onsdag 14 oktober 2015

Potatiskorgar

God morgon i stugorna, idag bjöd Albin på sovmorgon. Sååå skönt!!Ser ut att vara lite kylig morgon när man tittar ut. Vintern knackar på minsann. Och jag har redan börjat tänka på jul och julklappar. Wiiieee så kul =)
I lördags åt vi lax i ugn och sen testade vi potatiskorgar till, jätte gott. Passar till kött, buffeer ja allt. Frasiga och goda och lite roliga.

Potatiskorgar
12 st
25 g smör
1 pkt filodeg
ca 1 kg potatis
25 g smör
ca 1-2 dl grädde
2 äggulor
salt, peppar
1/2 dl hackad persilja och timjan
1 dl riven ost
Ugn: 175º, 225º
Smält smöret. Lägg ut ett ark filodeg och pensla det med smör. Lägg på ett ark och pensla med smör. Skär i rutor ca 10×10 cm. Pensla ett muffinsbleck med smör och lägg filodegsrutorna i formarna. Grädda i 7 minuter, 175 C. Låt korgarna svalna och ta upp dem och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper.

Skala och koka potatisen. Häll av vattnet vispa till mos med smör, grädde och äggulor. Ha i lite grädde i taget och späd med mer om det blir för tjockt men akta så det inte blir för löst. Smaksätt moset med salt och peppar och rör i örterna. Spritsa eller klicka i korgarna. Strö över ost och gratinera i ca 10 minuter, 225 C. (akta så inte filologen bränns).

duchesse potatis
Har köpt ny sprits som jag även testade att göra duchesse potatis med, men dom säckade ihop lite. Men det hade att göra med att moset var nog lite för löst.

lax och potatiskorgar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar