Har ni börjat fundera på nyårsmenyn?? Här börjar den snart bli klar. Den börjar nog så här iaf. Kom gärna med tips om ni sitter på nå dunder recept!!!
Fördrink blir nog en Bellini. Antingen med mango eller persika
1/3 persikopure 2/3 champagne
1/3 mangopure 2/3 champagne
Tänkte köpa konserverade persikor och mixa dom. eller fryst mango och mixa med lite socker. |
Gratinerade havskräftor ska vi ha till förrätt på nyår, har aldrig testat. Albin får nå annat tror inte havskräftor går hem eller så går det.
Gratinerade havskräftor
8 kokta havskräftor (eller 4 riktigt stora)
125 g rumstempererat smör
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad persilja
rivet skal av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm sambal oelek
1/2 dl riven Kvibille Svecia
125 g rumstempererat smör
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad persilja
rivet skal av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm sambal oelek
1/2 dl riven Kvibille Svecia
Sätt ugnen på 250º. Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Vispa smöret krämigt och blanda med basilika, persilja, citronskal, salt och sambal oelek. Bred smöret över kräftorna. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar