torsdag 10 april 2014

Gofika



Våran lille buse är nog den mest tjåligaste ungen. Om ni tycker att Johan pratar mycket så är det ingenting i jämförelse mot vad Albin pratar.
Idag får vi eftermiddags besök av mormor och morfar, annars har vi inget planerat. Så skönt!! Jag ska fundera vidare på mina glasinköp, har hittat på Ikea med som ser fina ut iaf på dataskärmen. Har spanat in på tradera med, ett par riktigt snygga men då darar det iväg och blir lite dyrare. Inte lätt när man är så velig. Men nya blir det iaf, det är bestämt av både mig och Johan.




Denna paj med vitchokladmousse är himla god!!

 

Pajdeg
  1. 3,5 dl mandelmjöl
  2. 60 gram smör
  3. 1 msk fiberhusk
  4. valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
  5. 1 krm salt
  6. 2 äggulor
  7. 2 msk grädde
Fyllning
  1. 2 dl vispgrädde
  2. 1 dl kesella 10%
  3. 150 gram vit choklad
  4. 2 äggulor
  5. 8-10 jordgubbar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
  4. Gör sedan fyllningen. Smält chokladen i vattenbad, låt sedan svalna lite. Vispa upp äggulorna och vispa ner i chokladsmeten, lite i taget. Rör slätt.
  5. Vispa grädde, men inte för hårt. Rör ner kesellan. Blanda ner lite grädde/kesella i chokladsmeten, och sedan lite till och till sist blanda ner allt i grädden/kesellan. Vänd ihop allt. (inte vispa!)
  6. Fyll det avsvalnade pajskalet med moussen och ställ kallt i 2-3 timmar. Garnera med jordgubbar vid servering. Mums




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar