bulli-style

Är en riktig hejare på revbensspjäll (enligt mig själv iaf) både på att äta och tillaga. Tycker att det är sååå gott. Brukar ha egen gjord bbq-sås till det, yummi. Kokar även spjällen 30-40 minuter så dom blir riktig möra. Många som inte gillar revben har jag hört, men det gör vi!!
Så på fredag är det dags för revben igen.

Hittade ett recept i tidningen buffe, som jag blev lite nyfiken på.

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg spare ribs i en långpanna med köttsidan uppåt. Strö över saltet.
  3. Täck köttet med barbecuesås, se receptetBarbecuesås. Häll över vattnet.
  4. Täck formen väl med aluminiumfolie. Ugnsstek i 1 1/2 timme.
  5. Ta bort folien och låt stå i ytterligare ca 30 minuter. När spjällen fått fin färg och köttet lossnar lätt från benen är de klara.
  6. Skär upp och lägg på serveringsfat. Riv över apelsinskalet och ev chiliflakes för den som vill ha lite hetta
Barbecuesås:

Ingredienser

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlök, vitlök och ingefära.
  2. Fräs rödlöken glansig i olja i en stekpanna. Rör ner sockret. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter.
  3. Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater. Låt småkoka 30 minuter. Rör ibland.
  4. Ta från värmen och mixa såsen slät med stavmixer. Förvara kallt.
  5. Använd gärna barbecuesåsen till Spare ribs El Bulli-style.
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar