måndag 31 oktober 2011

Paket från e.l.f

Nu sminket från England kommit och det tog 11 dagar. Har inte hunnit testa en, men det ska nog testas i eftermiddag. Grymt spännande!!!

Italiensk middag i Säfsen


Försöker komponera ihop middagen då Albin fyller 1 år. Vi ska vara i Säfsen då i dagarna 4 och på lördagen kommer Albins mormor,morfar,farmor och farfar och firar med oss och sover över med. Så då tänkte jag ev på denna italienska fläskfilerätten med antingen potatisgratäng eller italiensk potatiskaka. Ska nog prova på flänkfilen till helgen, så är den god kommer receptet sen. Ha en bra måndag allihopa.

fredag 28 oktober 2011

Fredags kyckling!!!

En riktigt god kycklinggryta:




4 port:
3 kycklingfiléer
1/2 purjolök
1 tsk curry
salt
smör att steka i
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
2-3 msk mango chutney
2 d creme fraiche
1 dl grädde
soja
2 mogna avocado, skurna i bitar
Skär kycklingen i små bitar och bryn dem i smöret. Strimla purjo och låt den fräsa med. Pudra över curry och salta. Tillsätt vatten, buljongtärning och chutney. Låt puttra en stund och tillsätt sedan creme fraiche och grädde. Smaka av med en skvätt soja. Ta grytan av plattan och rör ner avocadon.
Extra gott att strö över lite naturella cashewnötter över, yummi yummi! Servera med basmatiris och en god sallad till.
Denna hade jag nog lagat ikväll om jag hade varit ledig. Ha en toppen helg allihopa!!!

torsdag 27 oktober 2011

Älskling


Denna spel har jag vunnit idag på Bloggfamiljens hemsida och på favvo bloggen matplatsen. Bloggfamiljen har en massa olika bloggar men jag läser Starwoman och Matplatsen dagligen och dom är favoriter. Så ibland har man tur och vinner något, båda dom har lite olika tävlingar då och då. Gillas!!!
Väntar hem gubben nu och då blir det Halv åtta hos mig och Robinson. Imorgon ska Johan på ABB-fest  
och jag jobbar kväll  så lite torsdags mys idag då. Och Albin får umgås med mormor & morfar
imorgon em/kväll medan jag jobbar och så far vi hem.Ska nog gå bra, fast han kommer nog att somna där innan jag hämtar honom. Kanske att det inte blir nå bloggat i helgen så då får ni i så fall ha det så braaaa!!!! Tills vi hörs igen, kram

Versace for H&M



                                                                                                                                                                                                                                                               Har försök att få till ett collage, men det var ju omöjligt. Har hållit på i 1 timme och ger upp. Fattar nada och bilderna försvinner bara. Men hittade rätt roliga grejer på H&M`s hemsida på det kommande samarbetet mellan Versace och H&M. Mycket färgglatt må jag säga och vissa rätt dyra. Det brukar vara omöjligt att få tag på grejerna, slut sålt på engång ibland. Vet inte om det blir nu, men när det var  Jimmy Choo for H&M tog det slut, fanns en del jag ville ha då....typ skor som är en passion hos mig.

onsdag 26 oktober 2011

Dopfest

Idag har vi varit på dopfest, det kanske var ca 15 barn där med föräldrar och släkt. Det var även en del från Sprallisar gruppen, Timja,Elias,Moa och Elsa. Så det var kul. Sångstund och sen fika. Och lite lek i lekrummet innan promenaden hem. Fick även tända ett ljus. Och alla barn fick med sig en present. Såg även att dom hade gjort i ordning ett dopträd och alla barn som har döpts har ett eget hjärta med namn och dopdatum. Lite gulligt!

tisdag 25 oktober 2011

Romantiska komedier

                     

Är en riktig nörd när det kommer till romantiska komedier/tjejfilmer. Jag bara älskar dom!!! Har inte haft orken eller tiden riktigt på sistone så nu har jag några stycken på lagret, typ närmare 10 st.....haha har att göra ett tag nu.Kanske hinner jag se en innan Johan kommer hem. Helst ska man ju ha en massa godis till men, men det får vi ju skippa!!!! Vi kanske ska samlas ifall det finns nå fler nördar där ute och ha en tjejfilmskväll. tack & gonatt.........för denna gång.


                                                   

måndag 24 oktober 2011

Sovrum

                        




Johan började prata om att byta sovrum idag, han vill ha det med balkongen. Och det är gästrum/johans datarum/vårat kontor nu. Men om vi får plats med våran säng där så kanske vi byter......men då har jag sagt att JAG bestämmer inredningen. Han kunde tänka sig att gå all in på shabby chic, han måste ha haft  feber när han sa det. Lät inte som något Johan skulle ha sagt. Men jag har funderat lite på det sen dess. Vi är ju inte nå anhängare till ett vitt hem, vi gillar färger båda 2. Men det skulle kanske vara snyggt med sovrum i romantisk shabby chic eller så kanske det blir vitt vitt vitt. Ett tag tänkte jag även på new england inredning, men det får räcka med att Albins rum går lite i det. Vårat sovrum nu går i brunt och grönt, möbler i mörk ek. Så det blir det då inte igen!!



Vad har ni för stil i era sovrum????                              Ha en bra kväll!!!

Orkideer


Skam den som ger sig, älskar orkideer i alla det färger och utseende. Skulle till att sätta mina i vattenbad och då fick jag se att 2 st lite mer ovanlig sorten jag har börjar det komma blomskott på. Åh va glad jag blev. Minns inte riktigt vad det var för färg eller blommor på dessa, så jag väntar med spänning. Har även en vän som älskar orkideer, och henne ska vi iväg och gratulera snart. Så denna veckas eftermiddagar är nästan fullbokade. Idag gratulera Patricia, imorgon sprallisar, onsdag dopfest i lillkyrkan   
(dom bjuder in alla barn som blev döpta i år tror jag) och sen jobba eftermiddag hela helgen.

söndag 23 oktober 2011

Trädgårdsarbete


Hela helgen har gått till att greja i trädgården med allt möjligt och mys med familjen, så nå mycket bloggat har det ej blivit. Och mera mys med Johan bli det ikväll, först på bio "svensson svensson" sen ska vi hem och ha lite massage. Då vi idag har ont i våra ryggar, vi bar in en massa pellets säckar igår. Passa på för farmor & farfar ville ha Albin över natten. Så det kommer längre inlägg nästa vecka mina vänner. Ville bara säga Hej hej denna härliga höstdag!!!

fredag 21 oktober 2011

Fredagsmys

 Köpte mig en ny parfym idag, Laila Bagges You Rock. Blev tipsad att den var på rea på Åhlens. Så vi tog en sväng på stan jag & Albin. Fler bekanta stod vid rea parfymerna, kusin Katja som också var på jakt efter ny parfym. Blev ingen utgång denna fredag så vi siktar på nästa helg. Så det blir fredagsmys istället, god mat och robinsson från igår. Innan det tänkte vi nog ta ett bad, Johan är på sitt älskade rommerska. Och mysbrasa har vi tänt redan så det blir riktigt varmt när vi kommer upp från badet. 

Mysdressen på såklart

En paj som jag tycker är kanon god:


1 grillad kyckling
1 gul lök
3 dl skuren vitkål
1 tsk salt
1 påse taco-kryddmix
1 liten burk créme fraiche
1 dl grädde
1 smör/olja att fräsa lök och vitkål i
150 gram riven gratängost
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2-3 msk kallt vatten
Arbeta ihop degen och ställ den svalt en stund. Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs tills det mjuknar. Tillsätt den i små bitar delade kycklingen, kryddor, créme fraiche och grädde. Rör om och låt puttra en stund.
Tryck ut pajdegen i formen (ca 25 cm i diameter) och förgrädda ca 10 min, 200 C. Häll i kycklingröran och strö över osten. Grädda i 225 grader i ca 25 min. Servera med en god sallad till.              

                                                                   

God morgon Fredag!!!


God morgon kära vänner, nu är alla vakna i huset och frukosten avklarad, Albin sov längst. Undrar vad dagen har att erbjuda??? Antingen blir det utgång med bästa Annelie eller så ska Johan på rommerska.Spännande hur det slutar, bollen ligger hos Annelie. Blir det inte nu, så blir det  nästa helg. Men börjar med en tur på stan och kika lite. Kanske parfym fynd på Åhlens. Handla mat till helgen. Kanske en cykeltur med Albin. Hörs senare gott folk!!


torsdag 20 oktober 2011

e.l.f cosmetics




Måste tipsa er om löjligt billigt smink. Det är nästan som jag måste börja sminka mig dagligen, ja så billigt är det. Kollar just på deras hemsida och har fixat ett konto där, så något kommer jag handla allt. Tror inte att frakten är så dyr, måste kolla det...Eftersom den finns i Storbritannien. Jag menar nagellack 15 kr, jag älskar nagellack!!! Får se vad notan hamnar på.

Ps. Frakten blev endast 40kr.

http://eyeslipsface.se/   Heter hemsidan!!!!

Bvc

Idag var det dax för bvc igen var 2 månader sen sist. Alltid kul att träffa andra mammor och andra busungar. Kul att även följa trion Enar, Albin och Timja. Dom kom i den ordningen på BB. Enar 16 dec, Albin17 dec och Timja 18 dec. Vi var även i samma mvc grupp innan busarna föddes. Och mammas gull följer sin kurva exemplariskt. Så det var ju skönt att höra. Ni ligger han och sover fm luren något senare än om vi hade varit hemma. Lägger in en bild på trion.

onsdag 19 oktober 2011

Rosor en vardag


Tänk att man kan bli så glad att man blir tårögd, ja det blev jag 2 ggr idag faktiskt. Haha va känslig jag blivit sen jag fick Albin. Först när julkorten kom(dom blev så bra) och sen när Johan kom hem och hade röda rosor med sig till mig. Sånt gillas!!! Har fixat lite julklappar idag till släkten,skönt att få undan lite sånt redan nu. Kastar även in en annan bild, kan ni se vad det är????


Julklappar


Ja nu börjar det närma sig till julafton och många har säkert börja handla julklappar. Ja jag har då gjort det i alla fall, dom första köptes redan i maj när vi var till Ullared. Ja Albin kom ju så läglig att han fyller år 1 v före julafton =)) Han var planerad till 22 dec, tur att det blev före!!! Men sen kommer frågan hur mycket julklappar ska man handla, ja jag skulle kunna handla hur mycket som helst. Johan bromsar tur det kanske. Albin kommer ju inte förstå nåt, förutom att det är kul med paketpapper och det skulle han vara nöjd med. Han får en del leksaker både på födelsedagen och julafton, men sen ska vi köpa lite annat. Svårt tycker jag när dom är så små. Men det kommer bli en helt underbar julafton med: god mat, familjen samlad, kalle anka och allt som hör till. Viktigast är att Albin ska få en toppen jul med mycket kärlek, för julen handlar väl om att man umgås med dom man älskar........


Ps. Hur mycket julklappar handlar ni till era barn?????

tisdag 18 oktober 2011

Trött o mätt

Måste testa att blogga från iphone, om det funkar bra.
Idag på em var vi på Sprallisar, det är kul för både
mig och Albin.Fick vi timmarna att gå lite i ruskvädret.
Hämtade ut paket från H&M när vi ändå var på stan och
hann även springa in på Lindex och köpa en till onepiece
till honom. Gillar verkligen detta plagg!! Varma och
mysiga.Sen hem och börja med middagen, det kan tyckas
tidigt men fläskkarren tog 5 timmar!!! Så vi höll ju
på och hungra ihjäl. Haha maten färdig vid 21 tiden.
Hade dock tänkt mig något tidigare.. Baka vi är ju mätta
hela natten i och för sig då. Nu lite kvällsläsning
med chic & MAMA tidningarna. Go natt


Ps. Förstår då inte hur jag ska få in en bild i inlägget!!!

Nu är det bestämt!!

                                Nu är det bestämt, London 2014 here we come. Jag och Malin ska unna oss själva en 40 årspresent. Det ska bli så kul. Då hinner vi spara pengar, för då kommer det gå åt lite. Blir väl shopping, pubar och massa måste se sevärdheter. 

1000


Nu har det hänt!!! 1000 sidvisningar. Tack kära läsare, tycker att det är skit kul.

måndag 17 oktober 2011

Irene Huss


Ligger nu i renbäddad säng, finns det något skönare??? Har kollat på Irene Huss "Tystnadens cirkel" och den var bra. Jag gillar faktiskt alla dom filmerna. Gillar svenska filmer överhuvudtaget. Skulle även vilja se Svensson Svensson. Blir och kika lite på nätet nu och spela Wordfeud med Johan innan ögonen åker ihop. Gonatt mina vänner

Det närmar sig



Snart är det 1000 sidvisningar här på bloggen, inte dåligt tycker. Då jag bara bloggat 1 mån typ, började 13 sept. Hade tänkt att fira det med en tävling för brunetter, sorry blondiner!!! Men då det aldrig är nån som kommenterar inlägg eller svarar på nåt jag frågar om i bloggen, är det ju rätt meningslöst att ha en tävling!!! För det är väl ingen som deltar i den ändå =)))

10 mån


God morgon måndag och ny vecka, sitter framför datorn med en kopp kaffe (med grädde) och  laddar. Idag ska det städas, har sån tur att Johan hade dammsugit nedre våningen igår. Tack älskling!!! Men nu har Albin skräpat runt med torra blomblad, så jag åker på dammsugning ändå.Tänk att Albin blir 10 mån idag, fort går det. Så dagen till ära, ska han få hemlagad mat idag. Om 2 mån ska han börja inskolas på dagis, har inte fått plats än dock. Ska ringa kommun idag, handläggaren har varit sjuk.Hoppas hon är frisk nu då!! Idag ville Albin börja dagen redan 06.30 då jag jobbat heldag igår och var svintrött så ville vi inte lika. Men snll som han är godtog han mitt förslag på att lyssna på barnsånger och somna om till 08.40. Idag ska även matsedel för veckan göras och så är det sprallisar, zumba och ev utgång med kära Annelie på veckoschemat.
Och Beuf  Bourguignon som jag gjorde i lördags kan jag varmt rekommendera, receptet hittar ni i äldre inlägg om ni är intresserade.Jag kokade den i 3 timmar istället för 1-2 tim.

Nu är kaffet slut så då är det bara att sätta igång städningen. 

fredag 14 oktober 2011

Girls night out!!!

Blev sugen på en tjejkväll/tjejfest av nå slag. Skulle vara kul. Är ju några år sen jag hade tjejfest. Eller om man bara går ut och äter och sen dansar rumpan av sig =)) och lite gott att dricka. Känner att det är dax för nått sånt nu. Synd bara att vi som är helgjobbare kanske har svårt att få till det, alltid nån som inte kan vara med. Fast på min tjejfest kom alla som jag bjudit, det var ju kul. Är det nå fler som är sugna på lite party????

London


Jag och min underbara vän Malin har en önskan om att åka till London, vi sa att vi skulle dit innan vi fyllde 30...ja och nu är vi 37 och har ännu inte kommit dit. Men vi ska dit!!!! Eller hur Malin?? 


torsdag 13 oktober 2011

Hello cupcake


Åh den här boken skulle jag vilja ha!! Tjuvkikade i den på Adlibris.se   
Allt såg så gott ut och bara bilderna i boken såg mysiga ut. Skulle vara kul att göra cupcakes till Albins 1 årskalas men nu är det ju inte jag som håller i det. Men jag nämnde för Johan i morse att det finns så mycket olika cupcakes vi skulle kunna göra istället för tårta, han såg ut som ett frågetecken!!! Och fråga va fan är det???? Vad är det för fel med TÅRTA =)) haha ja män.

Fotostudio



Idag har vi lekt fotostudio här hemma, ja det knäpptes en hel del med kort. Då huvudrolls innehavaren ville bara busa. Men det blev bra till slut, hoppas jag =) Jobbhelgen närmar sig igen, kan inte förstå att 2 veckor har gått igen. Och hade jag inte jobbat i helgen hade jag åkt på UnderBARA Barn mässan I Älvsjö. Har även klurat lite vad Albin ska ge Johan på hans första fars dag, fast han inte har läst min blogg än(säger han iaf) så kan jag inte skriva om det. TV kanalerna tillbaks igen så nu blir det soffan och Drömmen om ett barn + Lyxfällan och spelar in Halv åtta hos mig och Robinsson. Alltså mer tv när Johan kommer hem. Mys Pys till er alla..........

onsdag 12 oktober 2011

Höst mys


Fick lite inspiration av min kusin Katja idag som hade gjort en dörr krans, så jag och Albin tog en promenad och plockade lite höstlöv och gjorde en krans till ljuslyktan på altan. Vilket väder det var. Har satt upp en gunga på altan, så där fick Albin gunga medans jag grejade på. Sen fick han bada innan kvällsvällingen. Min lilla Lundmyr bebis.....
Idag fick vi våran nya HD box som man kan spela in med också, har jag lyckats spela in så ska vi kolla på halv åtta hos mig när Johan kommer hem från jobbet. Har dock ingen ork att ringa boxer ikväll om våra borttappade kanaler. Får göra det imorgon. Imorgon är det även dax att besikta bilen och i vanlig ordning så är jag som får göra det...jojo vi har tiden kl 07!!! Johan tror nämligen att om han besiktar så har bilen massa fel och inte om jag gör det. Så i alla år vi haft bilen så har jag fått gjort det. Klart dom inte sa nått förra året, var ju höggravid då =))

skit dag!!

 
Det här har varit en riktig skit dag hittils, men hoppas den snart är över. Lusten och orken försvann med tv kanalerna...haha. Ja så sant, blir så trött när det ska krångla. Så nu går jag och Albin ut en sväng och gungar. 

tisdag 11 oktober 2011

Barbapapafrossa

 


Den här fina presenten fick av min goa  vän Patricia idag, Tack gumman!!!Blev en em på stan idag , Sprallisar var inställt. Men då vi umgås med Patricia och Amanda istället, aldrig fel. Trevligt som alltid och skönt att få timmarna att gå på em. Fika på BK`s först sen blev lite shopping. Fyndade Barbapapa på Åhlens, tycker att det är så sött. Va barnslig man blivit på äldre dar =) jaja. På lindex blev det : rosa bandet till mig då jag inte har fått tag på det rosa armbandet nånstans och hårfärg. Albin fick fodrade byxor. Sen hittade jag en bok som Albin ska få i födelsedagspresent. "Liten blir stor"  heter den och vi ska skriva i den varje födelsedag från 1 år-18år. Dom har många roliga böcker på Nova hem. 



Nu blir det soffmys och kolla på fotboll med stora älsklingen!!! Ha det gott i stugorna och var rädd om varandra


mammas gullunge