måndag 30 april 2012

Lugn och Fin!!

Snygga detaljer på nya skorna.
Dom är så sköna på. Nya favoriterna!!

Albin snorig och hostig, så hemma dag för honom. Mormor och morfar rycker in ett par timmar. Då Johan jobbar till kl 15 och jag börjar kl 13. Sen ska vi ha kvällsmys när jag kommer hem. Har fixat lite plock till kvällen. Som ostar, vindruvor, kex och kryddiga korvar. Jag tycker att det är så gott med plock, snart dax för tapas tycker. Stressade runt på affären och när vi är färdiga och ska gå till kassan, VAD??? FATTAS DÅ??? Jo PLÅNBOKEN!!! Grrrrr lämna vagnen och bara åka hem och hämta plånboken. Stress Stress

Lugn och fin som en vän sa. Ska ta djupa andetag, puh. Dagen blir nog bra. Men ingen brasa för oss, är inte så intresserad av det. 

Men det är ju ingen vanlig dag för det är ju bästa Annelies födelsedag!!! Hipp Hipp Hurraa!!! Firade av henne igår med sång och paket. Hon fick en egen komponerad glossybox med smått & gott. 

Trevlig Valborg till er alla!!

fredag 27 april 2012

Rasberry Mojito!!

Kvällens drink!!
Rasberry Mojito!!

Gott med en drink efter en heldag på kupolen, blev lite handlat iaf. Ett par skor, en klänning, varsin träningströja till mig och Johan och 2 andra toppar till mig. Träningströjan ska på imorgon när jag ska cykla till jobbet och hem sen igen, så bra väder tack!!! Men ska cykla i vilket fall och Johan tog sig en timmes promenad igår. Och ska fortsätta med det, hoppas jag. Iaf någon gång i veckan. 

Gillar man Mojito, så tycker jag absolut att ni ska testa denna.  Jag tycker den får godkänt.  Svensk vodka brukar göra bra sprit.

Ha en fortsatt bra kväll där ute!! Puss på er =))

torsdag 26 april 2012

Älskling,du har blivit en tjockis!!

Nu har jag varit ute i regnet och gått till stan och hem igen. Förbannad över min Iphone som krånglar lite då och då. Men nu funkar den igen. Men då började jag irritera mig på Johan. Haha... Jag tror för sjutton att jag ska anmäla han till programmat på tv 3. Inte för att han blivit tjockis utan för att han ska börja röra sig mer. Så då kan jag bli hans coach. För nu har han sagt hur längesen som helst att han ska börja träna, cykla till jobbet m.m.
Och har han gjort det?? Nej senast igår kväll sa han att han skulle cykla till jobbet. Så nu är jag förbannad, tänker stå som en militär polis när han kommer hem från jobbet. För nu ska han inte komma undan, minst 1 timmes träning av något slag ska han göra!!!!!



Han får bli hur förbannad han vill att jag skriver om det, bara det händer något!!

onsdag 25 april 2012

Hej Hopp!!


Solen skiner och humöret är på topp!! Något trött kanske men  vad gör det. Igår tog jag 1 timmes promenad och en cykel tur till förskolan för att bli av med + hekton från helgen, haha. Idag städas det för att få lite - hekton på dagens VV vägning. Toppen!! Tjoohoo!!

På fredag blir det shoppingdag med jobbet, heldag på kupolen. 
Skulle behöva köpa en massa kläder till mig själv, insåg i fredags innan utgång att jag hade typ nada i garderoben!!! Inte kul alls. Klänningar och toppar till lite finare tillfällen saknas, vardagskläder har jag dock lite iaf. Så jag hoppas att jag kommer hem med lite kassar till mig.

Nej nu måste jag svabba vidare, har en del ärenden på stan innan vägningen.
Hej hopp!!

tisdag 24 april 2012

Revbensspjäll

Spare ribs El Bulli-style

Är en riktig hejare på revbensspjäll (enligt mig själv iaf) både på att äta och tillaga. Tycker att det är sååå gott. Brukar ha egen gjord bbq-sås till det, yummi. Kokar även spjällen 30-40 minuter så dom blir riktig möra. Många som inte gillar revben har jag hört, men det gör vi!!
Så på fredag är det dags för revben igen.

Hittade ett recept i tidningen buffe, som jag blev lite nyfiken på.

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg spare ribs i en långpanna med köttsidan uppåt. Strö över saltet.
  3. Täck köttet med barbecuesås, se receptetBarbecuesås. Häll över vattnet.
  4. Täck formen väl med aluminiumfolie. Ugnsstek i 1 1/2 timme.
  5. Ta bort folien och låt stå i ytterligare ca 30 minuter. När spjällen fått fin färg och köttet lossnar lätt från benen är de klara.
  6. Skär upp och lägg på serveringsfat. Riv över apelsinskalet och ev chiliflakes för den som vill ha lite hetta
Barbecuesås:

Ingredienser

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlök, vitlök och ingefära.
  2. Fräs rödlöken glansig i olja i en stekpanna. Rör ner sockret. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter.
  3. Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater. Låt småkoka 30 minuter. Rör ibland.
  4. Ta från värmen och mixa såsen slät med stavmixer. Förvara kallt.
  5. Använd gärna barbecuesåsen till Spare ribs El Bulli-style.
 




måndag 23 april 2012

Kvällens middag & film

Ugnsrostade rotfrukter, med bla rödbeta ska testas idag.



och lax till




fetaostsås , yummi!!

Så ser kvällen middag ut idag. Kul att testa rödbetor i ugn, då jag annars inte gillar rödbetor. Iaf inte inlagda på burk.
Testade rödbetor när jag var i Färna och dom var jätte goda.


The Decoy Bride (2011)                        
Another Happy Day (2011)

Nån som sett dessa 2 filmer?? Något att se?? Kanske att se i natt på jobbet eller imorgon om jag inte lyckas sova efter nattskiftet. Har ju haft det problemet nu vid 2 tillfällen.

New Year's Eve (2011)
Jag och grannen Helena var på denna på bio,men jag måste nog se den en gång till. Tyckte den var bra!!

söndag 22 april 2012

Björk & Berries

WILD STRAWBERRY BODY LOTION 250ml

RASPBERRY BLOSSOM SHOWER 200ml

Dessa härliga produkter kommer från Björk & Berries och doftar helt ljuvligt!! Finns i alla möjliga dofter: Wild strawberry, Lingonberry rose, Honey vanilla, Blueberry lavender m.m. Klickade nyss hem till kommande födelsedag i maj. Någon lycklig kommer att få dessa 2 produkter.

Trädgårds arbete och annat har vi hållit på med idag. Ska om någon timme på ett sh`bam pass, var längesen nu så det ska bli skoj!! Tydligen lite nya steg också. Sen blir det väl grillning ikväll. 

Var ut med 2 jobbarkompisar i fredags, så vi var på Piren och åt tacobuffe. Det var gott. Och vi hade hur roligt som helst,mycket tok och skratt blev det under kvällen kan jag lova!! Vännen Patsy var ute med så hon hakade på oss. Hade en toppen kväll!!



tisdag 17 april 2012

Doktor Fiskbehandling


Undrar hur det känns att få en sån här fotbehandling???
Finns i Borlänge, en arbetskompis hade köpt en sån present till en bekant. Jag blev hur sugen som helst att testa. Nån som testat detta??

Grattis Albin 16 månader!!



Hittade snackspåsen i skötväskan, gott!!
Inte lätt att fota killen nuförtiden, mycket spring i benen.

Idag  blir Albin 16 månader, hua va fort tiden går. Snön ligger på backen och man har då ingen lust att gå ut. Så idag får det allt bli en innedag. Tvätt ska tvättas, vikas och bäras upp. Jippiee =(
Men inte deppa nu, vi ska iaf baka idag:


Oooey gooey brownies

Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad
150g grovt hackade Marshmallows
1 burk Dulce de Leche*
Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde
Gör så härSmält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
* Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas.
Receptet är från Kalasgott.
Ser dom inte goda ut!!

Så nu lär vi iväg och handla, är det nån som är sugna på dessa godbitar om nån timme får ni gärna komma på kaffe& godbit!! 

måndag 16 april 2012

Snart 5 år ihop



Snart har jag och Johan varit ihop i 5 år, herregud så fort det gått. 19 Maj är våran dag. Funderar lite vad man ska hitta på då. Antingen lugn hemma kväll med god mat och mys?? Eller en kväll ute med middag?? Vad brukar ni hitta på?? Eller är det bara en vanlig dag för er?? Vet att ni aldrig kommenterar, men kom gärna med tips!! Kul att höra vad ni andra gör.

April April






Men herregud vilket skit väder, har då ingen lust att sätta min fot utanför hemmets dörr!!! Men måste tyvärr jobba eftermiddags skift idag, ångrar starkt att jag inte tog semester idag också. Grrrr. Blir det likadant imorgon blir vi då inne hela dagen jag och Albin, hua. Då bakar vi nog matbröd och myser. Skönt att ha gubben hemma igen, men jag unnade verkligen honom denna helg med grabbarna. Det var han värd!!

Väntar in lite paket från Campadre denna vecka, spännande fast dom inte är till mig. Hittade en snygg klänning där idag, men tyvärr fanns den bara i st 44. Tror jag blivit shopping galen. Syns på kontot med!! Det var nog inte så bra att börja jobba heltid, haha.


Tyckte klänningen hade fint mönster.
 

fredag 13 april 2012

God kväll!!

Hemma igen och nu ledig igen i 2 dagar, så skönt. Albin vaken bilfärden hem, men somnade rätt fort igen hemma. Flinade lite när jag la honom i sängen och sa god natt. Vilken gullunge man har, hoppas han sover iaf till sju imorgon bitti. Imorse slog han upp sina blå redan halv sju, gäsp gäsp!!



Idag åt vi en väldigt fräsch och god sallad på jobbet, liknade ceacarsallad en aning. Kycklingen blev jätte saftig. Testa gärna, det här blev en favorit för både mig och Annelie.

Kycklingsallad med rosepeppardressing  4 pers:

500 g kycklingfile
2 msk soya
1 msk ketchup
2 msk rapsolja

Sallad:
1 isbergssallad
1 påse blandsallad ( babyspenat, machesallad eller annat)
3 tomater
1 paprika
1 rödlök

Dressing:
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 tsk rosepeppar
1 tsk fransk senap
1 tsk konc kycklingfond
salt

Att äta till:
4 skivor vitt bröd
vitlök
persilja

1. Lägg kycklingen i en ugnsform, blanda soya, ketchup och olja och pensla kycklingfileerna. Stek i 175 C i ca 25 min. Det färdiga köttet delas i mindre bitar.
2. Blanda dressingen och salta lätt. Skär matbrödet i små tärningar och stek i lite olja, vitlök och persilja i stekpanna. Går bra med lite vitlökspulver med.
3: Skär ner ingredienserna till salladen i mindre bitar. Blanda och lägg som grund. Fortsätt med kycklingbitar.  Toppa med brödbitarna. Dressingen kan kan antingen ringlas över salladen redan nu eller sedan på tallriken.

Ska nog kika på nya serien, New Girl innan jag tar och lägger mig. Ha en fortsatt bra kväll.......

Friday!!


Är så sugen på det här armbandet, finns på campadre nu för 199 :- istället för 699:-
Om den finns kvar imorgon bitti slår jag nog till. Tycket att dom är så fina.
Har en vit från samma märke, Humanity. Med min tur har den säkert tagit slut.

Bara Albin vaknar från sin tupplur och har ätit så drar vi till jobb och Albin blir så länge hos mormor & morfar. Får dom busa lite och tjåla för det gör Albin hela tiden!! Men man fattar inte ett ord, det var en kille på förskolan som hade sagt till fröken att Albin nog pratar engelska, haha. 

Hade en mysigt kväll med Annelie & Lina igår, dock saknades Karolina. Som är hos sin älskling i Lappland. Får ta en till date när hon kommer hemåt.

Undrar hur grabbarna har det i Säfsen då? har inte hört något mer än god natt på sms inatt och då hade jag sovit en timme redan.
Längtar ner till Malin, jag och Albin tar oss en tripp till Trollhättan om 3 veckor. Ska bli så kul att komma dit. 1 år sen sist tror jag vi var där. Tiden går så fort. Johan släpper av oss där och kör vidare till skåne  och Niklas. Sen drar dom till Tyskland, är ju 2 fester på G för herr Eriksson.
Ha en bra fredag!!


torsdag 12 april 2012

Happy!!

Spelet "inte ens nära" har jag vunnit idag på bloggfamiljen.
Åh det kommer att bli så bra på våran Finlandsresan i sommar.
Har vi något att göra alla timmar vi ska tillbringa i bilen.


 Har även vinkat av grabbarna som drog iväg till Säfsen och ATV SM. Hoppas på att det blir bra väder nu bara.


 
Hann även ta en snabb egentidsshopping på kappahl idag, dom hade klubbdag och 30 %.
Så set med pyjamas i större storlek och en onepiece. Snart dax att kolla över filmen vi ev ska se ikväll, så att den är ok. Dusch och hacka grönsaker står sedan på tur. Sen vänta in brudarna......

onsdag 11 april 2012

Regnig onsdag!!

Hade tänkt att vi skulle gå ner på vv idag, men vet ärligt talat inte hur vi gör. Usch för regnväder iaf om man ska vistas i det. Annars kan jag tycka att det är mysigt ibland. Dagens vägning kommer att visa antingen en stå stilla vikt eller 0,5 +. Tog en paus från vv i påsk, enligt vv appen så har jag gått ner för mycket på för kort tid. Måste prata med Konsulenten idag för hon har inte sagt något om det. Igår hade Johan ärenden till Borlänge så vi åkte dit allihopa för lite shopping. Fyllde på Albins sko förråd till sommaren och fick även 2 keps.Och ett traktorset. Jag köpte mig ett par nya ballerinaskor och blomkrukor. Nu har Albin lite påsklov från förskolan och jag jobbar bara fredag. Så det blir en mysig vecka för oss.
Nya ballerinskor till skosamlingen, men jag var duktig och kastade 4 par skor härom dagen.
Köra bil var hur kul som helst enligt Albin.
Tennisskor, fotbollstema.
Sandaler även dom fotbollstema.

torsdag 5 april 2012

Tidig uppgång och påskfina naglar

Ja jag blir inte förvånad :)) men fick mig ett gott skratt idag när Johan kom hem. Albin hade grinat till inatt (brukar göra det ifall han tappar nappen) och Johan far upp och tänker att åh vi måste till dagis. River upp Albin ur sängen som verkar oerhört trött denna morgon tänker Johan. Klär på honom och sig själv, går ner och tycker att det var värst vad mörkt det är idag då. Tittar även ut och tyckter att det var då bra kvalité på solcellslamporna han köpt för flera år sen, lyser så många timmar tänker han. Sätter på Albin ytterkläder och sig själv, men har ändå nån konstig känsla över det hela och tänker att han ska nog titta vad klockan är. Ja va tror ni klockan är??? Jo 00.30!! Tacka fasiken att Albin är trött!! Måste ha undrat vad pappa gör, haha. Så det var bara för grabbarna att gå upp igen och klä av sig och somna om. Ja Johan han kan han. Har gjort naglarna fina till påsk med ett gult lack. Mellow Yellow från isadora. Har fått låna det, men jag tänker köpa mig den färgen. Kommer att passa mig utmärkt nu i sommar med mina gula kläder. Nu ska jag dyka ner i smågodis påsen, ha en bra helg gott folk!!

Happy Easter



Välkommen skärtorsdag. Har en natt kvar sen tar jag påskledigt. Jobbar dock annandagpåsk. Nyss hemkommen från jobb och tandläkare, hatar att gå till tandläkaren. Är livrädd, hua!! Men överlevde denna gången ialla fall, ska dit nästa månad igen. Bad att dom skulle göra annat än det jag egentligen skulle dit och göra idag. Det andra tar vi sen, har ändå inte besvär av det.
På eftermiddag efter jag hämtat Albin kommer mormor & morfar med påskägg till Albin.

Gjorde smördegsbullar igår och om ni testar att göra nångång så kan jag tipsa om att dom äts med fördel nygräddade. Johan fick ta med sig dom till jobbet idag, dom kan frossa på dom där. Nu intar jag soffan för vila och frosseri av inspelade serie........

onsdag 4 april 2012

Kitchen Aid

Jag skulle vilja ha en Kitchen aid!!
 
Åh skulle vilja ha en Kitchen aid, vet dock inte vilken färg.
Men dom är ju rätt dyra. Är det nån av er som har en sån, nöjd med den?
Får väl önska mig en sån när jag fyller 40 eller så kanske man inte ska ha en sån överhuvudtaget. Kanske skulle bli och baka som en toker och börja äta massa godsaker. Funderar på om jag ska ta och bara smördegskanelbullar till påsk.

Dagens vägning gick kanon fast jag åt nån smågodis. Så nu har jag gått ner 10 % av min kroppsvikt och fick även en tredje guldstjärna idag. Hoppas inte allt för mycket på nästa vecka, för efter mina 2 nätter nu tar jag påsk. Med både god mat,godis och dryck.

Kastar in ett recept som jag jag hittade nyss:



4 port
1 stor fläskfilé
5 soltorkade tomater (Ridderheims)
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
KNORR Kött & grillkrydda
salt & svartpeppar
smör att steka i
Putsa och skär filén i skivor. Salta och peppra. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång!) så det får fin färg på båda sidor. Strimla purjon och soltorkade tomater och låt steka med tills löken mjuknat. Häll på grädde och creme fraiche. Smula ner buljongtäningen och pressa i en vitlökskrydda. Låt puttra tills köttet är genomlagat. Krydda med KNORR kött & grillkrydda efter smak.

tisdag 3 april 2012

Hur ser eran Påsk ut??

Susanna Lampi

Idag har vi pyntat krikonträdet  men lite fjädrar, det blir inte så mycket mer pynt för oss. Tycker att det räcker så, sen har jag tappat bort allt mitt påskpynt. Hittade inte på det förra året heller.
Hur ser eran Påsk ut i år?? Reser ni bort eller blir ni hemma?
Här vet vi inte än hur vi ska göra, brukar åka till stugan i Björbo och fira med hela tjocka Johans släkt. Johan har blivit förkyld, jag ögoninflamation och Albin är dock bättre. Var med honom till solsidan i torsdags, så han fick salva med antibiotika till ögonen. Lätt att få i salvan? NOT!!!
Så vi teletubbisar blir nog hemma här, synd kanske för Johans släktingar att dom missar oss i våra fina dräkter. Haha
Förresten så på Campadre imorgon blir det nog att kika på vad Kåmfy har att erbjuda denna gång, våra onepiece kommer därifrån. Kanske en ny onepiece i en annan färg =))

Hej hopp, nu vidare till städningen!!