I lördags åt vi lax i ugn och sen testade vi potatiskorgar till, jätte gott. Passar till kött, buffeer ja allt. Frasiga och goda och lite roliga.
Potatiskorgar
12 st
12 st
25 g smör
1 pkt filodeg
ca 1 kg potatis
25 g smör
ca 1-2 dl grädde
2 äggulor
salt, peppar
1/2 dl hackad persilja och timjan
1 dl riven ost
Ugn: 175º, 225º
Smält smöret. Lägg ut ett ark filodeg och pensla det med smör. Lägg på ett ark och pensla med smör. Skär i rutor ca 10×10 cm. Pensla ett muffinsbleck med smör och lägg filodegsrutorna i formarna. Grädda i 7 minuter, 175 C. Låt korgarna svalna och ta upp dem och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper.1 pkt filodeg
ca 1 kg potatis
25 g smör
ca 1-2 dl grädde
2 äggulor
salt, peppar
1/2 dl hackad persilja och timjan
1 dl riven ost
Ugn: 175º, 225º
duchesse potatis |
lax och potatiskorgar |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar