fredag 30 september 2011

Tävlar på bloggfamiljen om denna show



Oslagbart – En kväll bland stjärnorna! En av höstens mest stjärnspäckade show med Niklas Strömstedt, Andreas Johnson, Petra Mede och Pernilla Andersson mfl.
I samarbete med Warner Music presenterar jag här en tävling där du kan vinna två biljetter till krogshowen”Oslagbart – En kväll med stjärnorna” med Andreas Johnson, Niklas Strömstedt, Pernilla Andersson och Petra Mede mfl på Hamburgerbörs här i Stockholm, torsdagen den 20 oktober 2011.
Fantastiskt pris eller hur? Alla ni som vill ta med någon ni tycker om i höstmörkret och gå på showen passa på nu att vara med och tävla. I vinsten ingår showbiljett, förrätt och varmrätt för två personer.

Andreas Johnson som är med i showen är just nu även aktuell med nya singeln Buzzin´ (Ni med Spotify lyssnaHÄR) som också är temalåten till Scorettes höstkampanj som ni kanske sett på reklamen där just Andreas är frontfigur för deras herrskor. Gå gärna in och gilla Andreas HÄR på Facebook.
Tävlingsreglerna är enkla!
Lämna en kommentar här i kommentarsfältet där du kort motiverar varför du vill vinna samt berätta även vem av de aktuella artisterna i showen som är just din favorit.
Tävlingen pågår till och med onsdag den 5 september 2011
Lycka Till!
Ps) Eventuell resa till och från Stockholm samt boende är inget som ingår i tävlingen Ds)

torsdag 29 september 2011

Bio

Denna film ska jag och Johan se på söndag,mamma och pappa är bokade som barnvakt. Längtar!! Har bara hört massa bra om filmen.            

Torsdag


 Idag blev det en liten sväng till lekparken alldeles bakom oss där vi bor, var skönt med en paus mitt i städningen. Det tyckte nog Albin med, slapp han jaga det gula monster som lät konstigt...haha. Trodde att han skulle somna efter det men inte då, fast han var hur trött som helst. Men efter lunch skulle jag kika på nya lampbutiken, så vi hann inte längre än till Lemont så somna han äntligen!!!!! Mammas gulleplutt. Sen så har han börja krypa lite smått nu idag, har ålat sig förut. Ja det gör han än men det kanske blir mer och mer krypning. Nu ikväll har jag även kollat lite på Albins kommande dagisschema, hur det skulle bli ifall Johan inte vill gå dagtid. Han ville gå dagtid i början när dagis pratet började här hemma, men nu känns det lite som att han inte vill riktigt. Det blir då inte mer tid på dagis hur han än gör iaf. Men kanske mor/farföräldrarna får hjälpa till lite eftersom jag har några nätter. Och nu har jag  jobbhelgen denna helg. Ska bli lite skönt, har varit 2 gnälliga dagar här hemma nu och nej det är inga tänder på gång. Han har 8 och det får räcka för ett tag nu =)

onsdag 28 september 2011

Albin 1 år & julafton

1-årskalas Blå, Tårtljus
Ja så har vi delat upp det här hemma, Johan ska ordna Albins 1 årsdag i Säfsen och jag fixar julafton. Jag fråga Johan igår om jag skulle hjälpa honom och hitta fina ballonger, servetter och annan dekoration. Men nej det skulle han fixa minsann. Hm, tänkte jag då. Och mycket riktigt shoppade han loss på Biltema idag när vi var till Borlänge och köpte ballonger, tårtljus, serpentiner i alla möjliga färger. Jag hade tittat ut på en webshop så fina söta ballonger i blått och fina servetter med olika motiv på. Men icke då!!! Vi har ju lite olika smak.1-årskalas Blå, BallongerBilar, SerpentinerMen här kommer lite hur det kommer att se ut, alltså det som är färgglatt och det andra jag hade tänkt men som det inte blir. Ni får ha överseende med att bilderna hamnade lite hur som......Men han är ju iaf ute i tid denna gång, typ 3,5 mån kvar =))

Thaigryta!!!


Gjorde så god thai gryta idag,så jag lägger ut recept om nån är intresserad =)

Thaigryta med kyckling

4 port:
3 kycklingfiléer, skurna i tunna små skivor
1 röd paprika
1 gul lök
1 purjolök
smör att steka i
(broccoli om man vill ha en lite matigare gryta)
1 burk kokosmjölk
2 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
en skvätt soja (mest för färg)
salt & peppar
1/2 lime (saften)
2 msk mango chutney
2 tsk sambal oelek
Stek kyckling och purjolök i smör. Tillsätt lök skuren i båtar och paprikan skuren i små bitar och låt fräsa med en stund. 
Häll på kokosmjölken och grädden och lös upp buljongtärningen i grytan. Tillsätt tomatpuré, limesaft, soja, mangochutney, sambal oelek och pressade vitlöksklyftor. (Lägg även i broccoli nu om ni vill ha det i)Låt puttra tills kycklingen är genomkokt och smaka sen av med salt & peppar. Det här blir fantaaaaaastiskt god smak på!! Servera med ris eller bara en stor god sallad.

tisdag 27 september 2011

Göteborg


Sitter och knaprar i mig lite vitkål, mums. Tycker faktiskt att det är skit gott, köpte mig ett rejält huvud vitkål på Willys idag. Träffade även kära kusin Katja som jobbar där. Dit ska Albin imorgon när jag ska på zumba, får han leka av sig lite med busarna Nova & Nella. Ja som sagt snart är det bara en vecka kvar tills vi ska till Göteborg. Ska dit och träffa våra vänner, som fick en liten flicka för lite över 1 mån sedan. Åh jag längtar!!! Ska gosa hela helgen =) Köpte söta kläder när vi var på Helsingfors kryssningen i Augusti, blev så ivrig och kul att köpa lite rosa. Vi skulle även besöka en höstmarknad, hoppas på bättre väder dock än sist vi var på julmarknad på Lisseberg. Det var December och det har då aldrig regnat så mycket som då, blöt ända in på kroppen , hua. Tror vi lär köpa hem en del skaldjur med, mums.

Tisdag

Satt och fundera lite på Albins julklappslista igår kväll, listan kan nog bli hur lång som helst. Jag menar det finns mycket hur mycket fint som helst och roliga saker. Nu har ju vi handlat lite saker i Ullared, vet inte än vad som blir födelsedags presenter/ julklappar. Nu har han kommit in i en "gå runt bordet period" hur kul som helst tycker han, jag i en nervös period att han slå huvudet överallt. Men det har gått rätt bra. Johan tror att Albin går själv snart utan att hålla i sig, men jag tror att det dröjer ett tag till. Johan gick när han var 9 mån som Albin är nu, jag gick senare. Han hinner nog gå allt. Idag ska vi iväg på sprallisar, så han får busa & leka lite. Och det är precis när han brukar sova på em, så jag kommer ha en jätte kul lillkille ikväll!!! Not!!

måndag 26 september 2011

Måndag




Hej min vän!! Dålig uppdatering har det varit under helgen. Vi har varit på 40 årsfest och åh så roligt det var. Men va trötta vi var igår söndag, så därför ingen blogg skrivande och så ville vi mysa med Albin så klart. Allt hade gått bra hos farmor & farfar när han sov där, men dom tyckte att han vakna lite väl tidigt...kl 05 =) hihi...Sitter nu och väntar på Svenska Hollywoodfruar, har blivit en favvo serie, får inte missas!! Så då är det skönt att Johan jobbar em, så jag får titta ifred. Älskar Maria Montazami, vilken härlig människa. Och näst bäst är enligt mig Isabel Adrian. Dom 2 andra är nog inte riktigt friska och Gunilla tål jag bara inte.Men det är min åsikt. Ni andra får givetvis tycka vad ni vill!!! Hörs en annan dag.

fredag 23 september 2011

Fredag

Herregud va veckorna går fort,redan fredag. Idag blir det stan med Patricia & Amanda, blir väl o kika i affärer och ta en fika( kaffe) eller om det blir en sallad. Roligare än så blir det inte. Kul att det kommit en ny butik till gallerian (Smycka) fast det är väl inte ofta man är in på en guldsmedsaffär. Eller kanske dags för Johan att fria snart...haha. Det ska bli kul att träffa Patricia, det var ett tag sen. Jag gillar den tjejen, vi är så olika och det är nog det som är grejen. Träffades för ca 3 år sen på Mirvas tjejfest. Sen har vi även gått igenom samma grej, men det kanske jag berätta om en annan gång, hej svejs!!!

torsdag 22 september 2011

.


Äntligen har armbandet kommit som jag shoppade på Campadre.se. Och är så nöjd med den, skit snygg tycker jag. Konstigt väder idag tycker jag, skulle ha gått till coop på ludvika gård för att hämta paketet. Men det började regna precis då, så vi tog bilen. När vi kommer ut ur affären är det kanon väder,sol.
Ikväll blir det nog nån av dom här filmerna jag ska se, om jag inte somnar alltför tidigt. Eller jag kanske får igång nya boxern vi fick idag, är ett antal nya kanaler som vi fått. Skulle haft många fler kanaler för längesen men hade för gammal boxer.Something Borrowed PosterBridesmaids Poster

Säfsen

Tunika/klänning

Leggings med skinn frampå och tyg bak
Lack leggins


Snö of sweden armband

Snö of sweden halsband


Hej min vän! Idag börjar firandet av en granne till oss som fyller 40 år och detta ska pågå i dagarna 4. Alltså torsdag-söndag. Den börjar idag med att Johan & Bengt en annan granne ska åka fyrhjuling till säfsen med Magnus(han fyller 40). Johan kommer att övernatta i Säfsen och sen kommer han hem imorgon och vi åker upp igen på lördag så vi är där till lunch. Kul att vara med på nån aktivitet. Skulle nog bli tipspromenad då. Albin ska vara hos farmor & farfar och sova där för första gången. Men det ska nog gå bra. Kastar in några "dåliga" bilder (sorry) på ev outfit jag ska ha på mig.

onsdag 21 september 2011

Peekaboo

 Hm, nu har Albin fått sig en egen app till min Iphone. Peekaboo!! Ett spel med massa djur.

Zumba

Hej min vän, välkommen onsdag. Idag är det dags för Zumba igen och det är så kul. Fast jag tycker att det är lite svårt och nu höst terminen var det även nya steg. Men men det är bara att köra på och huvudsaken är väl att man rör sig, svettig blir man iaf. Det är som våran instruktör säger "det finns inget rätt eller fel i zumba". Så vi dansar på.

tisdag 20 september 2011

Höst nytt i Albins garderob







Kastar in ett par bilder på lite nya kläder i Albins garderob, dock är inte alla inhandlade av mig utan också av mormor & morfar. Även Johan har bidragit med några plagg, kan ni gissa vilket?? Än så länge tycker att det är skit roligt att blogga vare sig det är nån som läser eller ej. Men har sett att rätt många har varit inne på bloggen iaf, fast ni inte gör mer avtryck än en siffra =)) Albin är ute på promenad med mormor & morfar och förhoppningsvis sover en stund, för snart är det dags  för Sprallisar.

                    Det här ska jag unna mig ikväll och det ska bli såååå skönt efter denna tidiga, gnälliga morgon. Hua måtte det bli bättre nu efter han vilat på fm. Skönt med hösten nu så jag kan börja med mina spa kvällar här hemma. Inget jag gör på sommaren. Så ikväll går jag ner på spa Jägarnäs med mama-tidningen och ett glas citronvatten. 

måndag 19 september 2011

Ny vecka


Nu är vi äntligen friska, så nu blir det zumba för mig och Sprallisar för Albins del. Och sen blir det 40 årsfest på lördag, det ska bli skoj. Hm, ingen vinst till Lena Philipsson heller. Synd hade verkligen velat se den. Får se framemot spadagen som jag och vännen Annelie ska åka på. Johan ska nämligen bjuda =) Fick nära på panik igår när vi vägde oss och vi inte hade gått ner något. Men nu känns det bättre och det är bara att ta nya tag. Så veckans meny är snart färdig. Risken finns väl att vi inte går ner denna vecka heller pga festen på lördag, för det blir väl en del dricka då antar jag. Albin blev 9 månader i lördags, oj va fort det går. Älskade unge. Han är då verkligen det bästa som hänt oss. Så han fick en liten present av oss, såklart.

lördag 17 september 2011

The Twilight saga

Jag är ju inte direkt nå vampyr fan, men hallo!!! Älskar denna, är helt såld!!!! Och det är tack vare vännen Patricia.....Längtar tills den kommer på bio, ett måste. Tack och gonatt =)

Tapas





Vilken dag det varit, har haft sån energi och varit på topp humör. Cyklade hem från jobbet idag (2mil) för Johan och Albin skulle ha bilen. Både Grängesbergs marknad och ABB hade nån dag vid gocart banan. Men det var så skönt att cykla samt att det var ju kanon väder och jag måste ju röra på mig. Missade ju Zumban i onsdags, var både förkyl och Johan jobbade em. Gjorde en Tapas/plockmat kväll här för mig och älsklingen, min nya favvomat. Åt det första gången hos Malin i Trollhättan ( bästa vännen). Och så drack vi Segura Viudas Brut Rosé till, hoppas det inte visar sig på vågen imorgon. Men men isf får jag ta det och kämpa vidare nästa vecka. Blir inte mycket bloggat nu under helgen,eftersom jag jobbar och sen när man kommer hem vill man ju umgås med familjen.

torsdag 15 september 2011

Åh detta skulle jag vilja vinna!!!


Tävling ”Min drömshow – 25 år som artist”

En av våra mest folkkära artister Lena Philipsson firar 25 år som artist och bjuder in till sitt livs drömshow! Premiär 29 september på Cirkus i Stockholm, nu kan du få gå på en förhandsvisning av showen.
God eftermiddag!
Vad sägs om en tävling denna torsdag?
I samarbete med Michael Bindefeld AB så tävlar jag nu ut två biljetter till EN vinnare till genrepet av Lena Philipsson ”Min Drömshow – 25 år som artist” på Cirkus här i Stockholm, onsdagen den 28 september.
Tävlar om denna show på Bloggfamiljen!!!

Mammaledighet

Hej min vän! Till helgen ska jag jobba, skulle ha jobbat helgen för 2 veckor sen men Albin blev dålig i magen samt Johan var på Mallorca. Så då vabbade jag för första gången i mitt liv och lär ju inte va sista heller ..hihi.. Jag ska jobba helg varanna vecka fram till nyår och sen är det till att börja på allvar(Heltid) är det tänkt. Jag och Johan delar på föräldraledighets dagarna rakt av. Så mina dagar räcker till nyår precis, tack vare att jag jobba 1 mån i somras och nu helger. Tycker faktiskt att det är lite skönt att komma ut och jobba, förstå mig rätt nu, jag älskar att vara hemma med Albin med. Se alla framsteg han gör och utvecklingen över huvudtaget. Helt underbart att man får vara med om det. Men idag vet jag inte vad det är med han, skriker högt och är inte speciellt nöjd med något. Men men dom små ska väl också ha sina sämre dagar.

onsdag 14 september 2011

Zara Kids

Sitter och kollar runt på nätet och som vanligt hittar jag alltid något jag skulle vilja shoppa, om inte till mig själv så Albin. Hittade i hans garderob ett sommarplagg som vi inte ens har hunnit använt. Ja han har väldigt mycket kläder.JEANS MED REVOR OCH HÄNGSLENRUTIG SKJORTA MED ARMBÅGSLAPPARHittade dessa på Zara  och blev sugen att klicka hem dom, men vi får se vad budgeten säger.Sen är det ju så synd att han växer så fort. Sen är ju roligare om man hittar nått som inte hela Ludvikas pojkar i hans ålder har, som tex Pippi tröjan han har. Tror varenda unge har sådana idag, men men han är iaf snygg i den.

Höst




Hej mina vänner!! Nu när hösten är här, så kommer min inrednings lust smygandes. Då blir det mycket ljus och lyktor i vårat hem. Hösten är bästa tiden med att pyssla hemma och försöka göra lite mysigt. Längtar tills man får börja elda i öppna spisen. Så idag ska det grejas här på em, hoppas även att foton som jag beställt kommer på posten, så jag kan börja göra fotoväggen i vårat sovrum. Dom här sakerna kommer att hitta en plats i huset idag. Ha en bra dag, så hörs vi senare.