fredag 30 december 2011

Vit chokladfondant

Vit chokladfondant med passionssås
100 g vit choklad
50 g Arla smör
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
ev 1 msk mörk rom

Passionssås:
4 passionsfrukter
1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

Gör så här


Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt. Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning. Smaksätt ev med rom. Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar. Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim.. Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning. Sätt ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min. Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen.

Det här ska jag försöka med att få till imorgon på nyår, har gjort en gång förut och det lyckades inte alls. Hur ser era nyårsmenyer ut i år.???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar