tisdag 1 november 2011

Cake pops


Sånna här hade vi på Albins dop, cake pops. Och alla gillade dom.

Ingredienser:
2 paket ballerina kladdkaka
50-100 g philadelphiaost
200 g vit choklad
Dekoration 
Grillpinnar
Sidenband.

Gör så här:

Kör ballerinakakorna i matberedare tills det bara är smulor. Tillsätt Philadelphiaost, börja med 50g. Blanda och känn på degen, den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla sedan degen till bollar i den storlek du själv önskar. Lägg in dem i kylen i ca 30 min. Medan bollarna står i kylen så kan du passa på att klippa grillpinnar till önskad längd. Smält chokladen i ett vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och sen tryck in den i chokladbollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa hela bollen i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper i kylen tills chokladen stelnat. Jag doppade dock inte bollarna i chokladen utan ringlade över den istället, annars hade jag behövt mer choklad. 
Dessa blir det nog till vårat godisbord på julafton!!!! Grymt gott!!

3 kommentarer:

  1. Ser riktigt smarriga ut!! Ungefär hur många räcker det till??

    SvaraRadera
  2. Dom är jätte smarriga, minns inte riktigt men jag tror att det räcker till ca 30 st.

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet Det måste provas
    farmoranka

    SvaraRadera