måndag 14 april 2014

Tar En Paus....



Kommer att ta en paus från bloggandet, har tappat inspirationen till att skriva. Vi får se om den kommer tillbaka. Önskar er en fin påskvecka!!  Puss & Kram


torsdag 10 april 2014

Gofika



Våran lille buse är nog den mest tjåligaste ungen. Om ni tycker att Johan pratar mycket så är det ingenting i jämförelse mot vad Albin pratar.
Idag får vi eftermiddags besök av mormor och morfar, annars har vi inget planerat. Så skönt!! Jag ska fundera vidare på mina glasinköp, har hittat på Ikea med som ser fina ut iaf på dataskärmen. Har spanat in på tradera med, ett par riktigt snygga men då darar det iväg och blir lite dyrare. Inte lätt när man är så velig. Men nya blir det iaf, det är bestämt av både mig och Johan.




Denna paj med vitchokladmousse är himla god!!

 

Pajdeg
  1. 3,5 dl mandelmjöl
  2. 60 gram smör
  3. 1 msk fiberhusk
  4. valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
  5. 1 krm salt
  6. 2 äggulor
  7. 2 msk grädde
Fyllning
  1. 2 dl vispgrädde
  2. 1 dl kesella 10%
  3. 150 gram vit choklad
  4. 2 äggulor
  5. 8-10 jordgubbar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
  4. Gör sedan fyllningen. Smält chokladen i vattenbad, låt sedan svalna lite. Vispa upp äggulorna och vispa ner i chokladsmeten, lite i taget. Rör slätt.
  5. Vispa grädde, men inte för hårt. Rör ner kesellan. Blanda ner lite grädde/kesella i chokladsmeten, och sedan lite till och till sist blanda ner allt i grädden/kesellan. Vänd ihop allt. (inte vispa!)
  6. Fyll det avsvalnade pajskalet med moussen och ställ kallt i 2-3 timmar. Garnera med jordgubbar vid servering. Mums




onsdag 9 april 2014

Chokladbollar och glas



Här hos oss är det innemys, har då ingen lust att gå ut över huvudtaget. Men är det skitvädret så är min shoppinglust ännu starkare än vanligt. Och nu har jag fått mani på glas, är det tantvarning på denna kommande 40 åring????? 

Min hjälpreda i köket, han åt fler än han rullade, haha. 



Funderar på dessa, är så trött på våra glas nu. Har fått dille på smala fot på glasen. Och på våra champagne glas är det grövre fot som jag inte alls gillar. Så vad tycker ni hiss eller diss?? Har ni tips på andra glas som ej kostar skjortan?? 

Carnito tacos


Carnito tacos var grymt gott och det måste ni bara testa!! Mangosalsa, guacamole och riven ost till hade. Mums


4 port

1 kg fläskkarré utan ben
2 msk kryddmix
1 lime
1 apelsin
1 msk soya
1 tsk spiskummin
5 vitlöksklyftor
1/2 liter Coca-Cola 

Kryddmix:
3 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar 
1 tsk vitpeppar 
1 msk svartpeppar 
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver
1 msk torkad oregano
1 msk salt


Skär köttet i små bitar. Massera in 2 msk av kryddmixen och även spiskummin. Pressa över lime och apelsin saften och häll över soya. Finhacka vitlök och blanda allt noga. Låt marinera minst 1 timme eller över natten. Jag tog ca 7 timmar. 
Ta upp köttet och stek på hög värme i en gryta. Häll över marinaden också, rör om och häll i Coca-Cola så det täcker köttet. Små koka i minst 2 timmar under lock. Fyll på med coca cola vartefter det kokar ner. Ta bort locket mot slutet tills vätskan kokat in. Finfördela köttet i små trådiga bitar (som pulled pork) 
Servera köttet med det tillbehör ni vill och tortillabröd. Smaklig spis!!!! 

torsdag 3 april 2014

Krämig ajvarkyckling



Dagens middag och såsen blev så himla god!!

4 port:

4 kycklingfileer
salt & peppar
kycklingkrydda
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 dl ajvar relish
gnutta med soya
persilja

Stek fileerna så dom får fin färg, krydda med salt, peppar och kycklingkrydda. Blanda sedan dom andra ingredienserna och häll över kycklingen. Låt sedan puttra under lock tills köttet är klart.



Imorgon åker semester kläderna fram, för vi drar iväg på "all inclusive" till playa del sörvik!! Vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. Men denna följer med iaf. Johan funderar på speedos, hahahaha


Solhatt från Åhlens 99 :-

onsdag 2 april 2014

Kaviartorsk



Kvällens middag fick bli en enkel torskrätt som var godare än jag hade trott. Tyvärr så glöm,de jag fota den efter jag tog ut den från ugnen. Jag ogillar blek mat och det här var nog det blekaste jag sett på länge, så det fick bli broccoli/blomkålsmos till. Ja inte det så färgglatt heller, haha

Kaviartorsk:
400 g torskfile
2 dl creme fraiche
1-2 dl grädde
1/2 gul lök hackad
1/2  dl kaviar
1/2 dl dill
salt och peppar och lite pressad citron

Lägg torsken i en ugnsform, blanda alla ingredienser och häll över fisken. In i ugnen i ca 25-30 minuter på 225 grader.


Ja vi slog till med en 1 April skämt igår och rätt många gick på det, trots att vi redan igår skrev att det var ett skämt på loggen så har grattis hälsningar fortsatt komma idag/ikväll. Så jag var tvungen att ta bort det från loggen. Så när vi väl gifter oss är det väl ingen som tror oss, haha!!